Lagbanner
2023-01-02 21:00

QPR - Sheffield U

Inför QPR-Sheffield United
QPR inleder 2023 med hemmamatch mot Sheffield United

Inför QPR-Sheffield United

Ett formsvagt QPR inleder det nya året med hemmamatch mot tabelltvåan Sheffield United. Det blir alltså att bekänna färg direkt då det dessutom är så att QPR kommer till spel med fyra raka förluster på hemmaplan medan gästerna kommer till Loftus Road med fem raka vinster i bagaget

Det har blivit 2023 och året inleds i vanlig ordning med full ligaomång fördelat på flera dagar. För QPR är det nya årets första match ett tufft test mot ligatvåan Sheffield United.

QPR stod för en riktigt blek insats i torsdags när man föll med 0-3 hemma mot Luton. Trots ett bollinnehav på 68% mäktade man bara med åtta avslut varav två på mål medan gästerna var effektiva och gjorde mål på hälften av sina avslut.

Trots skador och sjukdomar, både i försvaret och på mittfältet, valde nye managern Neil Critchley att börja med Chris Willock på bänken. Något som i efterhand förklarades med att man ville tillföra ny energi till laget. Han tyckte också att det fungerade bra till en början…

Ilias Chair utgick i mitten på andra halvlek senast då han inte mådde bra och frågan är om han är frisk nog till att kunna spela från start nu. Stefan Johansen och Leon Balogun har varit småskadade, men är tillbaka i träning. Dock är det osäkert ifall de är hela nog för att kunna spela. Vidare så har en del spelare i truppen varit sjuka och laget kommer troligen inte att fastställas förrän under måndagen.

Klart är i varje fall att det krävs betydligt bättre insatser än vad som hittills presterats under Critchleys tre matcher så här långt. Efter en pigg första halvlek borta mot Preston har det egentligen bara blivit sämre och sämre och det kommer såklart inte att generera några poäng.

Gästande Sheffield United ligger som sagt tvåa i tabellen och har vunnit de fyra matcherna man spelat efter VM-uppehållet. Redan före VM var laget i bra form och på de senaste tio matcherna har man tagit 25 av 30 möjliga poäng och de fem tappade poängen har kommit på hemmaplan. På Annandagen vann man med 3-1 hemma mot Coventry och detta följdes upp med vinst med 2-1 borta mot Blackpool i torsdags.

I den interna skytteligan återfinns för tillfället Iliman Ndiaye och Oli McBurnie i delad ledning med nio mål vardera. Totalt har laget gjort 43 mål i ligaspelet. Precis som i ligan ligger man tvåa på detta då det enda lag som gjort fler mål är ledande West Bromwich.

Matchen är den andra mellan lagen denna säsong. Mötet på Bramall Lane i oktober vann QPR med 1-0 efter mål av Willock tidigt i den andra halvleken.

Då det är Bank Holiday i England på måndagen så spelas majoriteten av matcherna redan på eftermiddagen. Det gäller dock inte QPR och Sheffield United som har avspark klockan 21.00 svensk tid och därmed är en TV-match. Detta innebär att den inte visas på QPR+, som bara får erbjuda radiosändning. Matchen kan i stället ses på Viaplay och V Sport Extra. Ett alternativ för den som inte har tillgång till något av detta är att lyssna på brittiska Talksport genom att ladda ner deras app i mobilen.

Domare i matchen är en 28-årig yngling vid namn Josh Smith. Han har dömt 17 matcher i EFL under säsongen och delat ut tre röda kort samt 88 gula. Han har dömt QPR fyra gånger i karriären och den senaste gången var hemmamötet med Middlesbrough (3-2) i augusti.
 

Simon Ståål2023-01-01 20:37:56

Fler artiklar om QPR