Lagbanner
2018-08-21 20:45

QPR - Bristol City

Inför QPR v Bristol City
Steve McClaren var påtagligt chockad efter kollapsen i andra halvlek på the Hawthornes. Redan efter tre ligamatcher i Rangers börjar det gunga under fötterna på förre förbundskaptenen.

Inför QPR v Bristol City

Efter att inlett säsongen med två jämna uddamålsförluster i ligan åkte man på en riktig käftsmäll borta mot West Bromwich med 7-1 (!), klubbens största förlust på nästan 50 år. Engelska tidningar talar redan om att nye managern Steve McClaren behöver ett bra resultat i tisdagsmatchen mot Bristol City för att inte riskera sparken.

QPR hade med lite tur kunnat få med sig poäng i de båda inledande ligamatcherna mot Preston och Sheffield United och efter att hamnat i underläge i West Bromwich kämpade man sig tillbaka starkt och kunde mycket väl tagit ledning med 2-1 i början av andra halvlek. Istället kollapsade laget fullständigt i en mängd individuella misstag och släppte in 6 mål sista 37 minuterna av matchen.

Man får gå tillbaka till klubbrekordet från 1969 (1-8 mot Manchester United) för att hittade en större förlust och Steve McClaren får som brukligt är en stor slev av fansens frustration. Det offensiva spelet är fortfarande blekt men främst riktas kritiken mot att han försöker spela ett kreativt försvarsspel som backarna i dagens trupp inte har i sig.

Till McClarens försvar bör dock säga att han inte haft ett pund att röra sig med under sommarens transferfönster, samtidigt som man blivit av med första målvakten Alex Smithies, förre lagkaptenen Nedum Onouha och förra säsongens främsta utropstecken Jack Robinson och enbart från in två backar på free transfer: Toni Leistner och 35-årige Angel Rangel.

Även om QPR inte har någon vidare bredd i sin trupp får man nog förvänta sig en del förändringar, McClaren måste visa både spelare och supportrar att insatser som lördagens andra halvlek inte tolereras.

Efter Alex Smithes flytt till Premier League valde klubben att köra vidare de båda unga lovande målvakterna Matt Ingram (24 år) och Joe Lumley (23 år) och att inte ta in någon mera rutinerad ersättare till Smithies. Även om de båda målvakterna gjort de bra vid utlåningar och de få tillfällen de fått chansen i QPR är det ett ganska vågat beslut av klubben som tillsammans hade 9 matcher i the Championship i QPR. Ingram gick in till säsongen med lite högra status än Lumley, men efter att släppt in ett halvt dussin bollar i andra halvlek är det naturligt att låta Joe Lumley får chansen från start i mellan stolparna istället.

Nyförvärvet mittbacken Leistner var inblandad i merparten av de insläppta målen på the Hawthorns och får nog plikta med att stå över en match trots att han redan gått och blivit lagkapten. Även Osman Kakay ligger i farozonen, trots att nyförvärvet Angel Rangel har en bit kvar till formen så kanske en desperat McClaren vill se honom redan nu. Grant Hall är äntligen på väg tillbaka och fick en timme i U23-laget under måndagens match mot Forest och är inte redo för A-lagscomeback än, så Jake Bidwell och Joel Lynch får förmodligen förnyat förtroende tillsammans med Alex Baptiste som tappat sin plats till Leistner inför den här säsongen.
 
På mittfältet kan man tänka sig att polaken Pawel Wszolek ligger närmast en start och att Jordan Cousins och Eberechi Eze får vila. Luke Freeman, Massimo Luongo, Josh Scowen får tillsammans med Wszolek utgöra ett mera traditionellt fyramanna mittfält.
 
På topp behöver det skakas om lite och få mera fart med kvicksilvret Paul Smyth och Conor Washington stället för långe lite långsammare Matt Smith.
 
QPR ska två tisdagar i rad ta emot Bristols två storheter City och Rovers på Loftus Road. Nästa vecka möter man för första gången sedan 1980 Bristol Rovers i ligacupens andra omgång. Men först blir det alltså Bristol City som också väntar på sin första seger i ligan. The Robins inledde säsongen med två oavgjorda ligamatcher innan man åkte ut mot League One-laget Plymouth hemma och i lördags blev förlust med 0-2 hemma mot Middlesborough.
 
COME ON YOU R’s! Dags att visa lite hjärta!
 

Henrik Swende2018-08-21 01:50:00
Author

Fler artiklar om QPR