Reading - QPR

Inför Reading-QPR
Lyndon Dykes har gjort två matchavgörande mål för Skottland under uppehållet.

QPR får lufta det läckra bortastället för första gången den här säsongen när det på lördag bär av till bortamatch mot Reading

I den senaste omgången lyckades QPR vinna hemma mot Coventry med 2-0. Den dåliga vanan att börja matcherna svagt visade sig igen. De första 20 minuterna tillhörde gästerna och Seny Dieng stod för flera viktiga räddningar som gjorde att vi kom till halvtidsvilan med 0-0 på resultattavlan.Det tog en bit in på andra halvlek innan R’s började hitta spelet, men det var fortsatt svårt att komma till någon målchans. Halvvägs in på halvleken valde Warburton att göra om i uppställningen och spela med två forwards, Ilias Chair byttes ut och in kom Lyndon Dykes. Ett lyckat drag då Dykes bara behövde ett par minuter på plan för att göra mål. Yoann Barbet avgjorde definitivt matchen med sitt 2-0 mål i den 77:e minuten

Efter 5 omgångar är QPR fortfarande obesegrade och ligger på 3:e plats i tabellen med 11 poäng. Den sviten håller inte hur länge som helst , särskilt inte om vi fortsätter att spela så dåligt i början av matcherna. Mark Warburton tyckte att vi hade tur som inte låg under efter första halvleken. Spelet i andra var betydligt bättre men inte i närheten av vad man kan prestera. Att ändå ta 3 poäng och hålla nollan gör att laget förtjänade beröm, sa han efter matchen

Under uppehållet har Lyndon Dykes spelat VM-kval för Skottland. Han byttes in i halvtid i bortamatchen mot Danmark som slutade med dansk seger, 2-0. I lördags spelade han 85 minuter i matchen mot Moldavien och gjorde matchens enda mål. I tisdags blev han återigen matchhjälte med ett straffmål efter en halvtimme och blev utbytt efter 70 minuter

Det tuffa schemat oroar Warburton. Visst kan landslagsspel ge erfarenhet och vara en boost för självförtroende men spelarna får ingen tid för återhämtning. Förr eller senare går dom sönder och vi måste vara väldigt försiktiga och se till spelarnas bästa så mycket vi kan

Seny Dieng har suttit på bänken när Senegal har vunnit mot Togo och Kongo i VM-kvalet. Bänknötare har också Dillon Barnes varit när hans Jamaica förlorat mot Mexico och Panama samt spelat oavgjort mot Costa Rica. Ilias Chair hade ett mål och ett assist när Marocko vann mot Sudan med 2-0 förra torsdagen och skulle ha spelat mot Guinea-Bissau i måndags men under söndagen störtades presidenten i Guinea av en militärkupp och matchen blev naturligtvis inställd. Det marockanska laget tillåtelse att lämna landet under eskort och Chair har tränat med klubben i veckan och är redo för spel på lördag. Det är också det senaste nyförvärvet Andre Gray, de enda som definitivt missar matchen är Lee Wallace, Sam Field och Luke Amos

Motståndarna
Reading slutade på 7:e plats i serien förra säsongen. Efter att ha legat bland de 6 främsta hela säsongen tog bensinen slut i mitten av mars och på de 11 sista matcherna tog man bara 10 poäng och slutade 7 poäng från sista play-off plats.Till den här säsongen hamnade dom under transfer embargo för att ha brutit mot FFP och fick bara värva kontraktslösa spelare eller låna in spelare. Mna har skrivit ettårskontrakt med den rutinerade trion Junior Hoilett, Scott Dann och Alen Halilovic och lånat in Tom Dele-Bashiru från Watford samt Baba Rahman och Danny Drinkwater, båda från Chelsea.

Resultatmässigt har den här säsongen inletts svagt. Det har bara blivit en vinst och fyra förluster och efter 5 omgångar ligger Reading på 21:a plats. Försvaret har varit ett sorgebarn, 13 insläppta mål är klart flest i serien. Skador och sjukdomar har varit en stor orsak till den dåliga starten.

Vad jag kan förstå är både Lucas Joao och Yakou Méïté, som var etta och tvåa i den interna skytteligan förra säsongen och tillsammans stod för hälften av lagets 62 mål, skadade och sedan har man som sagt inte fått försvarsspelet att fungera. På skadelistan finns också mittfältaren Felipe Araruna, försvararen Tom McIntyre och forwarden Femi Azeez.

Manager Veljko Paunovic har en tunn och skadekänslig tupp att jobba me och han måste nog snart vända den negativa trenden om han ska bli kvar i klubben. Han har spelat 4-2-3-1 i alla matcher och den spelare som har varit mest framträdande hittills är John Swift som vi lär få se i “nummer 10”-rollen. Han har gjort 3 mål och 2 assists.

Inbördes möten
Under 2000-talet har lagen mötts 28 gånger. QPR har 7 vinster, 9 förluster och 12 matcher har slutat oavgjort. Förra säsongen förlorade R’s hemma med 0-1 i december och spelade 1-1 borta i mars. Vi har inte lyckats vinna någon av de 5 senaste matcherna mot Reading.

Matchen döms av rutinerade Geoff Eltringham från Durham. Detta blir han sjätte match den här säsongen och han har hittills delat ut 27 gula och 1 rött kort. Avspark kl.16:00 och du kan se matchen med QPR+ pass. Come On U R’s!