Lagbanner
2022-10-22 16:00

QPR - Wigan

Inför QPR-Wigan

Inför QPR-Wigan

Det har varit några turbulenta dagar för QPR, som trots allt lyckades vinna mot Cardiff och ta över serieledningen. Nu valde Michael Beale att stanna kvar och det kan förhoppningsvis ge ytterligare boost till hemmalaget inför matchen mot Wigan


We are top of the league! 
QPR vann onsdagens hemmamatch mot Cardiff med klara 3-0 efter 2 mål av Lyndon Dykes i första halvlek innan Kenneth Paal nickade in sitt första mål för klubben i andra halvleken. Vinsten innebär att vi har tagit 27 poäng på 15 matcher och leder serien på samma poäng som Blackburn men med bättre målskillnad, Blackburn har dessutom spelat en match mer.

Med tanke på turbulensen kring Michael Beale var vi nog många som undrade hur det skulle påverka spelarna, otroligt proffsigt att genomföra matchen så bra som dom gjorde. 
Efter matchen svarade Beale att det är inte säkert att man tackar ja till en ny klubb bara för att erbjudandet kommer. Det måste vara rätt tillfälle, rätt tidpunkt och rätt klubb. Under torsdagen kom först beskedet att Wolves bett om tillåtelse att förhandla med Beale och sedan kom det glädjande beskedet att han valt att inte förhandla med dom.

I en känslosam intervju med officiella hemsidan säger Beale att det var för tidigt att ta nästa steg. “Mitt mål är Premier League, precis som för alla våra spelare. Nu är tanken att vi ska försöka ta oss dit tillsammans. Wolves är en fantastisk klubb med en fantastisk historia, men det här var inte rätt tillfälle, jag har ett avtal här. Jag har bett klubben om olika saker och dom har försökt hjälpa mig så mycket som möjligt. Integritet och lojalitet är viktigt för mig och har du sådana värderingar kommer det stunder där du måste stå fast vid det. QPR är inte i närheten av var jag vill att vi ska hamna, vi har mycket jobb framför oss och jag ser fram emot det. Jag har satsat allt på det här och jag har bett en massa andra människor att göra detsamma, då kan jag inte vara den första som lämnar skeppet. Jag har fått möjligheten att, tillsammans med alla andra, bygga en riktigt bra fotbollsklubb här. Jag har sagt till spelarna att försöka åstadkomma något betydelsefullt för en fotbollsklubb innan du söker dig vidare. Då kommer det alltid att finnas människor som ser upp till dig”

Beale informerade spelarna om sitt beslut vid lunchtid i torsdags, lagkapten Stefan Johansen säger att alla blev glada och att man kan fortsätta att bygga på det som är påbörjat. Hela klubben är på väg åt rätt håll och alla ser väldigt mycket fram mot fortsättningen, med start mot Wigan på lördag. 

Chris Willock och Jimmy Dunne är fortsatt skadade. Tyler Roberts stod över matchen mot Cardiff pga känningar i vaden, men han förväntas vara tillbaka på lördag, gissar att han startar istället för Sinclair Armstrong. i övrigt tror jag på samma lag som mot Cardiff

Motståndarna
Wigan är tillbaka i Championship efter 2 säsonger i League One. Dom vann L1 förra säsongen på 92 poäng
Som nykomling från en lägre serie så räknar dom flesta med att Wigan kommer att tillhöra bottenlagen och dom har dessutom valt att använda i stort sett samma lag som dom gick upp med, de enda nyförvärven är högerbacken Ryan Nyambe från Blackburn, forwarden Anthony Scully från Lincoln City samt lånen Nathan Broadhead (forward från Everton), Ashley Fletcher (forward från Watford) och Ramani Edmonds Green (mittback från Huddersfield).

Men det finns rutin och erfarenhet i truppen ändå. James McClean är lagkapten i Irlands landslag och har spelat över 150 matcher i Premier League och över 200 matcher i chippen, anfallaren Josh Magennis har spelat i högsta ligan i Skottland och för en handfull klubbar i chippen, målvakten Ben Amos har varit med länge liksom före detta QPR-spelarna Will Keane och Jordan Cousins. Keane är dessutom lagets bästa målskytt med 6 fullträffar så här långt. 

Dom kommer till London med två raka förluster i bagaget och har förlorat 5 av sina 7 senaste matcher. I onsdags blev det 1-4 hemma mot Middlesbrough och Wigan har därmed tagit 19 poäng på 15 matcher, ligger på 17:e plats i tabellen och har 5 poäng till både nedflyttning och play-off. Leam Richardson är manager och han ställer oftast upp 4-2-3-1. Mittfältaren Gwion Edwards och anfallaren Callum Lang är skadade, i övrigt full trupp

Av de 18 matcher vi har har spelat mot Wigan i seriesammanhang under 2000-talet har vi vunnit 8, förlorat 4, och 6 matcher har alltså slutat oavgjort. Lägg märke till att Wigan har tagit 13 av sina 19 poäng på bortaplan, bara Preston och Luton är bättre i den kategorin.

Huvuddomare är Dean Whitestone från Northamptonshire, assisterande domare är Mark Stevens och Daniel Leach. Whitestone har dömt 9 matcher den här säsongen och delat ut 30 gula och 1 rött kort. Avspark på vad som verkar bli ett välfyllt Loftus Road kl. 16:00 och du kan se matchen med QPR+. Come On U R’s!

Jörgen Tjärnström2022-10-21 23:05:14
Author

Fler artiklar om QPR