2024-08-24 13:30

QPR - Plymouth

Inför QPR- Plymouth

QPR tog ikapp ett tvåmålsunderläge och fick med sig 1 poäng från bortamötet mot Sheffield Utd. Kommer den fösta 3-poängaren i hemmamatchen mot det tippade bottenlaget Plymouth?

QPR tog säsongens första poäng genom att spela 2-2 borta mot det förmodade topplaget Sheffield Utd. Hemmalaget gick snabbt upp i en 2-0 ledning  (mål i 6:e och 13:e minuten) och man befarade att det skulle rinna iväg, men stormen bedarrade och R’s kunde ta sig in i matchen. Jimmy Dunne reducerade på en hörna i 55:e minuten och Lyndon Dykes kvitterade i 88:e minuten, en mycket bättre andra halvlek Karamoko Dembélé spelade 67 minuter och Koki Saito bytte av Alfie Lloyd i 67:e minuten. Båda spelarna fick varsin assist och gav även i övrigt ett väldigt bra intryck. Däremot går det tungt för Jonathan Varane som verkar ha problem med timing och/eller tempot. Han hann med flera sena tacklingar innan han fick ett gult kort och byttes ut i halvtid. Jack Colback som kom in istället för Varane gjorde en bra match men drog på sig två gula kort för snack inom loppet av 5 minuter. En så rutinerad spelare borde inte sätta laget i skiten på det sättet. Sedan måste försvarsspelet bli bättre, 5 mål i baken på 2 matcher är inte tillräckligt bra.

En match med 2 ansikten tyckte Marti Cifuentes: “Det var definitivt en match med 2 ansikten. Första halvlek var en stor besvikelse för vi visste att vi kunde förvänta oss en kraftig press från Sheffield men vi klarade inte av att hantera den, vi var inte alls bra. I andra halvlek var vi mer dynamiska med bollen, vi var rörligare när vi hade boll, utmanade en-mot-en och skapade chanser, en mycket bättre halvlek” Nu väntar hemmamatch mot Plymouth Argyle, ett av lagen som de flesta tror kommer att få kämpa för att klara ett nytt kontrakt

Motståndarna: Plymouth Argyle
Klubben grundad: 1886 (som Argyle F.C.)
Hemmaplan: Home Park (med en kapacitet på 17900 åskådare)
Manager: Wayne Rooney (1:a säsongen)
Placering förra säsongen: 21:a

Nyförvärv: Victor Pálsson (mittback, från Eupen), Kornél Szucs (mittback, från Kecskeméti), Nathanael Ogbeta (vänsterback, från Swansea) samt lånen Darko Gyabi (mittfältare, från Leeds), Ibrahim Cissoko (vänsterytter, från Toulouse) och Muhamed Tijani (forward, från Sparta Prag)

Spelarförluster: Michael Cooper (målvakt, till Sheffield Utd), Callum Burton (målvakt, till Wrexham), Dan Scarr (mittback, till Wrexham), Tyreik Wright (högerback, till Bradford) och Mickel Miller (vänsterytter, till Huddersfield), Jack Endacott har ingen ny klubbadress klar

Plymouth var nykomlingar förra säsongen efter 9 säsonger längre ner och klarade sig kvar med en hårsmån. En vinst i sista omgången mot topplaget Hull gjorde att de kunde hålla undan från Birmingham med 1 poängs marginal. En stor del i framgången var den lyckade värvningen av högeryttern Morgan Whittaker från Swansea, han köptes för £1 m och tackade för förtroendet genom att göra 19 mål. När managern Steven Schumacher föll för locktonerna från Stoke i december låg de på 16:e plats och valde att satsa på Ian Foster som huvudansvarig.
Det gick inte alls så bra och han fick lämna den 1 april. Kevin Nancekivell och Neil Dewsnip lyckades undvika nedflyttning genom att ta 10 poäng de 6 sista matcherna inklusive ett kryss mot QPR och vinst mot seriesegrarna Leicester med 1-0.

Nu är det Wayne Rooney, som misslyckades i Birmingham förra säsongen, som är manager. De inledde med att förlora med 4-0 borta mot Sheffield W och spelade sedan 1-1 hemma mot Hull, båda matcherna har de ställt upp med en 4-2-3-1 uppställning

Målvakten Michael Cooper, av många ansedd som en av de bästa i ligan, gick till Sheffield U men de har (hittills iaf) fått behålla Whittaker och forwarden Ryan Hardie som tillsammans stod för över 30 mål förra säsongen, starkt för att tillhöra ett bottenlag. Vänsteryttern Cissoko som är på lån från Toulouse är en intressant spelare och forwarden Tijani från Prag ska visst vara en bjässe, men han är skadad liksom den nya isländska mittbacken Pálsson

Cifuentes tankar inför matchen: “Ser man på de 3 matcher vi har spelat har vi haft bra perioder i samtliga men vi kan inte spela på den nivån i 90 minuter vilket är ganska naturligt. Det är inget vi önskar men det är inget ovanligt den här tiden på säsongen med många nya spelare. Det är mitt jobb att se till att vi klarar det så snart som möjligt, vi vill bli bättre på alla områden men framförallt hålla en jämnare nivå över 90 min. Vi vill att QPR ska bli ett starkt hemmalag med starka band till supportrarna så att vi får en bra atmosfär som vi kan dra nytta av. Jag vet att vi inte kan vinna varje hemmamatch men motståndarna ska känna att det här kommer att bli en tuff match” Ilias Chair, Morgan Fox och Lucas Andersen är skadade och Jack Colback är avstängd efter sin utvisning. Kanske får vi se vår nye dansk Nicolas Madsen debutera?

Lagen har mötts 18 ggr i seriesammanhang under 2000-talet. QPR har vunnit 4, Plymouth har vunnit 5 och 9 matcher har slutat oavgjort. Båda matcherna förra säsongen slutade oavgjort; 0-0 hemma och 1-1 borta efter att Sam Field gjort R’s mål och Plymouth kvitterade genom ett självmål av Albert Adomah

Huvuddomare är Gavin Ward från Surrey, assisterande domare är Lee Venamore och Carl Fitch-Jackson. Ward dömde 23 matcher förra säsongen och visade det gula kortet 106 gånger, det röda drog han upp 2 gånger. Avspark kl.13:30 och matchen visas på V Sport Premium och Viaplay, inget QPR+ den här gången heller, Come On U R's!