2024-04-06 16:00

QPR - Sheffield W

Inför QPR-Sheffield W

QPR hade en härlig påskhelg där det blev 6 poängs avstånd ner till nedflyttnngsstrecket. Nu väntar hemmamatch mot ett av lagen under det där strecket, nykomlingarna Sheffield W. En bra chans för våra tvärrandiga favoriter att ta ytterligare ett steg mot säkrat kontrakt

QPR kämpade sig till alla 3 poäng i bortamatchen mot Swansea i måndags. Steve Cook gjorde matchens enda mål på en hörna i 71:a minuten och Asmir Begovic höll nollan för 11:e gången, med utmärkt hjälp av ett starkt försvar. Med 6 matcher kvar att spela ligger vi nu på 16:e plats i tabellen och har 6 poäng till nedflyttningsstrecket.

Det kändes som en ganska jämn första halvlek, jag blev överraskad när jag såg att Swansea hade haft bollen nästan 70% av tiden. R’s bästa chanser hade Joe Hodge, som tog för god tid på sig i omställningen och skottet blev blockerat, och Ilias Chair. som i höjd med straffpunkten hade i princip halva målet öppet men lyckades hitta av benet på försvararen som stod på mållinjen. I slutet av halvleken fick också Asmir Begovic göra två vassa räddningar.

Marti Cifuentes, som hade gjort 5 förändringar i startelvan jämfört med matchen mot Birmingham, bytte ut Hodge mot Sinclair Armstrong i halvtid, men Swansea tog ändå över matchen totalt i början av andra halvlek och hade bl.a en frispark i ribban efter 10 minuter. Cifuentes försökte verkligen bryta matchbilden och det blev lite bättre efter dubbelbytet i 60:e minuten där Isaac Hayden och Lucas Andersen ersatte Jack Colback och Paul Smyth. Det var ju också Andersen som slog hörnan i den 71:a minuten som Jimmy Dunne nickade ner till Steve Cook som i sin tur tryckte in bollen i målvaktens högra gavel. Swansea hade några vassa kvitteringschanser där Hayden blockade två skott i samma sekvens och så hade de ett misslyckat inlägg som gick i insidan av stolpen och på något mirakulöst sätt höll sig utanför mållinjen. R’s lyckades sedan spela av 7 minuters tilläggstid på ett fantastiskt bra sätt och kunde åka hem till London med 3 poäng i bagaget.

Jag vidhåller att det känns lite grann som en stöld, men sådana matcher är förbaskat sköna att vinna. Jag måste bara hylla mittlåset med Steve Cook och Jake Clarke-Salter, vilka klippor! Marti Cifuentes var också beredd på en match där Swansea skulle mata inlägg och valde därför att starta med 4 starka huvudspelare i backlinjen vilket blev lyckat även om Morgan Fox hade en del problem med den tekniska och snabba högeryttern Ronald. Cifuentes var väldigt nöjd att laget kunde ladda om mentalt efter matchen mot Birmingham

Nu väntar en vecka med matcher mot två lag som slåss för att undvika nedflyttning och ett lag som hoppas på play-off. Först hemmamatch mot Sheffield W och Cifuentes är medveten om att det kommer att krävas mer poäng för att klara kontraktet: “Det största misstaget vi skulle kunna göra är att tro att saken är klar. Vi har 46 poäng och det kommer inte att räcka. Det är många matcher kvar och vi måste fortsätta prestera, med start på lördag. Alla vet hur viktig matchen är för båda lagen. De är säkert missnöjda efter senaste matchen och ser det här som en möjlighet att täta till bottenstriden ytterligare. Vi har stor respekt för Sheffield W, inte minst för att de vann vårt förra möte. Vi har blivit bättre sedan dess, t.ex.mer stabila defensivt, men Sheffield har också gjort det bra sedan dess så vi har en stor respekt för dem”

Motståndarna: Sheffield Wednesday
Sheffield W hade en bedrövlig start på säsongen med 7 poäng efter 18 spelade matcher, men sedan dess är man faktiskt det 8:e bästa laget i serien och har just nu 2 poäng upp till nytt kontrakt. De harde en fin streak i februari och början av mars med 4 raka vinster men har stött på lite bättre motstånd efter det och kommer till W12 med bara 1 poäng på de 4 sista matcherna. I den senaste omgången blev det förlust med 2-0 borta mot Middlesbrough.

De är sämst i ligan när det gäller gjorda mål och bara 4 lag har släppt in fler mål, då är det inte så konstigt att de har varit under strecket hela säsongen, det är snarare förvånande att de inte redan är avsågade utan har en realistisk chans att klara sig kvar.

Danny Röhl tog över som manager i oktober efter att Xisco Munoz fått sparken. Röhl har använt sig av olika formationer, mestadels 3-4-3 eller 4-2-3-1. Den interna skytteligan toppas av anfallaren Ike Ugbo som har gjort 6 mål. Andra spelare att hålla koll på är den centrala mittfältaren Will Vaulks och högerbacken Pol Valentin. På skadelistan står vänsterbacken Kristian Pedersen, högeryttern Juan Delgado, offensiva mittfältaren Josh Windass och anfallaren Callum Paterson, frågetecken för mittbacken D’shon Bernard

Inbördes möten
Lagen har mötts 29 ggr under 2000-talet och det är helt jämnt i statistiken, 10 vinster var och 9 oavgjorda matcher. Matchen på Hillsborough i mitten av december vann Sheffield med 2-1. Vi tog ledningen via ett självmål sent i första halvlek, de kvitterade i 86:e och avgjorde i 94:e minuten

Matchens domare
Huvuddomare är Graham Scott från Oxfordshire, han assisteras av Simon Bennett och Daniel Leach. Rutinerade Graham Scott har dömt EFL sedan 2008. Den här säsongen har han dömt 17 matcher, varav 3 i PL, och delat ut 73 gula och 3 röda kort. Avspark 16:00, kom ihåg “Tävling 5” som vår ordförande sjösatte i senaste medlems-mailet. Sheffield har bara fått övre delen av School End, vilket jag tycker är helt rätt när vi säljer ut hela arenan och det verkar bli en del svenskar på läktarna också vilket är extra roligt. Vi övriga kan streama matchen på QPR+, Come On U R’s!