Lagbanner
2024-10-01 20:45

QPR - Hull City

Inför QPR v Hull
Marti Cifuentes ryktades bort från klubben under sommaren, men skrev under måndagen på ett nytt flerårigt kontrakt.

Inför QPR v Hull

Marti Cifuentes, med ett nykritat flerårigt kontrakt, leder ut sitt QPR hemma mot Hull på tisdagskvällen under Loftus Roads strålkastarljus. Trots okay prestationer så uteblev segrarna under september månad, kan R’s inleda oktober med en tre poäng mot ett formstarkt Tigers?

Det var en intensiv måndag på QPRs kansil. Det var inte bara Marti och assistenten Xavi Calm som skrev under nya kontrakt. Även backen Jake Clarke-Salter skrev på nytt avtal och den från Brest inlånade offensive mittfältaren Kader Dembélé fick se sitt låneavtal omvandlat till en permanent övergång som börjar gälla från och med sommaren 2025.

Helgens svåra bortamatch mot obesegrade Blackburn blev så svår som befarat. Efter att hållit någorlunda jämna steg med hemmalaget under första halvlek tog nyförvärvet Jonatan Varene ett onödigt slarvigt rött kort på offensiv planhalva precis innan paus och sen var det ridå och 0-2.

Marti letar alltjämt efter en tydlig startelva och verkar ha problem att hitta rätt med spelare som kan göra två bra matcher efter varandra. Många nya spelare har kommit in under sommaren, i lördags bestod halva startelvan av spelare som nyligen anlänt till W12, och inte alla levererar.

Om man tycker det varit många nya namn i QPR så är det ingenting mot hur det ser ut i Hull. De ekonomiskt turkiska ägarna i Hull har skeppat i väg många bärande spelare från förra säsongen och ersättarna anlände sent. Men efter att bara fått med sig 3 pinnar under de 5 första omgångarna har det nu blivit 2 raka segrar och 7-2, om än mot svaga Stoke och Cardiff.

I defensiven har Marti i alla falla lite kontinuitet och trygghet. Nye franske keepern Paul Nardi som plockats in från belgiska Gent är ett riktigt fynd. Match efter match står han för helt otroliga, inte sällan poängraddande räddningar.  Framför honom roteras det inte nämnvärt: stabila trion Jimmy Dunne, Kenneth Paal och Steve Cook har spelat varje minut i ligan under säsongens två första månader.

Den fjärde platsen däremot är det lite mer svajigt kring. Duktige men skadebenägne Jake Clarke-Salter har varit in och ut ur truppen och spelade bara en match under september, Jimmy Dunne har fått lämna sin högerbacksplats och återvänt in i mitten medan brassenyförvärvet Hervertton Santos, och den från Swansea inlånade 22-åringne Harrison Ashby har alternerat på högerbacken. Ingen av dem har imponerat och mot Blackburn bytte Marti ut Santos mot Ashby i halvtid, så det är väl ingen vågad gissning att Ashby får starten mot Hull.

I avstängde Varenes ställe kommer nog nye dansken Nicolas Madsen in från start. Kader Dembélé har blandat och gett lite under inledningen av säsongen, men Marti och gett honom 6 av 7 starter i ligan och klubben har som sagt nu även löst en permanent övergång så förtroendet för honom är stort.  Inlånade japanen Koki Saito har varit en pigg injektion på mitten i Illias Chairs frånvaro och Sam Field står för den defensiva tryggheten på mitten och är ensam bland mittfältarna om att startat alla ligamatcher. På den sista platsen ute till höger byter Paul Smyth och Lucas Andersen av varandra med jämna mellanrum, Smyth fick starta mot Blackburn, så då får väl Andersen chansen mot Hull ett par dagar senare.

På topp är Michael Frey helt given. Frey är upp och ner i sina prestationer, men alternativen är få. Sommarens förstärkning Zan Celar har varit direkt svag, lovande Rayan Kolli verkar snackat sig bort från matchtruppen och unge Alfie Lloyd är allt jämt på tillväxt.
Come on you Rs, dags för seger!
 

Henrik Swende2024-10-01 01:18:53
Author

Fler artiklar om QPR