Lagbanner
Kiyan Prince Foundation Stadium, 2020-12-15 18:30

QPR - Stoke

Inför QPR-Stoke

Inför QPR-Stoke

Efter en poäng på de fem senaste matcherna och ständiga ursäker från lagledningen är det dags att börja vinna matcher

"We should have won." "We should have taken all three points" "Apart from the goals, our 'keeper didn't have a save to make". Ja, så här är vi vana vid att det låter när Mark Warburton pratar med media efter att QPR ännu en gång haft massor med boll på mittplan, bränt en handfull målchanser och sedan gått bort sig i försvaret för att återigen noteras för noll eller en poäng efter 90 minuter. Till viss del stämmer det så klart, men fotboll går ut på att göra fler mål än vad man släpper in och gör man inte det så vinner man inte, oavsett hur bra man spelar.

När QPR på tisdagen ställs mot Stoke så måste det hända något. Trots stundtals bra spel mot kvaljagande lag som Brentford och Bristol City så har QPR alltså bara mäktat med en poäng på de fem senaste matcherna och ligger inför veckans omgång på nittonde plats i tabellen och fler och fler röster vill ha ny manager (igen). En av frågorna är dock hur mycket det skulle hjälpa då stora delar av truppen är spelare som Warburton själv fått vara med och välja ut. Det har varit mycket tal om att det gäller att ha rätt spelare i gruppen, men på den här nivån räcker det inte med att ha roligt, man behöver vinna också.

Tillsammans med tidigare nämnda fraser så nämner Warburton ofta att det är ett tufft spelschema som sltier på spelarna och att man måste utnyttja den truppen man har. Detta till trots så görs det väldigt lite förändringar i startelvan från match till match, något som jag anser vara bra - om det ger önskade resultat.

Vi kan startspelarna vid det här laget och visst är det så att Geoff Cameron och Tom Carroll har lirat i både Championship och Premier League betydligt mer än Faysal Bettache, som finns med på bänken i stort sett varenda match och lovordas för sin inställning och vilja att lära, men vars enda speltid under hösten är ett inhopp i säsongens första tävlingsmatch mot Plymouth i Ligacupen. Att nyförvärvet Charlie Kelman bara är 19 år och har bara har drygt 30 matcher på League Two på meritlistan stämmer också, men vad är det som säger att det inte blir bättre av att dessa killarna får en chans, antingen från start eller som inhoppare i matchminut 60 i stället för 87?

Något måste göras och det förklaras kanske också av att några av de 2.000 fans som äntligen fick chansen att se en match på plats mot Reading i lördags valde att resa sig och gå när målet som betydde 0-1 kom med knappa fem minuter kvar i stället för att försöka hjälpa laget att rädda den tappade poängen.

Motståndarna

Tisdagens motståndare är alltså Stoke och Stoke är ett lag som på förhand skall kunna vara med och slåss om en kvalplats. Även om laget inte gjort någon fantastisk säsong så är man just nu bara två poäng från en kvalplats i en jämn liga där några vinster på rad lätt kan lyfta ett lag flera matcher i tabellen. Laget är även framme i kvartsfinal i Ligacupen där Tottenham står för motståndet dagen före julafton.

Managern Michael O'Neill har lyckats ganska bra sedan han tog över i början av November förra året. Laget hade då inlett säsongen katastrofalt med två poäng på sina tio första matcher. O'Neill, som fram till i somras även var förbundskapten för Nordirland, lyckades får någorlunda ordning på laget och man slutade till slut på femtonde plats. Och nu ligger laget alltså på åttonde plats, detta trots en del skadeproblem.

Man ser ut att få klara sig utan anfallaren Tyrese Campbell resten av säsongen. Campbell, som gjort sju mål i höst, åkte på en knäskada mot Cardiff förra veckan och är ur spel tillsvidare. Vidare saknas mittfältaren Sam Clucas samt förstavalet i målet, inånade Angus Gunn. Då även reservmålvakten Adam Davies är skadad så fick man för några veckor sedan återkalla Josef Bursik från Doncaster. För att ha lite rutin i truppen plockade man även in 35-årige Niki Mäenpää, som varit klubblös sedan han lämnade Bristol City i somras. Mäenpää hann dock inte ens sätta sig på bänken förrän han skadade en hand på träning och förra veckan så anslöt ytterligare en rutinerad, klubblös målvakt i 37-årige Andy Lonergan - senast i Liverpool.

Försvararen Danny Batth har varit borta ur spel några veckor, men har tränat i veckan och förväntas vara med i matchtruppen, och man hoppas även på att kunna inkludera försvararen Tommy Smith och rutinerade mittfältaren John Obi Mikel, som förövrigt har hunnit fylla 33 tidigare i år, i truppen.

Yttern James McClean var avstängd i lördagens mållösa bortamöte med Derby och går in i truppen igen.

Att följa matchen, som börjar kl.18.30

Då matchen, som börjar redan klockan 18.30 svensk tid TV-sänds finns det ingen stream via QPR+ att tillgå, utan enbart radiosändning. I Sverige visas matchen på Viasat Sport 1 samt via stream på Viaplay. Och för att du inte skall bänka dig vid en skärm vid den vanliga tiden så upprepas avsparkstiden igen: 18.30

Simon Ståål2020-12-14 22:43:53

Fler artiklar om QPR