Lagbanner
Kiyan Prince Foundation Stadium, 2022-04-29 20:45

QPR - Sheffield U

Inför QPR-Sheffield United
Mark Warburton lämnar QPR efter säsongen och fredagens match mot Sheffield United blir den sista på KPF Stadium.

Inför QPR-Sheffield United

Säsongens sista hemmamatch blir även Mark Warburtons sista framträdande inför hemmapubliken.

Även om luften gått ur många QPR-fans under våren efter så pågår fortfarande ligan och de flesta lagen har två matcher kvar att spela. Efter förlusten mot Stoke i lördags försvann det sista lilla hoppet om att trots allt kunna nå en kvalplats.

QPR spelar på fredag kväll sin sista hemmamatch för säsongen då tabellsexan Sheffield United kommer till W12. Under torsdagen bekräftade QPR officiellt det som det spekulerats i under de senaste veckorna. Klubben kommer inte att förlänga Mark Warburtons utgående kontrakt och fredagens match blir hans nästsista match som manager för klubben och den sista hemmamatchen då han kommer att leda laget under de två avslutande matcherna.

Warburton tog över QPR i maj 2019 och under honom har QPR slutat på 13 respektive 9 plats. Det finns fortfarande en chans att bli bättre än nia denna säsongen, men då måste laget troligen vinna sina två återstående matcher och skall man förbättra förra årets poängskörd på 68 poäng så är två vinster ett måste då man just nu har 63.

Det är ett fortsatt skadedrabbat QPR som kommer till spel. Warburton bekräftade under torsdagen att målvakten Seny Dieng fortfarande inte är tillbaka efter skadan han ådrog sig mot Blackburn i februari. Mittbacken Yoann Barbet kommer att testas matchdagen och sedan tidigare så finns utöver ytterligare tre skadade målvakter bland andra Chris Willock, och Moses Odubajo på skadelistan.

Keiren Westwood kommer att fortsätta i målet efter att ha varit den enda spelare som fick ett bra betyg av media mot Stoke. I försvaret så kommer man troligtvis att tvingas fortsätta med en fyrbackslinjem troligtvis bestående av (från höger) Osman Kakay, Rob Dickie, Jimmy Dunne och Sam McCallum.

På mittfältet finns gott om alternativ, men formen på många av dem är tveksam. Sam Field har ofta fått ganska bra omdömen och lär få fortsatt förtroende och det gäller även Luke Amos. Andra aspiranter på platser i startelvan är Jeff Hendrick, Stefan Johansen och George Thomas. Ilias Chair ligger även han bra till för en plats, medan Charlie Austin och Lyndon Dykes konkurrerar med inlånade Andre Gray om rollen som ensam anfallare utan understöd från mittfältet.

Mot slutet av säsongen är det inte ovanligt att någon yngre spelare som inte varit aktuell tidigare under säsongen får en plats på bänken med chansen till inhopp. En handfull U23-spelare är just nu utlånade och den som nog kan komma att få en chans efter flera år i klubben är mittfältaren Charlie Owens. Owens kom till klubben 2017 och debuterade i ligacupen hösten 2018. Han gjorde ytterligare två matcher i samma turnering hösten 2019, men hade därefter haft stora skadeproblem under två år. Han fick sitt kontrakt förlängt inför säsongen, men har fortfarande haft problem med skador och att som 24-åring bara spela sporadiskt i reserv- och U23-laget ger honom ingentig. Han kommer troligen att lämna klubben i sommar, men jag ser det inte som omöjligt att han får några minuters speltid innan säsongen är slut.

Andra spelare som sitter på utgående kontrakt är Lee Wallace, Albert Adomah, Dominic Ball samt skadade Odubajo samt Barbet. Målvakterna David Marhsall och Keiren Westwood är bägge i klubben på korttidskontrakt och en tredje målvakt, Dillon Barnes kommer troligen att lämna klubben efter tre år utan speltid och flertalet utlåningar.

Om säsongen på många vis är över för QPR så är den inte det för gästande Sheffield United. Laget tillhörde efter nedflyttningen från Premier League förhandsfavoriterna, men inledde svagt och i slutet av november ersattes Slavisa Jokanovic av Paul Heckingbottom. Detta fick önskad effekt och laget har under våren klättrat från sjuttonde till sjätte plats i tabellen. Under vintern gick laget väldigt bra och vann ett tag både hemma och borta. Sedan februari är det främst hemma på Bramall Lane som man plockat poäng. Den sensate bortasegern kom mot Birmingham i början av feburari, men det är inte fullt så illa som det låter då man sedan dess bara har spelat sex bortamatcher. Oavsett vad så möter man QPR nu och känslan är att många lag har kommit på att det är bra att bryta dåliga trender mot oss.

Fredagens match visas på Viaplay samt Viasat Sport Extra. Det innebär att den inte visas på QPR+, som av rättighetsskäl bara får lov att erbjuda radiokommentarer.

Domare i matchen är Peter Bankes, assiserad av James Mainwaring och Robert Hyde. Fjärdedomare blir James Linington och Bankes kommer att blåsa i gång matchen kl. 20.45.

Simon Ståål2022-04-28 22:01:00

Fler artiklar om QPR