Lagbanner
2022-09-17 16:00

QPR - Stoke

Inför QPR-Stoke

Inför QPR-Stoke

QPR tog 3 poäng i bortamatchen mot Millwall i onsdags, på lördag väntar hemmamatch mot Stoke


QPR vann onsdagens London-derby mot Millwall på The Den med 0-2 efter mål av Chris Willock och Stefan Johansen. Efter 9 omgångar ligger R’s på 8:e plats i tabellen med 14 poäng. Favoriterna Sheffield Utd och Norwich har skaffat ett försprång till övriga lag, mellan Blackburn som just nu är 3:a och Hull på 17:e plats skiljer det bara 4 poäng. 

10 dagars matchuppehåll gjorde gott, en härlig laginsats över hela linjen i onsdags. Seny Dieng fick äntligen hålla nollan, även om det var nära ett Millwall-mål i slutet. Ethan Laird och Kenneth Paal är två riktig bra ytterbackar, önskar att vi hade bättre back-up till dom. Rob Dickie fotledsskadad på träning så Jimmy Dunne bildade mittbackspar med Leon Balogun och det fungerade klockrent, nu är också Jake Clarke-Salter nära come-back så mittbackspositionen känner jag mig inte orolig för. Tim Iroegbunam började lite osäkert men växte in i matchen eftersom, Sam Field var osäker till start då han kände sig illamående på uppvärmningenmen gjorde en felfri insats och det kan också sägas om kapten Stefan Johansen som börjar likna den spelare som vi lånade under våren 2021. Där är också Luke Amos på gång tillbaka igen och med Andre Dozzell så ser det riktigt bra ut på det centrala mittfältet. Chris Willock och Ilias Chair kom kanske inte upp i max av sitt kunnande med det dom visade räcker ändå långt och 1 nytt mål för Willock och 2 nya assists för Chair, jag börjar oroa mig för vinterns transferfönster…Tyler Roberts fick chansen som forward och borde kanske ha gjort något mål, men en klart godkänd insats och vi fick se både Lyndon Dykes och Macauley Bonne hoppa in. Men om jag minns rätt så har vi bara gjort ett enda mål från en striker, Dykes mål mot Boro. Det är ju alldeles för dålig utdelning.

Mick Beale var mycket nöjd efter matchen, inte minst med säsongens första hållna nolla “Vi har ett ungt lag som gillar att spela med boll, men jag försöker införa lite mera beslutsamhet, hålla ihop laget och defensiv organisation. I mina tidigare klubbar har jag känt en stolthet när vi har hållit nollan, men den här dröjde. Vi hade några sämre stunder men sett över hela matchen tycker jag vi var det bättre laget”

Han sa också att det förmodligen inte blir några större förändringar i truppen till matchen mot Stoke, förutom att Luke Amos och kanske Jake Clarke Salter tillkommer, så jag räknar med samma startelva som mot Millwall. Niko Hämäläinen, Mide Shodipo, George Thomas och Sinclair Armstrong kommer att spela för U21-laget mot Cardiff i kväll (fredag). Beale avslutade med att säga att det är viktigt med ett bra resultat på lördag för efter uppehållet väntar bortamatcher mot Bristol City och Sheffield Utd samt hemmamatch mot Reading inom loppet av 6 dagar. Men först alltså, hemmamatch mot Stoke

Motståndarna
Stoke har aldrig varit riktigt nära att ta sig tillbaka till PL sedan dom åkte ur säsongen 2017/18. Förra säsongen slutade dom på 14:e plats, mycket pga alla skador. Anfallarna Tyrese Campbell och Nick Powell kunde bara starta i 10 respektive 14 matcher och mittbacken Harry Souttar slet sönder knäet i landslagsuppehållet i november och missade hela säsongen. Dom använde sig av totalt 37 spelare, bara 4 av dom spelade mer än 30 matcher. Trots allt var dom med och stred om en play-off plats halvvägs in i serien men efter att ha vunnit (ganska enkelt) med 2-0 mot QPR på Loftus Road i början av december tog dom bara 12 poäng på de 16 följande matcherna och rasade i tabellen.

Stoke har haft en vana att värva spelare som passerat zenit för flera år sedan och som bevisligen inte håller en hel säsong i chippen. Mario Vrancic var bra halva säsongen innan han tröttnade. Han hann dock spela tillräckligt många matcher för att trigga en förlängnings-klasusul. Nu är han utlånad till Kroatien för att frigöra löneutrymme men dom verkar ändå inte ha lärt läxan utan värvat 32-åriga Aden Flint från Cardiff och jämnåriga Dwight Gayle från Newcastle. Gayle har startat 135 matcher på 10 år, jämför med Ilias Chair som har startat 140 matcher på 3,5 år. Nu har man ju i ärlighetens namn också gjort sig av med en hel del gammalt och även gjort en del (på papperet) bra värvningar. Mittfältaren Lewis Baker kom i januari och hann med 8 mål på 20 matcher från sin mittfältsplats, jag gillar också mittbacken Ben Wilmot som har erfarenhet från Premier League och Serie A. Dom har även lånat in Dujon Sterling från Chelsea som ju också var ett hett alternativ för oss

I den senaste matchen (i tisdags) blev det vinst med 3-0 borta mot Hull trots ett bollinnehav på bara 35% och en passningsprecision på bara 65%. Baker gjorde 2 mål och Wilmot det tredje, Baker leder den interna skytteligan på 4 mål. När dom flesta lagen har spelat 9 matcher ligger Stoke på 13:e plats i tabellen med 11 poäng.

Efter 4 poäng på de 5 första matcherna och förlust mot Morecambe i ligacupen fick Michael O’Neill sparken och laget leds nu av Alex Neil som var den som tog upp Sunderland i våras, 3-5-2 verkar vara hans uppställning.


Harry Souttar rehabar fortfarande sitt knä, målvakten Jack Bonham har också knäproblem, högerbacken Harry Clarke har en skada på skenbenet och tidigare QPR-spelaren, mittfältaren Josh Laurent har en fotledsskada. Vänsterbacken Josh Tymon ska testas sent,  i övrigt ska alla vara tillgängliga.

Även om det blev förlust i båda matcherna förra säsongen (0-2 hemma och 1-0 borta) har QPR bra statistik i  mötena med Stoke på 2000-talet. Det har blivit 11 vinster, 8 förluster, och 5 matcher har slutat oavgjort.

Huvuddomare i matchen är Matthew Donohue från Manchester, assisterande domare är Bhupinder Gill och Daniel Leach. Donohue har dömt 6 matcher den här säsongen och delat ut 21 gula kort. Avspark kl.16:00 och du kan se matchen via QPR+, Come On U R’s!
 

Jörgen Tjärnström2022-09-16 18:20:02
Author

Fler artiklar om QPR