Lagbanner
2018-10-02 21:00

Reading - QPR

Inför: Reading-QPR
Både Reading och QPR är i poängbehov redan efter tio omgångar av Championship

Inför: Reading-QPR

Viktiga poäng på spel i kampen om att undvika bottenstrid.

QPR gör på tisdagen den ganska korta resan till Reading för match mot ett hemmalag som även de är i stort poängbehov efter en motig inledning på säsongen.
 
Reading
 
Efter att ha klarat nedflyttning med tre poängs marginal i våras förstärkte managern Paul Clement truppen med sju nya värvningar , där man endast betalade en övergångssumma för två, och två lån samtidigt som bara ett par spelare lämnade.
 
Bland de nya i truppen märks Sam Baldock (Brighton), Mark McNulty (Coventry) samt rutinerade John O’Shea (Sunderland).
 
Baldock har fått en hyfsad start och stått för tre mål så här långt. Jón Daði Böðvarsson har stått för dubbelt så många och deras nio mål är mer hälften av de som gjorts så här långt i liga och cup.
 
Målen till trots har man bara vunnit två av tio matcher i ligan så här långt. Tre har slutat oavgjort och den totala poängskörden stannar således på nio. Detta innebär plats 20 i tabellen. En poäng och en placering efter QPR. Reading har gjort fjorton mål i ligaspelet att jämföra med QPRs sju.
 
Noterbart är att fyra av Readings fem förluster i ligan har kommit hemma på Madejski Stadium. Trepoängaren hemma kom dock i den senaste hemmamatchen 22 september då Hull besegrades med klara 3-0. Laget var även nära en ny vinst i lördags, men fick nöja sig med 2-2 borta mot Brentford efter att hemmalaget kvitterat på tilläggstid.
 
Queens Park Rangers
 
Just när det verkade som att QPR hittat spelet och tagit tio poäng på fyra matcher så tog det stopp och de tre senaste matcherna har inneburit tre förluster och inga mål framåt.
 
QPR har stått för bleka insatser mot Norwich, Blackpool (i ligacupen) och Swansea, även om Steve McClaren gör sitt bästa för att övertyga fansen om att man spelar ganska bra och att det mest handlar om otur. För fansen är det dock ganska uppenbart att något inte stämmer. De mål som man hoppades att lånen Tomer Hemed och Nakhi Wells skulle stå för har uteblivit. Duon ser visserligen ganska vass ut och skapar bra lägen, men servicen från mittfältet  lämnar mer att önska då McClaren i sin iver att låta sina elva bästa spelare spela väljer att inte använda några naturliga yttrar.
 
På pappret såg startelvan mot Swansea senast ganska bra ut och det var bara mittbacken Toni Leistner, som hade en känning i ljumsken, som saknades. Leistner kan vara aktuell igen och det gäller även Grant Hall. Mittbacken har matchats försiktigt under säsongsstarten efter sina skadeproblem, men gjorde en bra insats mot Blackpool och återfanns på bänken senast.
 
I övrigt borde det inte behövas några större förändringar i laget (bortsett från spelsystemet och taktiken), men då managers i dag verkar vara rädda för att låta spelare spela för ofta så kommer det säkert att bli ytterligare förändringar, både mot Reading och i lördagens hemmamöte med Derby. Bland annat så har veteranerna Angel Rangel och Geoff Cameron, som anslutit efter försäsongen, enligt McClaren haft svårt att komma in i matchtempot och vilades inför mötet med Swansea och frågan är om man gör samma sak igen här. Josh Scowen saknades senast då han väntar tillökning i familjen och det är osäkert om han är tillbaka. Jordan Cousins är tillgänglig efter att ha varit avstängd mot Swansea.
 
Oavsett laguppställning så måste QPR hitta tillbaka till formen. Misslyckas man med det så ökar trycket på McClaren och ledningen och vi vet vad som har hänt på managerfronten i november två gånger de tre senaste åren.

Simon Ståål2018-10-01 22:20:37

Fler artiklar om QPR