Lagbanner
2020-02-15 16:00

QPR - Stoke

Inför: QPR-Stoke
Ebere Eze och Jordan Hugill gjorde målen när QPR vann premiären i Stoke. Vi ser gärna en repris på det i returen på KPF Stadium på lördag

Inför: QPR-Stoke

QPR har drabbats av måltorka men lyckades hålla nollan i bortamatchen mot Swansea och fick med sig 1 poäng. Nu väntar hemmamatch mot en av säsongens stora besvikelser, Stoke.

QPR lyckades ta en poäng i bortamatchen mot Swansea efter att matchen slutat 0-0. Det var faktiskt så att hemmalaget inte fick till ett enda avslut på mål.

Mark Warburton var lite kluven efter matchen. Han var såklart nöjd med att ta poäng och hålla nollan på bortaplan mot en erkänt svår motståndare men vi borde ha haft ledningen med 2-0 efter 10 minuter och känslan i omklädningsrummet efter slutsignalen var att vi tappade 2 poäng. Efter 32 omgångar ligger QPR på 17:e plats i tabellen med 39 poäng. Det är 9 poäng ner till nedflyttningsplats och 14 upp till kvalstrecket.

MW gjorde 5 ändringar i startelvan jämfört med laget som förlorade med 2-0 i Huddersfield. Ryan Manning, Yoann Barbet och Angel Rangel fick chansen i backlinjen istället för Lee Wallace, Conor Masterson och Todd Kane. Geoff Cameron var tillbaka efter avstängning och tog plats som def mittfältare istället för Luke Amos, och Marc Pugh tog platsen som ytter istället för Ilias Chair.

Vi kanske blir lite bättre defensivt med rutinen som Rangel, Barbet och Cameron onekligen besitter, men det stora sorgebarnet just nu är ju målskyttet. På dom 10 senaste matcherna har vi gjort 12 mål men där är hemmamatchen mot Cardiff inräknad där det blev 6-1. På resterande 9 matcher har vi alltså gjort 0,67 mål/match, då blir det svårt att vinna även om man har ett fungerande försvarsspel. MW säger sig dock inte vara orolig utan kör med den gamla klyschan ”fortsätter vi att skapa chanser kommer målskyttet att lossna”. Vi får väl se… Närmaste uppgiften är hemmamatch mot Stoke


Motståndarna
Stoke var en stor besvikelse förra säsongen när man hamnade så långt ner som på 16:e plats. Den här säsongen var man återigen en av favoriterna, åtminstone till kvalplats, men det har till och med gått sämre än förra säsongen.

På dom 15 första matcherna blev det bara 8 poäng och managern Nathan Jones fick sparken i början av november. Han ersattes av Nordirlands förbundskapten Michael O´Neill som kommer att kombinera tjänsterna, iaf tills Nordirland har spelat play-off till det stundande EM-slutspelet.

Efter en bra januari-månad där man tog 10 poäng av 15 möjliga, höll nollan 3 gånger och vann mot bl.a. Swansea hemma och WBA borta tog man sig över nedflyttningsstrecket. I den senaste omgången blev det dock förlust med 0-2 på hemmaplan mot Preston och efter den matchen ligger Stoke på 21:a plats med 34 poäng, 4 poäng från nedflyttningsplats.


Skador & avstängningar
QPR har samtliga spelare tillgängliga, Stoke har frågetecken för den skadade kvartetten James McClean, Thibaud Verlinden, Ryan Shawcross och Stephen Ward


Inbördes möten
Lagen har mötts 19 gånger i seriesammanhang under 2000-talet. QPR har vunnit 8, Stoke har vunnit 6, och 5 matcher har slutat oavgjort. Lagen möttes i Stoke i seriepremiären, en match som QPR vann med 1-2 efter mål av Jordan Hugill och Ebere Eze


Matchens domare
Matchen döms av Oliver Langford från West Midlands. Det blir hans 20:e match i Championship den här säsongen och han har hittills delat ut 79 gula kort, 3 röda kort och dömt 5 straffar. Avspark klockan 16:00 och matchen sänds via QPR+ Pass. Come On U R´s!

Jörgen Tjärnström2020-02-14 18:01:58
Author

Fler artiklar om QPR