QPR - Sheffield W

Inför QPR-Sheffield W
Tar Angel Rangel tillbaka platsen som högerback från Todd Kane?

QPR gjorde ingen bra match borta mot Wigan och missade chansen att ordna ett nytt kontrakt. En ny chans kommer redan på lördag när Sheffield W. gästar KPF Stadium

QPR åkte på sin 4 förlust på dom 5 senaste matcherna när Wigan vann på hemmaplan med 1-0. Joe Lumley hade fått göra flera bra ingripanden innan matchens enda mål kom i den 33.e minuten. Lumley var väl, möjligen tillsammans med Osman Kakay, den som kunde kvittera ut ett godkänt betyg efter matchen. R´s bästa chans hade Ilias Chair som borde ha gjort mål när han fick skjuta från ca 10 meter efter ett bra förarbete av Bright Osayi-Samuel. Även om R´s höjde sig en del den sista halvtimmen så hade det känts orättvist att få med sig en poäng hem, men det är ju också såna ”stölder” som känns riktigt sköna.

Efter 42 omgångar ligger QPR på 14:e plats i tabellen med 53 poäng. Det är 8 poäng ner till nedflyttningsplats men då kan Wigan (och kanske också lördagens motståndare Sheffield W.) drabbas av poängavdrag innan vi summerat den slutgiltiga tabellen. För att klara kontraktet på egen hand borde det räcka med 3 poäng till.

Aramide Oteh fick chansen från start mot Wigan istället för Jordan Hugill, men hade det svårt. Han fick iofs inte särskilt bra understöd heller. Hugill må ha sina brister men han är ändå en hyfsad target-player och har trots otaliga missar ändå gjort 13 mål på 39 spelade matcher. Frågan är om han har gjort sitt i QPR eller om han hinner bli så pass frisk att han kan spela mer den här säsongen?

Olamide Shodipo har gjort några bra inhopp, kanske spela honom från start i stället för Ilias Chair? Geoff Cameron och Dominic Ball hade inte någon bra kväll i Wigan men alternativet är väl att sätta in Luke Amos och då tycker inte jag att man tjänar något på det bytet. I backlinjen är väl högerbacken frågetecknet, Todd Kane eller Angel Rangel? Jag tycker att Rangel känns något stabilare även om inte han heller har övertygat på sistone. Joe Lumley bör få fortsatt förtroende i målet.

Charlie Owens är långtidsskadad, Lee Wallace skulle preliminärt börja träna med laget i dag (fredag) men är inte aktuell för match. Jordan Hugill är fortsatt ett frågetecken

Motståndarna
Sheffield Wednesday slutade på 12:e plats förra säsongen efter att ha varit riktigt illa ute vid jul. Då låg man på 18:e plats och var indragna i bottenstriden. Managern Jos Luhukay fick sparken, ersattes av Steve Bruce och allting vände. Under perioden januari till mars förlorade man bara 1 match och var ett tag med i kampen om kvalplatserna, men räckte inte riktig ända fram.

Sheffield kommer till lördagens match med 3 förluster i rad. I den senaste omgången blev det 1-3 hemma på Hillsborough mot Preston. Efter 42 omgångar ligger man på 16:e plats med 52 poäng och har 7 poäng till nedflyttningsplats. Manager är Garry Monk och den senaste tiden har han spelat 4-4-1-1 eller en 3-5-2 uppställning med wingbacks.

Den tidigare QPR-spelaren Massimo Luongo har spelat 23 ligamatcher, 14 från start, och gjort 3 mål. Han har spelat från start i alla matcher efter uppehållet. Den interna skytteliga leds av den rutinerade forwarden Steven Fletcher som har gjort 13 mål. I matchen på lördag saknas mittfältaren Kieran Lee, men man hoppas få tillbaka Tom Lees och Connor Wickham

Inbördes möten
Lagen har mötts 25 gånger i seriesammanhang under 2000-talet och statistiskt är det väldigt jämnt. QPR har vunnit 9 matcher, Sheffield har vunnit 8, och 8 matcher har slutat oavgjort. Mötet på Hillsborough de 31 augusti förra året vann QPR med 1-2 efter 2 mål av Jordan Hugill inom loppet av 5 minuter, mitt i den andra halvleken

Matchens domare
Matchen mot Sheffield W döms av Oliver Langford från West Midlands. Han har dömt 25 matcher i Championship under säsongen och delat ut 107 gula kort, 4 röda kort och dömt 5 straffar. Han har dömt 1 match med QPR den här säsongen, Stoke hemma i mitten av februari som vanns med 4-2. Avspark kl. 16:00 och matchen sänds via QPR+ Pass. Come On U R´s