Lagbanner
2020-10-21 20:45

QPR - Preston

Inför QPR-Preston

Inför QPR-Preston

Efter en dryg månad med ligamatcher enbart på helgen följer nu tre veckor Championship-fotboll med spel både på helgen och i veckorna. QPR inleder med två hemmamatcher och första motståndare är Preston.

Preston North End står för motståndet då tre intensiva veckor med två matcher per vecka drar i gång.

Gästerna slutade på nionde plats förra säsongen. Laget låg sexa innan det påtvingade uppehållet, men vann bara två matcher efter omstarten och tappade därmed kvalplatsen.

Under sommaren har man bara värvat in en ny spelare. Det är den danske U21-landslagsanfallaren Emil Riis Jakobsen som hämtats in från Randers i den inhemska högstaligan.

De flesta lite större klubbar i Championship brukar låna in någon spelare från Premier League, men det har inte gjorts här och de spelare som lämnat i sommar eller lånats ut har, med ett undantag, flyttat nedåt i seriepyramiden eller hamnat i de skotska eller irländska ligorna.

Preston har tagit fyra poäng på sina fem första matcher i ligaspelet. Noterbart är att alla fyra poängen kommit på bortaplan mot två tippade topplag. 2-2 mot Norwich och 4-2 mot Brentford. De tre hemmamatcherna har alla slutat med förluster med 0-1 mot i tur och ordning Swansea, Stoke och Cardiff.

Laget tog sig till den tredje omgången av ligacupen efter vinster mot Mansfield och Derby där sedan Brighton blev för svåra.

Den interna skytteligan toppas av Scott Sinclair som gjort 3 mål. Sinclair, som var i QPR på lån 2007, har hunnit fylla 31 år och kom till Preston från Celtic i januari.

QPR stod för en bra insats mot Bournemouth i lördags och 0-0 får ses som godkänt även om man hade chanser att får in ett vinnande mål. Försvaret såg bättre ut än på länge och Seny Dieng i målet sattes inte på några större prov.

Luke Amos tvingades av planen med en knäskada som under dagen visat sig vara en korsbandsskada som gör att han missar resten av säsongen. Den unge mittfältaren var tidigare korsbandsskadad för ett par år sedan. Denna gången är det högerknäet som håller Amos ur spel, medan den skada han hade under sin tid i Tottenham var på vänster knä.

Lyndon Dykes saknades i matchtruppen senast efter att ha spelat tre matcher med Skottland under landslagsuppehållet, men förväntas vara tillbaka. Förutom Amos saknas breddspelarna Charlie Owens (långtidsskadad) samt Marco Ramkilde. Ramkilde har nyligen börjat träna för fullt efter en skadefylld försäsong, men ses fortfarande som en spelare som primärt tillhör U23-truppen.

Onsdagskvällens match börjar, efter lite turer, på standardtiden 20:45 och visas på QPR+.

Simon Ståål2020-10-20 23:06:04

Fler artiklar om QPR