Lagbanner
Kiyan Prince Foundation Stadium, 2021-08-24 20:45

QPR - Oxford

Inför QPR-Oxford

Inför QPR-Oxford

Tätt mellan matcherna, skador och spelare i behov av vila. Det låter som att säsongen närmar sig sitt slut, men det är bara dags för andra omgången av Ligacupen

QPR tar sig på tisdagen an Oxford i Ligacupens andra omgång. Att möta att lag från en lägre division hemma innebär automatiskt att man är storfavoriter, men cupmatcher är vad de är och frågan är hur många spelare man kan ställa över och ändå inte tappa för mycket i kvalitet.

Hos gästerna är intresset för matchen stort och man skall ha sålt runt 2.000 biljetter. Oxford besegrade i den första omgången Burton på straffar efter att matchen slutat 1-1. Laget förlorade sin första match i ligan i helgen då man föll borta mot Bolton med 2-1. Självförtoendet i truppen är dock bra efter att man tog sju poäng på de tre första matcherna och dessutom spelade bra i lördags.

Laget slutade förra säsongen sexa i League One och högg en kvalplats efter att ha vunnit sex av sina sju sista ligamatcher. I kvalsemin blev dock Blackpool för svåra.

Under sommaren har det varit förhållandevis låg omsättning i spelartruppen. Nio spelare har lämnat och de tyngsta tappen är mittbacken Robert Atkinson, som sålts till Bristol City, samt vänsterbacken Josh Ruffels, som när kontraktet gick ut valde att skriva på för Huddersfield. Duon gjorde runt 40 matcher vardera för klubben under förra säsongen.

Truppen har förstärkts med fyra nyförvärv och tre säsongslånga lån. Billy Bodin har anslutit från Preston på fri transfer, unge anfallaren Marcus McGuane har köpts från Nottingham och vänsterbacken Steve Seddon har värvats från Birmingham medan yttern Ryan Williams gör sin andra sejour i klubben efter att ha lämnat Portsmouth under sommaren. De inlånade spelarna är Blackpools mittback Jordan Thorniley, West Hams vänsterytter Nathan Holland samt Cardiffs landslagsmeriterade (Nordirland) ytter Gavin White.

Managern Karl Robinson gör sitt bästa för att mörka vilket lag han tänker ställa upp med. Till lokala Witney Gazette säger han att han räknar med att göra flera förändringar i startelvan, medan klubbens officiella hemsida säger att Robinson räknar med att göra "en eller två", vad det nu kan betyda.

QPR lyckades på lördagen rädda en poäng hemma mot Barnsley (2-2) efter att man tidigt hamnat i underläge med 2-0. Mark Warburton gjorde då ett dubbelbyte redan tio minuter före pausen och tvingades sedan till sitt tredje och sista i pausen. Detta innebar att Charlie Austin fick spela 90 minuter i anfallet, trots att det ursprugnliga planen var en dryg timme. Austin lär inte finnas med från start, men då Lyndon Dykes dras med en mindre skada så kan han komma att återfinnas på bänken och mycket pekar på att unge Charlie Kelman får spela från start i anfallet.

Andremålvakten Jordan Archer gjorde en bra match mot Leyton Orient i cupens första omgång och ligger bra till för 90 minuter på tisdagen. I försvaret saknas skadade Lee Wallace medan den andre vänsterbacken, Sam McCallum, har varit sjuk och det är osäkert om han kan spela. Mittbacken Jordy De Vijs utgick i paus mot Barnsley med en stukad fotled och kommer troligen att vilas. Jimmy Dunne ersatte De Vijs senast och kommer troligen att starta matchen. Högerbacken Moses Odubajo var avstängd mot Barnsley, men är tillgänglig igen.

George Thomas och Andre Dozzell var de två spelarna som fick lämna planen tidigt i lördags och det känns troligt att bägge två får en ny chans mot Oxford. En indikation på hur många spelare från U23-truppen som kommer att inkluderas kan komma under tisdagen då U23-laget möter Peterborough på bortaplan.

Att lista ut rätt startelva är inte lätt, men klart är att veckans stora fokus ligger på lördagens hemmamöte med Coventry.

Matchen mot Oxford börjar kl.20.45, men då EFL inte tillåter streaming av cupmatcher så erbjuder QPR+ enbart en radiosändning.

 

Simon Ståål2021-08-23 22:30:45

Fler artiklar om QPR