Lagbanner
2016-09-13 20:45

QPR - Newcastle

Inför QPR v Newcastle
Rafas återtåg går efter inledande signalfel åter efter tidtabell.

Inför QPR v Newcastle

Efter en fin säsongsinledning har QPR fallit tillbaka till fjolårssäsongens mönster där man inte riktigt vet var man har laget från en match till en annan. Tisdagskvällens motståndare, nyligen degraderade Newcastle, har gjort precis tvärtom och har 4 raka segrar efter en tuff inledning på livet i the Championship. Vänder trendkurvorna på Loftus Road?

Fulham och Huddersfield blev brutala väckarklockor för the Geordies om att livet för en storklubb i the Championship inte är en dans på rosor. Men efter de inledande förlusterna hämtade sig Rafa Benitez mannar snabbt och efter fyra raka segrar har man intagit den väntade direktuppflyttningsplatsen. I lördags avfärdade man enkelt ett annat topptippat topplag (Derby) medan QPR spelade en händelsefattig match hemma mot jumbo Blackburn (1-1). QPR lyckades inte förvalta Tjaronn Chery magiska frispark i andra halvlek och Newcastle blir onekligen en tuff uppgift för Queens Park Rangers.

Jimmy Floyd Hasselbaink har varit ganska konsekvent i sina laguttagningar men tvingades göra några öväntade val till helgens match mot Blackburn. Steven Caulker, som missade sista matchen mot Wigan före landslagsuppehållet och fick vackert sitta på bänken, Hasselbainks favoritspelare från tiden i Burton, Abdenasser El Khayati gjorde säsongens första och blott sin fjärde ligastart i Rangers och 19-årige Olamide Shodipo som varit bänkad sedan premiären fick åter starta.

Det är fråga vem Hasselbaink föredrar i försvaret, James Perch eller Steven Caulker. Förmodligen borde Caulker, om han är tillräckligt motiverad få starta, så vi får gissa att helgens bänkning bara var en försiktighetsåtgärd från Hasselbainks sida och att Caulker får starta med de tre givna framför Alex Smithies: Nedum Onuoha, Grant Hall och Jake Bidwell.

Mittfältet hade den gamla vanliga centrallinjen med Karl Henry, Jordan Cousins och Tjaronn Chery med El Khayati och Shodipo. Massimo Luongo hade farit över hela jordklotet med Australiens landslag och fanns inte ens på bänken medan nyförvärvet Yeni N’gbakoto var tillbaka i Frankrike efter ett dödsfall i familjen. Man kan nog förvänta sig att båda är tillbaka till mötet mot Newcastle på bekostnad El Khayati och Shodipo.

Sebastian Polter klev av halvskadad i halvtid, förvisso mot sin vilja, men inhopparen Conor Washington gjorde ett piggt inhopp och fick mycket beröm av Hasselbaink efter matchen. Kanske är det ett bra tillfälle att ge den nordirländske EM-spelaren i efterlängtad start?

Henrik Swende2016-09-13 00:52:00
Author

Fler artiklar om QPR