Lagbanner
Kiyan Prince Foundation Stadium, 2022-01-08 16:00

QPR - Rotherham

Inför: QPR- Rotherham (FA-cupen, 3:e omgången)

Inför: QPR- Rotherham (FA-cupen, 3:e omgången)

Det har blivit dags för den 3.e "ordinarie" omgången av anrika FA-cupen. Det är 64 lag kvar nu när lagen från de 2 högsta divisionerna går in i turneringen. QPR lottades till hemmamatch mot serieledarna i League One, Rotherham Utd


Trots att spelet har hackat en del efter Covid-uppehållet har QPR lyckats vinna bortamatcherna mot Bristol C och Birmingham med 1-2 och efter 24 matcher ligger R’s på 5 plats i en något haltande tabell med 41 poäng. 

Nu väntar match i FA-cupens 3:e omgång där vi lottades till hemmamatch mot League One laget Rotherham. Mark Warburton får definitivt klara sig utan Seny Dieng, Osman Kakay och Ilias Chair som alla har åkt iväg på afrikanska mästerskapen samt Sam McCallum och Jordy De Wijs som fortfarande är skadade. Däremot är Moses Odubajo tillbaka i full träning efter sin skada och kommer att få speltid på lördag. 

Warburton säger till officiella hemsidan att han tycker matchen kommer lägligt för att få spelarna att hålla matchtempo mellan bortamatchen mot Birmingham och nästa veckas hemmamatch mot WBA. Han säger att han har 18 spelare att välja bland och att det är bra att man får göra 5 byten för att kunna rotera, men just nu är vi väldigt kort om folk. Spelare som Conor Masterson, Niko Hämäläinen, Charlie Kelman och Sinclair Armstrong har ju varit utlånade under hösten men är tillbaka nu och kommer förmodligen att lånas ut under våren igen, frågan är om någon av dom får speltid på lördag? 

Warburton räknar med en svår match mot Rotherham som han tycker hade lite otur som åkte ur förra säsongen. Det är ett fysiskt lag som spelar en rak fotboll, är bra på fasta situationer och det kommer att regna inlägg i vårat straffområde. Vi måste ha en bra balans mellan försvar och att spela bollen när vi har möjlighet

Motståndarna
Rotherham har åkt jojo mellan Championship och League One de senaste åren. I den stenhårda bottenstriden i chippen förra säsongen hamnade dom näst sist, men bara 2 poäng efter Derby på rätt sida om nedflyttningsstrecket. Den här säsongen är jojon på väg uppåt igen. Tabellen i League One haltar en del men den toppas just nu av Rotherham som har tagit 50 poäng på 24 matcher. Man har också gjort näst flest mål (45 st) och släppt in minst (bara 17 insläppta) så det har varit en bra höstsäsong. 

I den senaste ligamatchen i söndags blev det vinst med 2-1 hemma mot Bolton och i tisdags gick dom vidare till kvartsfinal i EFL Trophy efter vinst med 2-4 borta mot Crewe Alexandra.
Dom har tagit sig till 3:e omgången av FA-cupen genom att slå ut Bromley med 3-0 i den 1:a omgången och Stockport County med 1-0 i den 2:a omgången, båda lagen från National League.  Historiskt sett har dom som längst nått 5:e omgången 1952/53 och 1967/68. Under 2000-talet har dom varit i 4:e omgången som bäst (säsongen 01/02). 

Managern Paul Warne har varit huvudansvarig sedan november 2016 och ställer förmodligen upp en 3-1-4-2 uppställning. Förstemålvakt under säsongen har 23-åriga Hammarby-produkten Viktor Johansson varit. Han har stått 19 av 24 matcher, släppt in 14 mål och hållit nollan 9 gånger. Den interna skytteligan toppas av forwarden Michael Smith som har gjort 14 ligamål. Lagets näst bästa målskytt Freddie Ladapo har lämnat in en transferbegäran men än finns inte något konkret bud och Paul Warne säger att han räknar med Ladapo fortsättningsvis också, men onekligen en konstig situation. Frågetecken finns för Mickel Miller, Ben Wiles och Dan Barlaser, övriga ska vara tillgängliga


Huvuddomare i matchen är Dean Whitestone från Northamptonshire som har hjälp av de assisterande domarna Ian Cooper och Justin Amey. Avspark kl.16:00 och som vanligt visas inte cup-matcher på QPR+, men det verkar som om Viaplay sänder. 

Pga Covid-19 situationen kommer det inte att vara något omspel i 3:e eller 4:e omgången utan matcherna avgörs i ett enda möte. Vid oavgjort efter ordinarie speltid väntar 2 x 15 min förlängning och därefter eventuellt straffar. Lagen får ha med sig 9 ersättare och göra max 5 byten (kanske inte så aktuellt för oss…). Vid ev. sjuka spelare från ordinarie lag får man plocka in registrerade spelare från U23 eller U18 så att laget innehåller minst 14 spelare. FA förväntar sig att alla klubbar ställer upp med starkast möjliga lag. VAR finns att tillämpa på PL-arenorna.

Jörgen Tjärnström2022-01-07 18:59:42
Author

Fler artiklar om QPR