Lagbanner
Kiyan Prince Foundation Stadium, 2022-03-20 13:30

QPR - Peterborough

Inför QPR v Peterborough
Andy Gray friade sitt 1-0 på City Ground, men sen gick allt åt Skogen...

Inför QPR v Peterborough

När det regnar så öser det… inte nog med att med att QPR tappade 1-0 till 1-3 i spöregnet på City Ground i Nottingham i veckan, i samband med Forest tredje mål skadade sig målvakten David Marshall. Marshall blev där med klubbens fjärde (!) målvakt på skadelistan och i veckan plockades 37-årige Keiren Westwood in inför söndagens möte mot Peterborough.

2022 har varit ett svart år för Queens Park Rangers burväktare. Jordan Archer gick sönder vid straffavgörandet när QPR slog ut Rotherham i FA Cupen i början av januari. I slutet av februari var det förste keepern Seny Diengs tur när han blev stämplad mot Blackburn och ett par veckor senare var det alltså David Marshall som anslöt till sjukstugan, Marshall som plockades in när Archer skadades i januari. Dessutom är klubbens tredje målvakt Joe Walsh skadad sedan tidigare.

Westwood kommer närmast från Sheffield Wednesday, där han spelade närmare 200 matcher 2014-2021, men när Ugglorna degraderades i våras skiljdes de båda åt. Sedan dess har Westwood tränat med Crewe i väntan på att någon ska ringa.
Och i veckan ringde QPR och det blir för Westwood att hoppa rätt in i hetluften mot Peterborough. När lagen möttes senast i början på februari i FA Cupen hade QPR en fantastisk form med 9 segrar på 14 matcher under november, december och januari. QPR förlorande överraskande mot Championships jumbolag med 0-2 och förlusten innebar att kanonformen försvann fullständigt och trots överlag ganska svagt motstånd har man sedan dess har man bara tagit 2 segrar på 10 matcher.

Matchen på Loftus Road blir viktig för QPR som desperat försöka klamra sig fast vid sin playoffplats och Peterborough behöver 3 pinnar för att komma närmare nedflyttningsstrecket. Efter ett väldigt svagt februari så börjar det se lite positivare ut för QPR. I de två senaste matcherna verkar formen på nyckelspelarna vara på väg åt rätt håll, mot formstarka Luton borta lyckades man vända underläge till säger och mot playoffkonkurrenten Forest hängde man med bra första timmen.

Det är lite svårt att sia om vad Mark Warburton ställer upp med för manskap. Mot Forest petades till och med Yohan Barbet efter nästan 100 raka starter. Mot Peterborough kommer nog Barbet, som inte var helt nöjd med petningen, återfå sin plats bredvid Jimmy Dunne och Rob Dickie.

På mittfältet fick Chris Willock återigen starta efter en petning och gjorde det bra, innan han tvingades kliva av efter 31 minuter. Skadan ska dock inte vara så allvarlig och han kan säkert starta igen mot Peterborough. Lagets ledare Stefan Johansens formdipp har sammanfallit med QPRs, men båda två verkar åter vara på uppåtgående. Sam Field har varit ett av säsongens utropstecken och Moses Odubajo har visat sig vara ett lyckat sommarförvärv. Men utöver dem är det många som brottas med dålig form: Ilias Chair, Albert Adomah, Andre Dozzell, Luke Amos och Jordan Hendrick. Warburton får kasta tärning och hoppas på det bästa.

På topp har Warburton inte mycket till val för sin ensamma strikerposition. Andre Gray gör sina mål, Lyndon Dykes allt jämt skadad och klubbikonen Charlie Austins form har varit inte densamma under 2021/22 som där var när frälsaren anlände i januari 2021 och gjorde QPR till ett av 2021 bästa lag i Championship.


 

Henrik Swende2022-03-20 02:06:11
Author

Fler artiklar om QPR