Lagbanner
2023-04-07 16:00

QPR - Preston

Inför QPR-Preston

Inför QPR-Preston

QPR måste börja ta poäng för att kunna hålla sig över nedflyttningsstrecket. På långfredag möter man Preston hemma på Loftus Road


QPR åkte på en ny förlust, den tredje i rad och den åttonde på de nio senaste matcherna, när seriejumbon Wigan vann med matchens enda mål på DW Stadium i lördags. Vi är nu bara 3 poäng från nedflyttningsplats och vill det sig riktigt illa kan det bli så att Neil Warnock av alla människor räddar Huddersfield kvar i chippen och skickar QPR till League One. Vi måste ta minst 6 poäng till för att ha en rimlig chans att klara oss kvar och när vi inte klarade av att ta poäng mot Wigan har jag, som brukar vara en obotlig optimist, tyvärr svårt att se när, var, och hur vi ska kunna ta dessa poäng. 

Gareth Ainsworth medgav att vi nu på allvar är indragna i bottenstriden, men hävdar (tror) fortfarande att vi kan ta de poäng som behövs för att hänga kvar. “Ni såg vad Chris (Willock) och Ilias (Chair) kan tillföra. Dom ger oss ett lugn med bollen. Chris kan dyrka upp försvaren, Ilias kan driva bollen och slå inlägg. Båda kan göra mål och kommer att bli viktiga för oss. Jag känner ingen panik. Jag vet att det kommer att lossna. Dom här killarna är tillräckligt bra för att vinna matcher i den här ligan. Jag är säker på att vi kommer att vinna några av de 7 matcher som återstår och jag tror att det kan räcka för att hålla oss kvar”,sa han till WLS efter Wigan-matchen. Jag är som sagt inte lika säker

Ethan Laird fick kliva av med 12 minuter kvar mot Wigan, men verkar vara ok. Tim Iroegbunam och Sinclair Armstrong skadade sig under landslagsuppehållet och det ska undersökas om någon av dom kan vara med mot Wigan, Osman Kakay skadade knät mot Birmingham och är inte spelklar, och dessutom har Tyler Roberts kommit tillbaka till laget efter att ha rehabiliterat sig hos Leeds men är en bit från att vara spelklar i övrigt fullt manskap.

Gareth Ainsworths tankar inför matchen mot Prreston: ”Det har varit ett par tuffa månader, men vi ser framåt och hoppas på ett bra resultat mot Preston. Alla vet var vi ligger i tabellen och betydelsen av dom här matcherna. Vi har en bra trupp och en bra grupp och vi har allt i egna händer, det gäller att se till att det håller sig så”

Preston var tippade att tillhöra bottenlagen förra säsongen men lyckades landa på 13:e plats i tabellen, med god marginal till nedflyttningsstrecket. Den här säsongen har det gått ännu bättre och efter 39 omgångar har dom tagit 56 poäng och har en realistisk chans att nå play-off, även om dom bara tog 6 poäng på lika många matcher under februari. I den senaste matchen blev det seger hemma mot Lancashire-rivalerna Blackpool med 3-1 ochi en något haltande tabell ligger PNE på 10:e plats och har 5 poäng till 6:e plats. 

Manager är Ryan Lowe och han spelar med 3-backslinje, oftast 3-1-4-2. Anmärkningsvärt är att det bara är 4 lag som har gjort färre mål än Preston (37 gjorda mål), men dom har haft otur med skador på ledande offensiva spelare som Spurs-lånet Troy Parrott, danske landslagsmannen Emil Riis Jakobsen och även ledaren av den interna skytteligan Ched Evans som iaf har hunnit göra 10 mål så här långt. Dom förstärkte också offensiven under januari med två lån; Thomas Cannon, Irländsk U21-forward från Everton och Liam Delap från Man City. Riis, Evans och mittbacken Greg Cunningham missar resten av säsongen, mittfältaren Ali McCann är också på skadelistan, i övrigt fullt manskap. 

Ryan Lowes’s tankar inför matchen mot QPR: “Vi vet hur det är att åka dit, det kommer att bli tufft. QPR har inte tagit så många poäng som dom hade önskat och nu är dom indragna i bottenstriden och behöver poäng, det gör det ännu svårare”

Detta blir det 31:a mötet lagen emellan under 2000-talet. QPR har vunnit 8, förlorat 13 och 10 har slutat oavgjort. Mötet på Deepdale i december vann vi med 1-0 efter mål av Jimmy Dunne. Neil Critchleys enda vinst som QPR-manager och den senaste bortamatchen vi har vunnit.

Huvuddomare är rutinerade Geoff Eltringham från County Durham och assisterande domare är Mark Dwyer och Adrian Waters. Eltringham har delat ut 77 gula och 4 röda kort på 22 matcher den här säsongen. Han blåser igång matchen kl. 16:00 och vill du se den kan du göra det med QPR+, Come On U R’s!

Jörgen Tjärnström2023-04-06 18:46:00
Author

Fler artiklar om QPR