Lagbanner
2023-03-11 16:00

QPR - Watford

Inför QPR-Watford

Inför QPR-Watford

Två lag som har bytt manager två gånger under säsongen möts på Loftus Road på lördag. QPR som kämpar för att hålla sig ovanför nedflyttningsstrecket möter Watford som kämpar för att ta sig ovanför Play-off strecket


QPR fortsätter att falla fritt i championship-tabellen. Efter förlusten med 3-1 borta mot Rotherham ligger vi nu på 20:e plats i tabellen med 39 poäng. Alla lag har nu spelat 35 matcher och vi har 7 poäng till nedflyttningsstrecket. 

Trots två 3-1 förluster så ser Gareth Ainsworth en positiv utveckling i laget: “Jämfört med när jag kom in för 10 dagar sedan är det en hel annan anda och energi, det är jag nöjd med. Vi tror på det här och jag skulle vilja ha ett bra resultat så killarna får lön för mödan. Vi har riktigt bra spelare, riktiga män, riktiga krigare. Vi tar inte lätt på det här utan vi kommer att kämpa. Men det är en svår situation. En lång skadelista, tredje managern för säsongen och vi ska försöka få ihop ett lag som kan göra resultat” 

Om matchen mot Rotherham säger han: “Bjuder du på chanser som vi gjorde så blir du straffad på den här nivån. Vi hade egna chanser också men klarade inte av att förvalta dom. Jag är, konstigt nog, nöjd med att vi skapade mer chanser än vi gjort på ett tag. Men att vi inte hittar av målet är såklart ett problem. Vi måste bli bättre i båda straffområdena”. 

Det sistnämnda malde ju Neil Critchley på om också, återstår att se om Ainsworth lyckas bättre. För att så ska bli fallet måste vi få tillbaka spelare från skadelistan. Inget ont menat men t.ex. Albert Adomah och Aaron Drewe känns inte som startspelare i chippen 

Tyler Roberts har åkt tillbaka till Leeds för att få behandling av deras medicinska team. Han var nära comeback för någon vecka sedan men sen har det bara blivit sämre och sämre. Ainsworth hoppas mer än han tror att vi ska få tillbaka honom, men det blir i så fall mot slutet av säsongen. Däremot har Lyndon Dykes återhämtat sig så snabbt att han kan finnas med i truppen mot Watford, men det är naturligtvis en bit kvar till han är aktuell för att starta. Ilias Chair, Kenneth Paal och Ethan Laird ska kollas upp innan match medan Leon Balogun, Jake Clarke-Salter, Luke Amos och Chris Willock alltjämt är skadade

Inför matchen mot Watford säger Ainsworth (till officiella hemsidan): “Vi vet betydelsen av matcherna som ligger framför oss. Watford är alltid en svår motståndare. Vi hade förberett oss på en match mot Slaven Bilic lag men nu är det Chris Wilder som styr och då får vi anpassa oss efter det. Jag har mött Wilder många gånger genom åren och han har bevisat i PL att han är en bra manager, det kommer säkert att bli en tuff kamp på lördag”

Motståndarna
Watford har inte levererat som förväntat och resultatet är att dom också är framme vid sin tredje manager för säsongen, den 18:e på 10 säsonger! Rob Edwards fick sparken efter 10 omgångar, då låg dom på 10:e plats. Han ersattes av Slaven Bilic som fick sparken efter söndagen mållösa hemmamatch mot Preston. Dom ligger igen på 10:e plats, men har tagit 51 poäng och har bara 4 poäng upp till play-off. 

Dom var väldigt aktiva under transferfönstret och förstärkte bl.a  i centrallinjen med mittbackarna Wesley Hoedt och Ryan Porteus, mittfältarna Leandro Bacuna och Ismael Koné samt den inlånade forwarden Henrique Araujo. Men med en ny manager är det svårt att sia om vilka spelare och vilket spelsystem dom kommer att ställa upp med.

Ledningen i den interna skytteligan delas mellan Joao Pedro och Ismaila Sarr som båda har gjort 9 mål. På skadelistan stårTom Cleverley, Dan Gosling, Francisco Sierralta, Edo Kayembe och Hassane Kamara. 

Poängen har fördelats helt jämnt mellan lagen under 2000-talet. Det har blivit 7 vinster vardera och 5 matcher har slutat oavgjort. Mötet på Vicarage Road i slutet av augusti blev en målrik match som vi vann med 3-2 efter mål av Ilias Chair, Chris Willock och Albert Adomah.

Huvuddomare i matchen är James Linington, han har dömt 27 matcher den här säsongen och delat ut 105 gula och 3 röda kort. Han assisteras av Matthew Jones och Andrew Aylott. Avspark kl. 16:00 och du kan se matchen med QPR+, Come On U R’s!

UR ARKIVET:  

Jörgen Tjärnström2023-03-10 19:50:00
Author

Fler artiklar om QPR