Lagbanner
2022-11-05 16:00

QPR - WBA

Inför QPR-West Bromwich

Inför QPR-West Bromwich

QPR tar på lördag emot West Bromwich, som hittills varit en stor besvikelse, hemma på vad som verkar bli ett välfyllt Loftus Road. Kan hemmapubliken hjälpa våra tvärrandiga favoriter till 3 nya poäng?


Den senaste omgången
QPR lyckades ta en poäng i onsdagens svåra bortamatch mot Norwich. 0-0 slutade matchen och R’s har därmed tagit 31 poäng på 18 matcher och ligger 4:a i en haltande tabell. 
Det var ingen tråkig 0-0 match utan båda lagen bjöd på bra fotboll och skapade bra målchanser. Norwich kanske känner sig lite frustrerade då dom i ärlighetens namn var något bättre och hade fler chanser medan vi kan känna oss ganska nöjda med oavgjort på bortaplan mot en av seriefavoriterna. Fatta vilket antiklimax det hade varit om dom hade gjort mål på hörnan när tilläggstiden hade gått ut. 

Michael Beale var väldigt nöjd efter matchen: “Jag är nöjd med resultatet, särskilt efter det som hände i fredags kväll mot Birmingham. Det här var mer som vi vill vara på bortaplan - svårt att slå och även ett hot framför mål. Vi kom hit med en sargad trupp, med många viktiga spelare som saknades och det här är en stor poäng för vårt unga lag. Statistiken kommer att visa att Norwich hade mycket boll, men dom hade den mest i backlinjen, som vi ville. Vi försvarade oss bra, Seny (Dieng) gjorde två eller tre riktigt bra räddningar och i andra änden gjorde deras målvakt också några bra räddningar. Stundtals kändes det som att vi saknade självförtroende. Överlag är jag väldigt nöjd, men som manager vill du alltid pusha spelarna lite till. Norwich är ett bra lag och jag är glad att vi fortfarande är två poäng före dem efter den här matchen. Ju längre vi kan ligga före dem desto bättre eftersom jag är säker på att de kommer att vara där uppe och utmana i slutet av säsongen."

Seny Dieng höll nollan för femte gången den här säsongen och måste få priset som Matchens lirare, vilka räddningar han stod för! Chris Willock fick spela 40 minuter och visade hur mycket han betyder för laget. Får han vara hel och om vi får behålla honom hela säsongen ökar chanserna att hålla oss kvar bland de 6 första rejält. Tim Iroegbunam drog på sig en varning i första minuten, men spelade upp sig och gjorde nog sin bästa match den här säsongen. Nu väntar 2 hemmamatcher, först mot West Bromwich på lördag.

Motståndarna
West Bromwich slutade på 10:e plats i chippen förra säsongen, deras sämsta resultat under 2000-talet. Trots detta tippade de flesta av experterna inför seriestarten att laget skulle nå play-off . Med värvningar som Jed Wallace, John Swift, Tom Rogic, och Okay Yokuslu till ett på papperet redan starkt lag finns det fog för det men den här säsongen har börjat på sämsta tänkbara sätt. 
Förra årets stora värvning Daryl Dike gjorde ett inhopp på 12 minuter i premiären innan han skadade sig på den följande träningen och har varit borta sedan dess. Det kan vara en av anledningarna till att det har gått så dåligt som det har gjort. 

3 vinster, 7 förluster och 8 oavgjorda matcher har det blivit och dom låg faktiskt sist inför den senaste matchen där det blev vinst med 1-0 mot Blackpool på hemmaplan vilket gjorde att dom kunde gå om Huddersfield. 

Steve Bruce fick sparken efter matchen mot Luton den 8:e oktober och ny manager sedan en dryg vecka tillbaka är Carlos Corberan som hade 2 bra säsonger i Huddersfield och närmast kommer från Olympiakos. Det är väl inte så troligt att han har hunnit sätta sin prägel på WBA än, men räkna med ett lag som vill visa framfötterna för sin nya manager.

Karlan Grant skadade sig i den senaste matchen och är förmodligen borta till efter uppehållet. Daryl Dike och Semi Ajayi har börjat träna med laget den här veckan så frågan är om det är för tidigt att sätta dom i matchtruppen redan nu. Två fd QPR-spelare finns i truppen; Darnell Furlong har spelat 11 matcher från start, gjort ett inhopp och gjort 1 mål, Matt Phillips har spelat 6 matcher från start, gjort 11 inhopp och gjort 1 mål och 1 assist

Under 2000-talet har lagen mötts 20 gånger i seriesammanhang och QPR har 5 vinster, 4 oavgjorda och hela 11 förluster. Förra säsongen blev det förlust på bortaplan med 2-1 (mål av Andre Gray) och vinst med 1-0 hemma (Charlie Austin gjorde mål i 89:e minuten)

Michael Beale säger inför matchen att vi har 3 viktiga matcher där vi kan skaffa oss ett bra läge inför VM-uppehållet. Ser man till de pengar som WBA har satsat och den erfarenhet de har i truppen kommer de att börja klättra i tabellen, se bara på Nottingham Forest förra säsongen. Vi måste se till att den klättringen inte börjar på Loftus Road i morgon. Dom har ett bra lag med bra individuella spelare. Beale såg matchen mot Burnley där WBA var spelmässigt överlägsna men inte fick med sig resultatet. Han tror att managerbytet kommer att ha en positiv inverkan hos WBA och det kommet att bli en svår match, ungefär som mot Norwich. Men vi har också ett bra lag som är svåra att besegra, han såg också fram emot att få spela på Loftus Road igen.
 
Tyler Roberts och Stefan Johansen kommer inte att spela något mer före VM, Roberts har åkt tillbaka till Leeds för rehab och för att kunna bli spelklar till VM om han skulle bli uttagen i Wales trupp. Däremot är Jimmy Dunne redo för spel igen vilket ju är positiva nyheter

Huvuddomare i matchen är Thomas Bramall från Sheffield, samma domare som i premiären mot Blackburn (förlust med 1-0) och hemmamatchen mot Reading (vinst med 2-1) där han missade en solklar hands och inte vågade visa ut Andy Carroll, assisterande domare är Derek Eaton och Steven Meredith. Bramall har dömt 10 matcher den här säsongen och delat ut 34 gula och 1 rött kort. Avspark på ett välfyllt Loftus Road kl. 16:00 och den här gången kan du se matchen med QPR+, Come On U R’s!

Jörgen Tjärnström2022-11-04 22:38:37
Author

Fler artiklar om QPR