Lagbanner
Kiyan Prince Foundation Stadium, 2020-12-26 16:00

QPR - Swansea

Inför QPR-Swansea
Mark Warburton börjar vara pressad nu

Inför QPR-Swansea

Engelsk fotboll under julhelgen är en tradition sedan långt tillbaka i tiden. QPR spelar årets julmatch hemma på KPF Stadium mot topplaget Swansea

Under den andra halvan av 1800- och i början av 1900-talet spelades engelsk fotboll på juldagen som en del av diverse olika arrangemang för arbetarna då alla var lediga. Man bodde ofta trångt och obekvämt och spenderade hellre ledigheten ute. Ibland spelades det också på annandagen och för många var dessa matcher de enda dom hade tid att se under året. 1913 vann Liverpool med 4-2 hemma mot Man City på juldagen, förlorade returmatchen på bortaplan på annandagen med 1-0 och spelade oavgjort 3-3 mot Blackburn dagen därpå. Där kan man snacka om tajt spelschema! Allt eftersom blev juldagen en dag för familjesammankomster och fotbollen spelades endast på annandagen. Den senaste juldagsmatchen spelades 1965. Där tar historielektionen slut för den här gången och vi återgår till nutid

QPR´s usla form håller tyvärr i sig. Inte ens mot bottenlaget Wycombe lyckades vi göra mål utan ett självmål gjorde att vi hade ledningen i paus för att sedan släppa in ett billigt kvitteringsmål med 2 min kvar av ordinarie speltid. Båda lagen missade ett antal klara målchanser under matchen och vi kanske ska vara glada att vi inte förlorade. Efter 20 omgångar ligger QPR på 19:e plats i tabellen med 20 poäng och har bara 4 poäng ner till nedflyttningsplats.

Det har bara blivit 4 segrar hittills på säsongen och enligt vanligtvis välunderrättade West London Sport sitter Mark Warburton löst till och klubbledningen ser över olika alternativ. Jag har svårt att se vem som eventuellt skulle vilja ta över med dom ekonomiska förutsättningar som gäller, möjligtvis att John Eustace skulle få en period till som tillfällig lösning, men jag tvivlar på att det skulle förbättra spelet och tabellpositionen. Warburton har ett kontrakt som gäller säsongen ut.

Inför matchen mot Swansea förväntar jag mig inga större förändringar i laget. Seny Dieng är ohotad 1:a i målet så länge han håller sig frisk. Med Lee Wallace och Osman Kakay skadade så lär det inte bli någon förändring i backlinjen heller, jag tror inte Warburton byter ut Yoann Barbet eller Rob Dickie mot Conor Masteerson. 2 stycken ur trion Dom Ball, Geoff Cameron och Tom Carroll tar de defensiva mittfältplatserna. Carroll kan också vara aktuell högre upp i banan. Där har Ilias Chair visat en stigande formkurva medan Bright Osaiy-Samuel istället har verkat loj och ointresserad på sistone, han lär förmodligen försvinna när transferfönstret öppnar. Jag ser hellre att Chris Willock spelar offensiv mittfältare med Chair och Carroll. Han kan kanske ge Lyndon Dykes någon vettig boll att förvalta? Jag gissar alltså att Warburton fortsätter med 4-2-3-1 men hade gärna sett att han överraskar med 3-5-2. Det kan knappast bli sämre spel än i matchen mot Wycombe och ingen förväntar sig väl att vi ska kunna rubba Swansea även om vi gjort det bra mot andra topplag som Watford och Bournemouth.


Motståndarna
Swansea slutade 6:a förra säsongen men blev utslagna i semifinal i play-off av Brentford. Swansea vann hemma med 1-0 men förlorade borta med 3-1.

Den här säsongen började med en närmast sensationell förlust i första omgången av ligacupen mot League Two-laget Newport County som vann med 2-0. Därefter har man fått koncentrera sig på ligaspelet och gjort det mycket bra. I den senaste omgången blev det vinst med 2-0 hemma mot Barnsley och efter 20 omgångar ligger man på 3:e plats med 36 poäng, bara 2 poäng från direkt uppflyttning till PL. Det finns inget lag i efl som har släppt in färre mål än Swansea (12 st). Hur ska vi kunna göra mål på dom om vi misslyckades mot Wycombe?

Manager för Swansea är 41-åriga Steve Cooper. Han har använt en del olika uppställningar den här säsongen men mestadels är det 3-4-1-2 som gäller.

I truppen har jag hittat 3 spelare med QPR-anknytning. Jake Bidwell och Ryan Manning slåss om platsen som vänsterback och det är Bidwell som verkar vara förstavalet. Han har varit uttagen till varje match hittills och har spelat drygt 1630 minuter, näst mest av utespelarna. Manning står noterad för 237 minuter fördelade på 4 matcher. Yttern Wayne Routledge har varit med 7 matcher än så länge.

På frånvarolistan till matchen mot QPR finns den skadade mittfältaren Morgan Gibbs-White och avstängda högerbacken Kyle Naughton


Inbördes möten
Under 2000-talet har lagen mötts 16 gånger i seriesammanhang. För QPR´s del har det blivit 4 vinster, 6 förluster och 6 oavgjorda matcher. Förra säsongen vann Swansea med 1-3 på KPF Stadium och matchen i Wales slutade 0-0

Avspark kl. 16:00 och du kan se matchen med QPR+ Pass. Come On U R´s!

Jörgen Tjärnström2020-12-25 18:12:32
Author

Fler artiklar om QPR