2018-12-29 16:00

QPR - Reading

Inför: QPR-Reading
Massimo Luongo missar matchen mot Reading då han är på landslagsuppdrag med Australien

Det är tätt på given för lagen i Championship under jul- och nyårshelgerna. Redan på lördag har QPR en ny hemmamatch mot ett av lagen i botten av tabellen, Reading.

QPR tog sin tredje raka seger när man vann med 3-0 hemma mot Ipswich på annandag jul eller Boxing day om ni så vill, förövrigt första segern på Boxing day sedan 2010.

I en spelmässigt ganska jämn match kändes QPR ändå lite hetare och två mål inom loppet av fyra minuter med halvtimmen spelad, av Pawel Wszolek och Joel Lynch, gjorde halvtidsvilan lite lättare. Gästernas bästa chans kom i början av andra halvlek när Chellski-lånet Chaloba tvingade Joe Lumley till en bra räddning nere vid sin vänstra stolpe. Nahki Wells gjorde sedan 3-0 med ca 15 minuter kvar av matchen efter fint förarbete av den nyss inbytta Ilias Chair. Det var Nahkis femte mål på 6 matcher. Två matcher i rad utan insläppt mål nu och den nionde nollan för säsongen för Joe Lumley.

Steve McClaren var mycket nöjd med insatsen. Spelarna har fått ett helt annat självförtroende och börjat inse att dom kan vinna matcherna och vi har gjort en del bra insatser och resultat som skapar självförtroende, sa han.

Nu väntar en tuff period när laget dras med en del skador och Massimo Luongo åker iväg för spel med Australien i Asiatiska Mästerskapen. Han kommer att missa 4 till 7 ligamatcher, beroende på hur långt laget går i turneringen

Nu får andra spelare kliva fram men den här truppen överraskar mig hela tiden och jag hoppas det fortsätter så, sa McClaren som även hintade om att det blir Jordan Cousins som får ta Luongos plats, till att börja med mot nästjumbon Reading

Motståndarna
Reading sparkade managern Paul Clement i början av december och har nu anställt portugisen José Manuel Gomes som manager. Han kommer närmast från Rio Ave i den portugisiska ligan.

Det blev en jobbig start för Gomes som i onsdags fick se sitt lag förlora mot bottenkonkurrenten Millwall med 1-0. Men trots att man hamnade i underläge redan efter 7 minuter och fick Tyler Blackett utvisad en minut senare reste man sig, dominerade bollinnehavet resten av matchen och hade en frispark i ribban. Man fick slutföra matchen med bara nio spelare efter att också Leandro Bacuna fått rött kort i slutminuterna.

Förlusten innebär att Reading ligger näst sist i tabellen med 19 poäng, 3 poäng efter Rotherham på ”rätt” sida om nedflyttningsstrecket

Inbördes möten
QPR och Reading har mötts 23 gånger i seriesammanhang under 2000-talet. Lagen har vunnit 7 matcher var och 9 har slutat oavgjort. Mötet på Madejski Stadium i oktober vanns av QPR med 0-1 efter att Toni Leistner gjort sitt första ligamål för klubben

Skador & avstängningar
Tomer Hemed har opererat ett bråck och blir borta 4-6 veckor, fotledsskadan på Geoff Cameron har jag inte lyckats hitta någon ny info om, Angel Rangel och Olamide Shodipo är långtidsskadade och Massimo Luongo åker som sagt i väg på landslagsuppdrag. I Reading är Leandro Bacuna och Tyler Blackett avstängda, Saeid Ezzatolahi skadad och man har frågetecken för trion Tom McIntyre, Jordan Obita och Paul McShane

Avspark kl. 16:00 (svensk tid) och du kan se matchen med QPR+ Pass. Come On U R´s!