Lagbanner
2020-10-24 16:00

QPR - Birmingham

Inför QPR v Birmingham
Ilias Chair har haft en tuff en ledning på säsongen.

Inför QPR v Birmingham

Efter premiärsegern mot tippade topplaget Nottingham Forest har det gått tungt för QPR. Serieledningen har sakta men säkert bytts mot den förväntade platsen på undre halvan och i veckan stod man för säsongens lågvattenmärke så här långt när man hemma mot Preston inte förmådde ett enda skott på mål och föll på två onödiga straffar. Nu väntar Birmingham som har exakt samma facit efter 6 omgångar, blir det äntligen en ny trea?

Det var urgröpande att se QPR mot Preston i veckan, mycket boll men som sagt – inte ett skott på mål på Loftus Road på 90 minuter är naturligtvis för svagt. Den fina insatsen mot nyligen degraderade Bournemouth omgången innan gick inte att känna igen och det sved lite extra när Prestons båda mål kom till efter kollektiva defensiva kollapser som Lee Wallice krönte med att tillsynes helt i onödan ge bort på straffar.

Precis som QPR så står Birmingham City med en seger och tre kryss efter 6 rundor. Förra säsongen var man blott två poäng från League One, men inför 2020/21 lyckades man signa den spännande spanske managern Aitor Karanka. Karanka gick från att ha suttit som assisterande bredvid José Mourinho till sitt första managerjobb i Middlesborough 2013. Efter lyckade sessioner i Boro och Forest tog han en paus i 18 månader innan han bestämde sig för sin tredje Championshipklubb: Birmingham. Men, förutom att tagit in ytterligare 3 spanjorer till de 4 som redan fanns i klubben har Karanka ännu inte satta några större avtryck i Blues.

Man skulle kunna tro att med täta matcher och ett bottennapp i veckan att det skulle bli en del rotation i Mark Warburtons startelva. Men dels jobbar Warburton med små penseldrag, 7 spelare har fått starta samtliga 6 ligamatcher trots att spelet inte alltid varit glimmrande, och dels har han inte heller ligans bredaste trupp att tillgå.

Målvakten Seng Dieng kanske inte så blixthet ut på straffarna, men det är inte skäl nog för att fortsätta QPRs målvaktsrotation efter att ha fått förtroende att stå de senaste 4 matcherna. Warburton var inte alls nöjd med hur straffarna uppstod mot Preston, men kastar nog inte den ytterst skyldige Lee Wallice framför bussen utan fortsätter för sjunde matchen i rad mot kvartetten Osman Kakay, Yoann Barbet, Rob Dickie och Lee Wallice. I veckan skrev finske landslagsmannen Niko Hamalainen på för ytterligare 4 år, men alltjämt nöter han och Conor Masterson bänk.

På mittfältet mot Preston sakades verkligen den numera i Fulham spelande kreatören Eberechi Eze för första gången på riktigt, han hade alltid en förmåga att skaka om när flytet tog slut på QPRs mittfält. I den skadade Luke Amos ställe kom Tom Carroll in mot Preston och han gjorde inte bort sig, han lär få nytt förtroende bredvid Bright Osayi-Samuel, Geoff Cameron, Ilias Chair – trion har precis som hela backlinjen startat samtliga liga matcher, utan att för den skull blända.

Ny anfallaren Macauley Bonne som kom i början av månaden från Charlton gjorde mål i sitt första inhopp mot Wednesday och har fått starta de två följande matcherna när Lyndon Dykes har varit skadad. Nu hoppas Warburton att Dykes ska vara tillbaka efter två missade matcher och med tanke på hur klent det var framåt mot Preston så kanske båda två får starta bredvid varandra för första gången i tvärrandigt.
 
Come On You Rs – mot tre nya!

Henrik Swende2020-10-24 00:42:20
Author

Fler artiklar om QPR