Lagbanner
2023-01-14 16:00

Reading - QPR

Inför Reading-QPR

Inför Reading-QPR

Mittenmöte i championship när ligans två tvärrandiga lag möts på Select Car Leasing Stadium som fotbollsarenan i Reading heter numera.


QPR gjorde en bra hemmamatch mot topplaget Sheffield Utd i den senaste ligamatchen men fick nöja sig med oavgjort efter att gästerna lyckades kvittera på tilläggstid. Efter 26 matcher har vi sjunkit till 12:e plats i den jämna tabellen, det är 3 poäng upp till play-off och 10 poäng till nedflyttning. 

Det kan ha varit det faktum att hela laget gjorde en så gedigen insats mot the blades som gjorde att insatsen, om man nu kan kalla det insats, mot Fleetwood i cupen tog extra hårt. Jag kan inte minnas när jag såg ett QPR-lag så totalt oengagerade i en match, helt obegripligt och helt oacceptabelt. Dom ca 1000 supportrarna som stöttade laget på plats borde få någon slags kompensation.


Neil Critchley var rasande efteråt, men erkände att han hade befarat det värsta efter att laget gjort en dålig sista träning innan matchen: “Det var dåligt fokus och dålig koncentration och när vi lyckades göra mål verkade det som om vi trodde att det var klart. Dom fick nästan göra mål direkt på avspark pga vårt bristande fokus och lyckades kvittera på hörna bara några minuter senare efter chockerande försvarsspel. Jag sa till killarna i pausen att vi kommer att förlora det här om vi inte skärper oss men det blev inge skillnad de första 20 minuterna och dom förtjänade sitt mål även om det kom efter en hands och inte borde ha godkänts. Men jag ska inte förringa Fleetwoods insats, dom var det bättre laget och förtjänade att vinna. Vi tog ett steg i rätt riktning mot Sheffield, men sedan tog vi ett stort steg tillbaka igen. Vi är så inkonsekventa, det måste bli ett stopp på det här. Om vi accepterar medelmåttlighet kommer vi att få sådana här insatser kontinuerligt, vi måste få till en förändring. Vi förlorade matchen under förberedelserna och tillsammans måste vi se till att det inte händer igen” Ja vi får verkligen hoppas att det har varit bättre disciplin på träningarna den gångna veckan.

Inför bortamatchen mot Reading säger Critchley till den officiella hemsidan: “Vi står inför en utmaning, men  jag gillar utmaningar. Förra matchen var en fruktansvärd upplevelse. Man vill aldrig förlora matcher, och särskilt inte på det viset, men jag fick en ännu klarare bild av vad vi måste göra och det har gjort mig ännu mer engagerad och motiverad. Ett par vinster  rad kan förändra allt. Vi har sett lag förut som har radat upp segrar och hur det har ändrat känslan. Vi måste ha det som mål och börjar i helgen med en svår bortamatch mot Reading”

Luke Amos, George Thomas och Leon Balogun är skadade. Jag vet inte hur många gånger jag har skrivit det här, men QPR-ledningen hoppas och tror att Stefan Johansen ska kunna vara med i truppen som åker till Reading. Det är förhoppningsvis också vårt senaste lån Jamal Lowe. Han har spelat 3 matcher på arenan i Reading och gjort mål i samtliga, hoppas att sviten fortsätter.

Motståndarna
Reading slutade på 21:a plats förra säsongen, bara 4 poäng från nedflyttning. Man drabbades av ett poängavdrag för att ha brutit mot FFP och var också det lag som (tillsammans med Peterborough) släppte in flest mål i serien. Pga FFP-domen har dom också transfer embargo och har bara kunnat värva kontraktslösa spelare eller ta in spelare på lån. Det är därför naturligt att Reading tippats tillhöra absoluta botten av serien även i år men hittills har dom motbevisat tvivlarna. 

Dom var i serieledning efter 6 omgångar och låg på playoff plats tills dom förlorade på Loftus Road i den 14:e omgången. Nu har dom spelat 26 matcher och ligger på 13:e  plats i tabellen på samma poäng som QPR, 36 st.men med något sämre målskillnad.  I den senaste omgången blev det förlust med 1-0 på bortaplan mot West Bromwich. Däremot blev det vinst i FA-cupen mot Watford med 2-0 och nu väntar Man Utd på Old Trafford i nästa omgång. 

Manager för Reading är den fd Utd-backen Paul Ince som också har sin son Tom i laget. Ince den äldre har använt sig av lite olika formationer men spelar i stort sett alltid med en trebackslinje.  Ince den yngre är den som varit mest framstående offensivt sett med 6 mål och 3 assists. 3 spelare med QPR-.anknytning finns i truppen; Joe Lumley verkar vara förstavalet som målvakt. Han har spelat 23 matcher, släppt in 25 mål och hållit nollan 6 gånger. Jeff Hendrick har startat alla 26 matcher och står noterad för 1 mål, 1 assist och 2 gula kort och Junior Hoilett har startat 21 matcher, gjort 4 inhopp, gjort 1 mål och dragit på sig 4 gula kort. Liam Moore är den enda spelaren på skadelistan för Reading.

Lagen har mötts 31 gånger i seriesammanhang under 2000-talet och det är helt jämnt i statistiken med 9 vinster vardera och 13 oavgjorda matcher. QPR vände och vann med 2-1 hemma på Loftus Road i början av oktober efter 2 mål av Lyndon Dykes. 

Huvuddomare är Darren Bond och assisterande domare är Matthew McGrath och Philip Dermott. Bond har dömt 21 matcher den här säsongen och visat 91 gula och 1 rött kort
Avspark kl. 16:00 och du kan se matchen med QPR+, Come On U R’s!


 

Jörgen Tjärnström2023-01-13 22:31:28
Author

Fler artiklar om QPR