Lagbanner
2018-10-23 20:45

QPR - Sheffield W
3 - 0

Inför: QPR-Sheffield Wednesday
Får vi se QPR fira ett mål mot Sheffield Wednesday eller kommer gästernas första nolla i ligan på Loftus Road?

Inför: QPR-Sheffield Wednesday

Kampen om att etablera sig på övre halvan fortsätter

Det känns som att säsongen nyss drog i gång, men om ett par veckor har en tredjedel av säsongen spelats. Denna upplagan av Championship lever väl upp till ryktet om att vara en liga där alla kan slå alla. Efter tretton spelade omgångar skiljer det endast fem poäng mellan femteplacerade Derby och Bolton som ligger på artonde plats.

QPR

Efter den katastrofala inledningen på säsongen så har det sett bättre ut för QPR de senaste matcherna. Lördagens bortamatch mot Ipswich vanns med klara 2-0 och positivt var att laget efter en bra första halvlek fortsatte att kontrollera matchen, något som de senaste årgångarna haft väldigt svårt att klara av.

Problemet är nu att matchen mot Sheffield Wednesday bara kommer fyra dagar efteråt. Detta innebär nuförtiden att samma elva inte kan få chansen igen. Spelarna blir trötta och slitna och några av de killar som var med och dominerade mot Ipswich kommer att få inleda matchen på bänken. Steve McClaren var snabb med att påpeka detta redan i intervjuerna efter matchen i lördags. Fenomenet kommer inte heller att försvinna och vidare rotationer kommer säkerligen att ske mot Aston Villa på fredag kväll.

Den enda spelaren som nog kan känna sig 100% säker på att finnas med i startelvan är målvakten Joe Lumley. Lumley hade en lugn eftermiddag på Portman Road och har imponerat på majoriteten av fansen sedan han tog över som förstaval i slutet av augusti.

I övrigt så kommer det inte att ändras i laget som inför ligacupmatcherna, men spelare som Nahki Wells, Jordan Cousins och Josh Scowen kan komma att starta matchen. Backlinjen sattes inte på några större prov senast och lär vara intakt till minst 75%.

Motståndarna

Sheffield Wednesday är ett av lagen som fortfarande kan hamna varsomhelst i tabellen. Laget ligger inför veckans omgång på elfte plats och en närmare koll på resultaten visar att endast en av ligamatcherna som laget spelat i höst har slutat med mer än ett måls skillnad. Detta var en förlust med 0-2 borta mot Brentford i augusti. Övriga matcher har alltså slutat med vinst alternativt förlust med uddamålet eller oavgjort.

Lördagens hemmamatch mot Middlesbrough förlorades med 1-2 efter att gästerna efter en jämn första halvlek gjorde två mål i inledningen av den andra. Det var dock nära att Owls kom i kapp och man hade en boll på mållinjen på tilläggstid.

Förlusten till trots så råder optimism i truppen då de två senaste bortamatcherna slutat med segrar (bägge med 2-1) mot såväl Aston Villa som Bolton. 2-1 på ena eller andra hållet har förövrigt varit resultatet i sju av de tretton första matcherna.

Lagets målskillnad är 20-20 att jämföras med QPRs 11-19. Framåt så har Lucas Joâo och Adam Reach gjort fem mål vardera. medan målvakten Cameron Dawson inte har fått hålla nollan ännu.

Avsparkstid är 20.45 och matchen visas på QPR+ och denna gången gäller detta även för användare som befinner sig på de Brittiska öarna.

Simon Ståål2018-10-22 23:09:42

Fler artiklar om QPR