Kiyan Prince Foundation Stadium, 2020-11-24 20:00

QPR - Rotherham

Inför QPR v Rotherham
Ilias Chair stod för en läcker kvittering mot Watford.

Efter en svag oktobermånad har QPR fått upp ångan igen under november. Mot topplaget Watford senast var man mycket nära att vända till seger, men fick nöja sig med 1-1. På tisdagen väntar Rotherham, som också kämpar för att hålla sig ovanför nedflyttningsstrecket, hemma på Loftus Road.

Till en början mot Watford såg det ut som det gjort så många gånger tidigare under hösten. QPR inledde med att omedelbart med att ge bort ett mål på hörna efter mindre än tre minuter. Men målet blev en väckarklocka för Rangers som jobbade sig in matchen och med kvarten kvar kunde Ilias Chair trycka in kvitteringen till 1-1 efter ett av säsongens vackraste anfall där nästan hela laget var involverat. Efter matchen var Mark Warburton mycket nöjd med sina killars uppryckning mot ett starkt Watford.

I Seny Dieng verkar QPR äntligen fått en trygg keeper man kan lita på. Dieng fick vänta i 4 år på sin debut, men har nu fått stå i 10 raka matcher med ytterst få misstag och gett försvaret ett välbehövligt lugn.

I försvaret har det roterats lite senaste omgångarna. Todd Kane verkar ha tagit högerbacksplatsen från Osman Kakay och i mitten har Yohan Barbet trots en del blandade insatser fått spela varje minut i ligan så här långt. Bredvid Barbet känns nyförvärvet Rob Dickie från Oxford vara lika given, men Dickie skadade sig på fredagsträningen och ersattes av Conor Masterson. Masterson, som har stannat av i sin utveckling och som klubben gärna vill låna ut för att få mera speltid, lär nog få starta även mot Rotherham. Till vänster klev Lee Wallace av i paus med pga sjukdom (!) och Niko Hämalainen som klev in i hans ställe lär nog få starta nu.

Mittfältet med Geoff Cameron, Tom Carroll, Ilias Chair, Bright Osayi-Samuel och Dom Ball såg ut att klicka ovanliga bra mot Watford med fint passningspel och skapade tryck även om det kanske inte ledde till mängder av farliga avslut. Osayi-Samuel och Balls fysiska form är det lite frågetecken för, men med tanke på hur nöjd Warburton var med dem och att deras ersättare Willock och Adomah inte håller från start så lär det bli oförändrat där.

På topp fick Lyndon Dykes inleda på bänken efter att ha startat två matcher för Skottland under landslagsuppehållet med krävande bortaresor till Serbien och Israel. Mot Rotherham lär skotten dock åter få starta.