Lagbanner
2024-10-22 21:00

QPR - Coventry
0 - 0

Inför QPR v Coventry
Karamoko Dembélé lobbande kallt in 1-0 i 9:e minuten efter en tavla från Pompeys keeper, sen rasa allt. Kan man hålla ihop till säsongens andra ligaseger mot Coventry?

Inför QPR v Coventry

Championships två formsvagaste lag, Queens Park Rangers och Coventry, ska försöka bryta sina negativa trender på Loftus Road på tisdagskvällen. Coventry kommer till London med blott en seger på åtta senaste matcherna, men QPR toppar det med enbart en seger under seriespelets första tio omgångar. Vilket lag står för trendbrottet?

Queens Park Rangers är inte riktigt så dåliga som raden 1-4-5 viskar om, spelmässighet har det sätt rätt okay ut mellan varven. Men, likt ett lag som åker ur en serie i maj så lyckas man på något märkligt sätt ändå alltid hitta ett sätt att förlora både poäng och matcher.  Man har mött mängder av svaga lag som Hull, Blackburn, Millwall, Sheffield Wednesday, Plymouth och nu i helgen jumbon Portsmouth. Mot samtliga lag har QPR känts som det bättre laget men på något sätt har det blivit tre oavgjorda och ännu värre tre otroliga förluster.

QPRs svaga offensiv är en del av förklaringen. Avsaknaden av lagets bästa spelare Illias Chair under början av säsongen har märkts tydligt. Chair gjorde sin första start för säsongen hemma mot Pompey i helgen men det hjälpte föga. Trots ledning efter en målvaktstavla redan efter 9 minuter och stort spelövertag tappade man till 1-2 efter att backen Morgan Fox bjudit på en sanslöst korkad straff.

Marti Cifuentes är, trots nyskrivet kontrakt satt under viss press, men kan nog leva en stund till på sin fantastiska första säsong i W12. Till matchen mot Coventry får han tillbaka Jonathan Varane efter sin tre matcher långa avstängning, men med tanke på hur ojämn fransmannen varit så blir det nog en start på bänken. I övrigt saknas bara mittfältaren Jack Colback som missat en månads spel.

Laget som Marti ställde på fötterna mot Pomey är det bästa vi har nu, bortsätt från att skadebenägne Jake Clarke-Salter satt på bänken medan olyckskorpen Morgan Fox fick sin första start för säsongen. Man kan tänka sig att Marti gör det bytet men i övrigt behåller laget tämligen intakt. Det innebär att storspelande keepern Paul Nardi får tillbaka sitt trygga mittlås med Jimmy Dunne, Clarke-Salter och Steve Cook och med Paul Smyth och Kenneth Paal som wingbacks. Paul Smyth är mer än ytter än wingback, men hans slit behövs just nu och Harrison Ashby som hade rollen i lördags mår nog bra av att vila en match.

På mittfältet står Nicolas Madsen och Sam Field för det defensiva slitet medan Ilias Chair och Karamoki Dembele får fortsätta att försöka lära känna varandra på det offensiva mittfältet. Ensam på topp blir det som vanligt den stackars Michael Frey som fortsätter att bland fantastiska matcher med mängder av anonyma, kantiga insatser.

Come On You Rs!
 

Henrik Swende2024-10-21 23:19:01
Author

Fler artiklar om QPR