2023-09-16 16:00

QPR - Sunderland

Inför QPR-Sunderland

Landslagsuppehållet är över för den här gången och ligaspelet drar igång igen. Kan QPR förbättra sin usla hemmastatistik när Sunderland kommer till Lpftus Road?

QPR tog säsongens andra trepoängare när Middlesbrough besegrades på Riverside Stadium med 2-0 i den sista matchen innan uppehållet.

Andre Dozzell gjorde sitt första mål för klubben just före pausen när han skickade upp bollen otagbart i Seny Diengs högra kryss, en het kandidat till årets mål. Med 20 minuter kvar av matchen gjorde Jack Colback det andra målet. Paul Smyth skickade in bollen från högerkanten, Ilas Chair sköt ett skott som blockerades och Colback tryckte in returen med sin vänsterfot. Boro var långt ifrån ofarliga och Asmir Begovic fick göra en handfull kvalificerade räddningar innan han kunde noteras för säsongens första nolla. Paul Smyth var briljant ute på högerkanten och Jack Colback visade att han kommer att betyda mycket för oss. Det känns egentligen fel att plocka några namn som gjorde en avgörande insats när hela laget bidrog till en viktig seger

Landslagsuppehållet
Under uppehållet har vi haft ett flertal spelare på olika landslagsuppdrag. Sinclair Armstrong fick debutera för Irlands landslag i EM-kvalet mot Holland. Han blev inbytt i den 87:e minuten i matchen som Holland vann med 2-1. I tisdags spelade han 80 min för U21-landslaget mot San Marino och gjorde sitt första landslagsmål när han fastställde slutresultatet 3-0. Osman Kakay var lagkapten för Sierra Leone som förlorade kvalmatchen till Afrikanska mästerskapen mot Guinea-Bissau med 2-1. Lyndon Dykes fick hoppa in med 23 min kvar av Skottlands EM-kval mot Cypern som Skottland vann med 3-0 och han fick spela sista halvtimmen i träningsmatchen mot England där England vann med 3-1. Paul Smyth spelade sista kvarten i Nordirlands EM-kval mot Slovenien och andra halvlek av EM-kvalet mot Ukraina, båda matcherna slutade med förlust för Nordirland. Morgan Fox blev kvar på bänken när Wales spelade 0-0 mot Sydkorea och vann i EM-kvalet mot Lettland med 2-0. Kenneth Paal spelade hela matchen i Nations League för Surinam när man spelade 1-1 mot Granada och 75 minuter i förlusten mot Kuba. Stephen Duke-McKenna spelade 90 min för Guyana i Nations League-segern mot Antigua & Barbuda och blev utbytt i 78:e minuten i segermatchen mot Bahamas.

Det är alltid lurigt med spelare som varit i väg med landslaget, vilket skick dom är i när dom kommer tillbaka, därför känns det bra att våra spelare inte har spelat så mycket (Paal och Duke-McKenna undantag) utan snarare positivt att Dykes har fått göra två inhopp och att Armstrong har fått känna på A-landslaget. Nu väntar en tuff period med 3 matcher på 6 dagar och vi behöver ha så fräscha spelare som det bara går. Dykes borde vara tillbaka i truppen iaf och WLS spekulerar i att Ziyad Larkeche kan komma att  starta i stället för Paal. Jimmy Dunne tränar på gräs men har ett ganska ordentligt skydd runt sitt knä så han är knappast att räkna med de närmaste veckorna. Jag kan tänka mig att Ainsworth ställer upp med samma lag som vann mot Boro, med skillnaden då att Larkeche ersätter Paal.

Vi har bara vunnit 1 av de 17 senaste tävlingsmatcherna på Loftus Road (3 kryss och 13 förluster), ett bedrövligt facit som naturligtvis måste bli mycket bättre om vi ska kunna hålla oss kvar. Vi hoppas på bättring redan mot Sunderland

Fakta om motståndarna
Sunderland A.F.C.
Klubben grundad: 1879 (som Sunderland and District Teachers)
Hemmaplan: Stadium of Light, med en kapacitet på 49000 åskådare
Manager: Tony Mowbray, (2:a säsongen)
Placering förra säsongen: 6:a (åkte ut i semifinal mot Luton med sammanlagt 3-2)

Nyförvärv: Nectarios Triantis (CB, från Central Coast Mariners), Jobe Bellingham (AM, från Birmingham), Luis Semedo (CF, från Benfica), Jenson Seelt (CB, från PSV Eindhoven), Bradley Dack (AM, från Blackburn), Eliezer Mayenda (CF, från Sochaux), Nathan Bishop (GK, från Man Utd), Nazariy Rusyn (CF, från Zorya Luhansk), Timothée Pembélé (RB, från PSG), Adil Aouchiche (AM, från Lorient) och Mason Burstow (CF, lån från Chelsea)

Spelarförluster: Bailey Wright (CB, Lion City Sailors), Leon Dajaku (RW, Hajduk Split), Isaac Lihadji (RW, Al-Duhail), Lynden Gooch (RW, Stoke), Ross Stewart (CF, Southampton), Danny Batth (CB, Norwich) och Elliot Embleton (CM, Derby (lån))

Sunderland var nykomlingar i chippen förra säsongen efter 4 raka säsonger i League One. Alex Neil valde att gå till Stoke i slutet av augusti och Tony Mowbray tog över som manager. Det blev en överraskande 6:e plats i tabellen och knapp förlust mot Luton, som gick upp till PL, i semifinalen.

Den här säsongen började med uddamålsförluster mot Ipswich och Preston och däremellan en mer oväntad förlust i ligacupen mot Crewe Alexandra från League Two. Nu har dom tagit 7 poäng de 3 senaste matcherna och klättrat till 9:e plats i tabellen. I den senaste matchen blev det en klar seger med hela 5-0 hemma mot Southampton trots att man bara hade ett bollinnehav på 30%. En spelare vi får se upp med är mittfältaren Pierre Ekwah som gjorde två av målen och han hade också 8 bollvinnande tacklingar, flest i matchen. Mowbray spelar 4-2-3-1. Timothée Pembélé, Eliyeser Mayenda, Aji Alese, Corry Evans och Jay Matete saknas pga skador, i övrigt fullt manskap

Ser man till inbördes möten under 2000-talet är det fördel Sunderland. Dom har vunnit 6 matcher, QPR har vunnit 4, och 4 matcher har slutat oavgjort. Förra säsongen blev det 2-2 borta, Ilias Chair reducerade i den 87:e minuten och Seny Dieng kvitterade på nick 2 minuter in på tilläggstid, och mötet på Loftus Road i februari vann Sunderland med 3-0.

Matchens domare
Huvuddomare är Dean Whitestone från Northamptonshire. Detta blir hans sjätte match för säsongen och han har hittills delar ut 19 gula kort. Till sin hjälp på linjerna har han Lee Venamore och Daniel Leach. Avspark kl.16:00 och du kan se matchen med QPR+, Come On U R’s!