Lagbanner
2018-11-27 20:45

Rotherham - QPR

Inför: Rotherham-QPR
QPR jagar nya poäng mot Rotherham och slipper möta Ryan Manning

Inför: Rotherham-QPR

Andra bortamatchen på fyra dagar för QPR

Det har blivit dags för den nittonde omgången av Championship. För QPR, som krigade sig till 2-2 i Stoke i lördags, är det åter dags att åka norrut då man ställer bussens GPS på New York Stadium i Rotherham. Arenan har en kapacitet på strax över 12.000 och invigdes av Hertigen av Kent, i Sverige troligen mest känd som prisutdelare på Wimbledon, sommaren 2012.

Motståndarna

Rotherham United gjorde säsongen 2012/13 sin sjätte raka säsong i League Two. Den slutade med uppflyttning till League One och redan säsongen efter tog sig klubben via kval sig upp i Championship. Där blev det tre säsonger innan man våren 2017 fick ta klivet ner i League One. Sejouren här blev bara ettårig och man kvalade sig upp igen i våras genom att besegra Shrewsbury med 2-1 efter förlängning på Wembley.

Inför säsongen tippades laget som ett bottenlag av många. Det kan fortfarande bli så då man inför omgången ligger på nittonde plats och bara har två poäng ner till nedflyttningsstrecket. Samtidigt så skulle ett par trepoängare snabbt lyfta laget nära den övre halvan i den jämna tabellen. Just trepoängare har det varit tufft med under hösten och så här långt har man fyra vinster, sju oavgjorda och sju förluster. Helgens möte hemma mot Sheffield United slutade 2-2 sedan The Millers, som laget kallas, kvitterat på tilläggstid.

Tittar man på spelartruppen så hittar man inte direkt någon riktigt namnkunnig spelare. Mest namnkunnig för QPR är Ryan Manning som ju är utlånad under säsongen. Manning får dock inte spela matchen enligt låneavtalet klubbarna emellan. Det QPR kommer att ställas mot är ett hårdjobbande kollektiv under ledning av Paul Warne. 45-årige Warne tog över som tillförordnad manager i november 2016 och fick trots nedflyttningen jobbet permanent sommaren 2017. Warne, anfallare som aktiv, spelade för Rotherham under två olika perioder under karriären och tog plats i ledarstaben när han 2012 lade skorna på hyllan.

QPR

Den tillfälliga formtopp som QPR hittade efter de fyra inledande förlusterna har visat sig vara mer än tillfällig. Steve McClaren har dessutom kunnat, och framförallt vågat, spela med i stort sett samma lag under en längre tid. Något som är ovanligt i dagens fotboll, men än så länge har man klarat sig undan skador och avstängningar på nyckelspelare.

Nackdelen med lagets fina form är att klubbens yngre spelare fått svårt att få chanser att visa vad de går. U23-laget har bara förlorat två av fjorton ligamatcher under hösten och ett par matcher har vunnits med klar marginal, vilket är ett tecken på att spelarna behöver matchars mot tuffare motstånd. Klubben har också aviserat att man hoppas kunna låna ut en del spelare till lag i League One och League Two under vårsäsongen.

Troligen får vi se en uppställning liknande den som vi såg mot Stoke i lördags. Geoff Cameron är dessutom tillgänglig efter att ha suttit på läktaren mot klubben han är utlånad från. Det finns inga rapporter om några nya skador och det troligaste är att Cameron ersätter sin vikarie Jordan Cousins på mittfältet.

Ytterligare någon mindre förändring kan bli aktuell då det är match igen på lördag då Hull kommer till Loftus Road.

Simon Ståål2018-11-27 00:17:56

Fler artiklar om QPR