Lagbanner
2020-09-12 16:00

QPR - Nottingham

Inför QPR-Nottingham
En ny säsong av Championship drar i gång och QPR ställs mot Nottingham Forest på hemmaplan.

Inför QPR-Nottingham

Efter ett rekordkort sommaruppehåll är det dags för en ny säsong med 46 omgångar i ett rasande tempo.

Förra veckans cupmatch mot Plymouth (förlust med 3-2) kändes mer som en försäsongsmatch och det är nu det börjar på riktigt. Eller så riktigt det kan bli under rådande omständigheter.

Publik eller inte, Championship drar i gång igen och QPR inleder hemma mot Nottingham Forest i en match där gästerna enligt media, tipsexperter och tippare får gälla som favoriter. Inte så konstigt då laget sånär nådde play-off förra säsongen och egentligen skulle ha gjort det, men dålig form och osannoika resultat de sista omgångarna gjorde att Swansea knep den sista platsen. Bortsett från detta gjorde laget en bra säsong och har under sommaren plockat in en handfull spelare som nog skall kunna hjälpa till att hålla laget en bra bit upp på övre halvan av tabellen.

Det mest kända namnet är mittfältaren Jack Colback, som ansluter från Newcastle. Försvaret har försärkts med Tyler Blackett från Reading och utöver Colback på mittfältet så har man värvat Fouad Bachirou från Malmö FF och två anfallare i form av Charltons Lyle Taylor och Miguel Ángel Guerrero. Guerreros köps från grekiska Olympiacos, men spenderade vårsäsongen på lån i hemlandet Spanien med Leganés.

Bland de spelare som lämnat märks främst ytterbacken Matty Cash som sålts till Aston Villa för en summa som sägs ligga på runt 16 miljoner pund. Blad övriga som lämnat märks anfallaren Tyler Walker, som förra säsongen gjorde 14 mål på 29 matcher utlånad till Lincoln i League One. Walker har skrivit på för Coventry. En annan spelare som lämnat Forest är rutinerade mittfältaren Ben Watson. Watson spelade bara 27 matcher under sina två år på City Ground, men omnämns ändå då han var utlånad till QPR under hösten 2009 och även för att det under sommaren har förekommit rykten att Watson skulle kunna vara aktuell för QPR.

Precis som för QPR så åkte Forest ut ligacupen förra helgen då man förlorade med 1-0 borta mot Barnsley, så även för dem är det troligen så att det är på Loftus Road som säsongen startar.

QPRs försäsong, både på och utanför planen har oroat många fans. Laget har under försäsongen mött Wimbledon (3-0), Oxford (0-1) och Arsenal (3-4) innan slarvigt försvarsspel och oskärpa framför mål alltså ledde till förlust mot Plymouth i lördags.

Utanför planen har man sålt Ebere Eze till Crystal Palace för en rekordsumma. Majoriteten av pengarna kommer dock att gå till att förhindra större förluster i verksamheten, vilket de som spelat mycket Championship Manager och/eller Football Manager under de 25 senaste åren har svårt att ta till sig.

Yttern Bright Osayi-Samuel har under sommaren valt att inte flytta till Belgien och Club Brügge och sägs nu inte vilja skriva på ett nytt kontrakt. Då Mark Warburton i intervjuer under sommaren sagt att han bara vill ha spelare som verkligen vill spela för klubben kan detta innebära att Osayi-Samuel lämnas utanför startelvan och han har de senaste veckorna dessutom förknippats med en flytt till Crystal Palace.

Det mest positiva under sommaren har varit värvnigen av tidigare okände anfallaren Lyndon Dykes. Sedan flytten från Livingston så har Dykes hunnit med att peta in ett mål mot Wimbledon, bli uttagen i Skottlands landslagstrupp och dessutom gjort två landskamper (bägge från start) och ett mål. Förväntningarna på honom är därför höga och vi får hoppas att han snabbt kan hitta målet även i Championship.

Stommen i laget känns ganska given på förhand och den största frågan är vem som får förtroendet i målet. Seny Dieng, Liam Kelly och Joe Lumley spelade varsin träningsmatch innan Lumley fick förtroendet mot Plymouth medan Kelly satt på bänken och Dieng lämnades utanför truppen. Mark Warburton indikerade i en intervju i veckan att Lumley och Kelly till en början kommer att vara de som slåss om platsen. Efter det stora antalet mål som trillade in förra säsongen har många fans ropat efter Dieng, som gjorde en bra säsong på lån hos Doncaster i League One, som nytt förstaval. Warburton antydde dock att det är stor skillnad mellan Championship och League One, men svarade inte på frågan om Dieng kommer att lånas ut igen. Då det återstår ytterligare fyra veckor av det inhemska transferfönstret kan mycket hända, men troligen så vaktar Lumley eller Kelly målet mot Forest.

Matchen på Loftus Road börjar på på klassisk tid på lördagen och kan streamas via QPR

Simon Ståål2020-09-11 23:04:29

Fler artiklar om QPR