Lagbanner
2024-03-29 16:00

QPR - Birmingham

Inför QPR v Birmingham

Inför QPR v Birmingham

Även denna vecka ställs QPR mot ett lag med hysterisk dålig form när fritt fallande Birmingham kommer och besöker Loftus Road på långfredagen. Med en poäng på sex senaste och ännu en ny röst i omklädningsrummet så har gästerna ett betydligt värre utgångsläge jämfört med Rangers som ska försöka lägga ännu mer luft mellan sig, Birmingham och nedflyttningsstrecket.

Det såg till en början ut som 2023/24 skulle bli Birminghams säsong att växla upp och utmana om en plats till Premier League. I den elfte omgången i början av oktober tog man en tung derbyseger mot West Brom och klättrade upp över Playoff-strecket, en nivå klubben inte varit i närheten på många år. Supportrarna vädrade morgonluft och managern John Eustace verkade ha fått truppen på rätt spår. Men, de nya amerikanska ägarna ville sätta sin prägel på klubben och det var ingen hemlighet att man under en tid ville ha in den i USA så populäre Wayne Rooney. Timingen blev den sämsta tänkbara, dagar efter 3-1-segern mot West Brom fick Eustace sparken och in kom mycket riktigt Rooney, något som inte landade väl hos varken supportrar eller spelare.

Rooneys tre månader i klubben blev inte helt oväntat en katastrof, när han kom in i klubben under de förutsättningarna. Efter 2 segrar på 15 matcher gav de amerikanska ägarna upp och plockade istället in erfarne 60-årige Tony Mobray i januari. Blodflödet stoppades direkt och en dryg månad senaste hade Mobray vunnit hälften av sina 8 matcher. Dessvärre för Birmingham och Mobray så drabbades managern av vacklande hälsa och assistenen Mark Venus tog över de sex senaste matcherna, som alltså bara genererat en enda poäng och Birmingham har tagit sig från Playoff ner till att nu bara ligga över nedflyttningsstrecket tack vare en bättre målskillnad.

Mobray har nu meddelat att han tar ledigt säsongen ut och Birmingham beslutade siig under landslagsuppehållet för att ta in Gary Rowett som lämnade Millwall i höstas. Rowett, som ska vara Interim sista 8 matcherna, har även en historik som manager i Birmingham 2014-2016. Precis som John Eustace så lyfte han klubben högt upp i Championship och nosade på en Playoff-plats när de nya kinesiska ägarna precis som nuvarande ägare i Birmingham var lite väl sugna på att ta in ett stort namn på bänken, plockade in Gianfranco Zola och sparkade Rowett. Även den gången slutade det i total katastrof för Blues...

Nog om Birmingham. Före landslagsupphållet möte Queens Park Rangers ett Sunderland som otroligt nog hade ännu sämre form än Birmingham, med 6 raka förluster. Jag och 1100 andra Rs var på plats och bevittnade en mållös historia där Sunderland inte fick ett enda skott på mål och där QPR vid två tillfällen missade i stort sett öppet mål. Vi borde åkt hem med tre poäng och fler sånna chanser mot lag som är helt under isen har Rangers inte råd att missa.

Marti Cifuentes förfogar över en helt skadefri trupp, något som kan bli viktigt under slutspurten av säsongen. Med två veckors vila sedan matchen mot Sunderland kan vi därför förvänta oss en likande startelva nu som då. Försvarslinjen framför Asmir Begovic är garanterat intakt med Kenneth Paal till vänster, mittlåset Steven Cook och Jake Clarke-Salter och den från mitten utflyttade högerbacken Jimmy Dunne.

På mitten är det nog bara svajige spelgeniet Chris Willock, som borde nätat i Sunderland, som hänger löst. Men, med 12 dagars vila så återfinns han säkerligetn i startelvan tillsammans med Illias Chair, Jack Colback, Isaac Hayden och fina dansken Lucas Andersen.
På topp är det tärningskastning om vem som får starta. Lyndon Dykes har flest minuter, men när han inte har Skottlands landslagströja på sig så händer det väldigt lite på plan. Nyförvärven Michael Frey är förmodligen den bästa av klubbens tre strikers, men har haft ojämn leverans så här långt. Så, men den logikent så blir Martis enda förändring att han startar med Sinclair Armstrong på topp!

Come On You Rs
 

Henrik Swende2024-03-29 00:46:06
Author

Fler artiklar om QPR