Lagbanner
2022-11-08 20:45

QPR - Huddersfield

Inför QPR v Huddersfield
Dags för ny kvällsmatch på Loftus Road. Blir det ljuset i tunneln vi ser mot Hudds?

Inför QPR v Huddersfield

Efter en kanoninledning på säsongen som kröntes med 8 segrar på 11 matcher och serieledning har nu QPR gått mållösa de tre senaste matcherna med blott en inspelad poäng. Men, bortsett från målskyttet är det inget större fel på spelet som Mick Beales mannar levererar och mot Championships slagpåse Huddersfield hoppas man kunna vända den trista trenden.

Rangers var för inte alltför länge sedan top off the league, men gör man inga mål är det svårt att vara herren på täppan. Avsaknaden av lagets stora stjärna Chris Willock blev inte så stor som befarat, under den oktobermånaden som Willock missade pga skada så tickade poängen in som vanligt, utan det är ironiskt nu när han är tillbaka som det börjat hacka framåt.

Med backen Jake Clarke-Salter som en av få på skadelistan så verkar Mick Beale hittar en trygg backlinje i Rob Dickie, Leon Balogun, Ethan Laird och Kenneth Paal – trots att alla utom Dickie kom till klubben under sommaren. Gruppens enda svaghet är dock att man de få mål man släpper förbi sig ofta är på fasta situationer, någon man rimligen borde kunna gnugga bort träningsanläggningen.

Efter en svag inleding i lördags mot oväntade bottenlaget West Brom så spelade QPR upp sig ordentligt, innan man sin vana trogen föll med matchens enda mål som WBAs Kyle Bartley kunde knoppa in på en frispark. Chris Willock gjorde sina första 90 minuter efter sin skada 4 oktober och spelade upp sig under matchen, men kunde inte forcera in kvitteringen i slutet.

På tisdagskvällen står stackars Huddersfield för motståndet på Loftus Road. 2021/22 gjorde Hudds en kanonsäsong, slutade trea och var bara ett nesligt självmål på Wembley ifrån Premier League. Men under sommaren stack manager Carlos Corberán till grekiska Olympiakos (vars ägare också äger Huddersfield...) samtidigt som många av lagets tongivande spelare också hittade nya klubbadresser. Corberán blev som många andra tränare inte så långlivad i Grekland utan satt i lördags på Loftus Road, som nynämd manager i WBA. Så, det är ingen skräll att Huddersfield befinner sig där man gör, även om raset från en stabil playoffplats till att ligga sist med 5 poängs marginal efter snart halva säsongen är en extrem negativ utveckling på bara ett halvår.

Ett QPR med en som sagt god skadesituation lär inte göra några större förändringar. Backlinjen framför Seny Dieng lär vara den samma, på tremanna mittfälet kanske det är dags att låta skadebenängada Luke Amos få vila till förmån för Andre Dozzell, bredvid Sam Field och Tim Iroegbunam. Topptrion med Chris Willock, Illias Chair och Lyndon Dykes är svårpetad. Dags för ny trea Rangers!
 

Henrik Swende2022-11-07 23:42:35
Author

Fler artiklar om QPR