2023-03-04 16:00

Rotherham - QPR

Inför Rotherham-QPR

Viktig 6-poängsmatch i botten av championship när QPR åker upp till South Yorkshire för match mot Rotherham Utd

Det blev förlust för QPR i den första matchen under Gareth Ainsworth, Blackburn kunde resa hem från Loftus Road med 3 poäng i bagaget efter att ha vunnit med 3-1. Vi ligger på 18:e plats i tabellen med 39 poäng och har 8 poäng till nedflyttningsstrecket, men då har Huddersfield och Wigan en match tillgodo. Ainsworth försökte inte skönmåla resultatet utan konstaterade som vi andra att det finns en del att förbättra. Han tyckte att första halvlek var bra med självförtroende, inställning och kampvilja. Men när 3-1 målet kom i andra halvlek gick luften ur oss.

Jag tycker att vi började matchen bra och det lät som om publiken också hjälpte till. Men efter en kvart fick Blackburn in ett skitmål, ett skottförsök som ändrade riktning och blev ett perfekt inlägg till en spelare som inte hade gjort mål på 17 matcher, har ni hört den förut? Men R’s repade mod och 10 minuter senare kom kvitteringen. Rovers försvar kunde inte rensa bort ett inlägg från Osman Kakay utan Tim Iroegbunam kunde bredsida in sitt första mål på seniornivå. I den 35:e minuten tvingades Ilias Chair bryta matchen pga skada och där kan man säga att vi tappade matchen. Rovers gjorde 2-1 på tilläggstid i den första halvleken och 3-1 en kvart in på andra, båda gångerna efter riktig svagt försvarsspel. Rob Dickie som vi hyllade som en framtida landslagsback har tappat allt, sorgligt att se.
Ainsworth är, precis som sin företrädare, övertygad om att han och hans stab kan vända trenden och få klubben på rätt köl igen. Av det jag såg i första halvleken tror jag mer på honom än Critchley iaf. Dom har tydligen kört lite annorlunda team-building den senaste veckan, få se om det kan ge omedelbar effekt.

Skadan på Chair var inte så allvarlig som först befarades, men han står troligtvis över helgens match. Sinclair Armstrong och Tyler Roberts kan förhoppningsvis vara med i truppen igen vilken skulle innebära att det är Chris Willock, Jake Clarke Salter, Ethan Laird och Leon Balogun kvar på skadelistan

Motståndarna
Rotherham har ju åkt jojo mellan League One och Championship de senaste 6 säsongerna och sågs före säsongen som ett av lagen som skulle få spela League One 23/24. Men än så länge har dom faktiskt inte legat under strecket den här säsongen. Senast blev det 1-1 borta mot Swansea, där man trots ett bollinnehav på bara 35% lyckades få till 14 avslut varav 5 gick på mål. Dom har tagit 37 poäng på 34 matcher och ligger just nu på 20:e plats. Manager Paul Warne valde att gå till Derby i slutet av september och laget leds sedan dess av Matt Taylor.

Dom var väldigt aktiva under transferfönstret. Värvade mittbacken Sean Morrison och forwarden Jordan Hugill och lånade in försvararna Bailey Wright och Leo Hjelde, mittfältarna Conor Coventry och Domingos Quina samt vänsteryttern Tariqe Fosu

Taylor har använt sig av olika uppställningar. Vanligast är 3-1-4-2 men de 2 senaste matcherna har han spelat 4-4-1-1. Den interna skytteligan toppas av Chiedozie Ogbene på 7 mål och dessutom har han 2 assist.

Tre fd QPR-spelare finns i truppen; mittbacken Grant Hall har spelat 18 matcher från start, gjort 2 inhopp och står noterad för 5 gula kort, forwarden Conor Washington har spelat 20 matcher från start, gjort 11 inhopp och står noterad för 5 mål och 1 gult kort medan Jordan Hugill har hunnit spela 6 matcher och dragit på sig 2 gula kort.

Hall missar dock matchen mot QPR pga skada och det gäller också Ben White och Domingos Quina, frågetecken finns för Lee Peltier, Ollie Rathbone och Shane Ferguson.

Lagen har mötts 11 ggr i seriesammanhang under 2000-talet. QPR har vunnit 5, förlorat 3 och 3 matcher har alltså slutat oavgjort. Matchen på Loftus Road i augusti slutade 1-1, R’s mål gjordes av Chris Willock

Huvuddomare i matchen är Darren Bond från Lancashire, assisterande domare är Shaun Hudson och Philip Dermott. Bond har dömt 29 matcher den här säsongen och visat det gula kortet 126 gånger, det röda har han tagit upp 2 gånger. Avspark kl. 16:00 och du ser matchen med QPR+. Det är ca 1100 biljetter sålda till bortasektionen, riktigt bra siffror med tanke på den säsong  som vi gör, Come On U R’s!