Lagbanner
2024-08-17 16:00

Sheffield U - QPR

Inför Sheffield Utd-QPR

Inför Sheffield Utd-QPR

Efter avancemanget i ligacupen väntar säsongens första bortamatch i serien när QPR åker upp till Sheffield för att möta nyss nedflyttade United.


QPR har startat säsongen svagt. Förlust med 3-1 i premiären mot WBA följdes visserligen upp med en vinst i ligacupen mot Cambridge, men det var tydligen med mer tur än skicklighet som vi kunde hålla undan. Förutom några fina räddningar från Joe Walsh hade hemmalaget 2 stolpskott och en misstänkt straffsituation som domaren blundade för. Jag trodde nog att vi skulle ligga lite längre fram i precessen än vad vi tydligen gör. Jag vet ju om att förmodade startspelare som Saito, Chair och Dembélé inte har spelat än, men jag trodde att de vi hade skulle räcka för att kunna vinna komfortabelt mot Cambridge. Det oroar mig också att West London Sport delar ut 5:or i betyg till Varane, Field och Hevertton och skriver på alla 3 att de har problem med tempot. 

Marti Cifuentes var glad över avancemanget, men erkände också att det finns saker att förbättra: “Vi hade absolut perioder i första halvlek där vi gjorde det bra, bröt mönster, gick framåt som en enhet och var aggressiva när vi kunde pressa. Vi är inte nöjda med andra halvlek där skulle vi ha varit mer kliniska när vi hade chansen att göra fler mål och vi blev osynkade i vår press. Men vi är glada över att ha vunnit och gått vidare, det är bra för självförtroendet” Nästa uppgift är bortamatchen mot nyss nedflyttade Sheffield Utd

Motståndarna; Sheffield Utd
Klubben grundad: 22/3 1889
Hemmaplan; Bramall Lane (med en kapacitet på 32050 åskådare)
Manager: Chris Wilder (2:a säsongen)
Placering förra säsongen: Nykomlingar, slutade sist i PL på 16 poäng 

Nyförvärv: Michael Cooper (målvakt, från Plymouth), Sam McCallum (vänsterback, från Norwich), Harrison Burrows (vänsterback, från Peterborough), Jamie Shackleton (högerback, från Leeds), Callum O’Hare (off.mittfältare, från Coventry), Kieffer Moore (forward, från Bournemouth) och Tyrese Campbell (forward, från Stoke), dessutom har man lånat in Harry Souttar (mittback, från Leicester) och Alfie Gilchrist (högerback, från Chelsea)

Spelarförluster: Wes Foderingham (målvakt, till West Ham), Ben Drake (mittback, till Millwall), Max Lowe (vänsterback, till Sheffield W), George Baldock (högerback, till Panathinaikos) George Dickinson (mittfältare, till Hull), Jayden Bogle (högerback, till Leeds), Ben Osborn (mittfältare, till Derby), Oli McBurnie (forward, till Las Palmas), Daniel Jebbison (forward, till Bournemouth), Cameron Archer (forward, till Aston Villa), Bénie Traoré (forward, till Basel) och William Osula (forward, till Newcastle), dessutom är högerbacken Sam Curtis utlånad till Peterborough; Jordan Amissah, Chris Basham, John Egan och Oliver Norwood har inga nya klubbadresser klara

Sheffield Utd är tillbaka i chippen efter en bedrövlig säsong i PL där man bara vann 3 matcher, kryssade i 7, och släppte in 104 mål. De förlorade bl.a. mot Burnley, som blev näst sist, med 5-0 och 4-1. 
Lagen som åker ur PL brukar ju vara favoriter hos spelbolagen till att ta klivet upp igen men ska man tro oddssättarna får Blades kämpa med Coventry och WBA om en kvalplats. Även om man har förlorat spelare som Archer, McBurnie och Bogle så har man (hittills iaf) fått behålla de viktiga mittfältarna Vinicius Souza och Gustavo Hamer och gjort några intressanta värvningar i Michael Cooper, Harrison Burrows och Kieffer Moore. De verkar också ha vunnit dragkampen om Jesurun Rak-Sakyi från Crystal Palace (som vi var intresserade av) så får manager Chris Wilder ihop det till ett fungerande lag så blir nog Sheffield Utd ett lag att räkna med den här säsongen. 

Wilder var manager för Blades mellan 2016-2021 då han fick sparken och efterträddes av Paul Heckingbottom. När Heckingbottom fick sparken december förra året fick Wilder tillbaka jobbet. Ett märkligt sätt att jobba på kan jag tycka, både av klubben och Wilder.

I premiären blev det vinst med 2-0 borta mot Preston sedan bytte Wilder ut hela startelvan till ligacupmatchen hemma mot Wrexham som slutade med vinst med 4-2, i båda matcherna har han ställt upp 4-4-1-1. Två tidigare QPR-spelare finns i truppen; Jack Robinson spelade mittback i premiären (tillsammans med förre MFF-aren Anel Ahmedhodzic) och får nog ses som ordinarie medan nyförvärvet Sam McCallum ännu inte har fått visa upp sig. 

Marti Cifuentes tankar inför matchen: “Jag har sagt flera gånger att det vi åstadkom förra säsongen är historia och nu står vi inför nya utmaningar. Vi ställs mot ett lag som spelade PL för några månader sedan, de är ett bra lag med mycket erfarenhet så det kommer att bli en stor utmaning för oss. Jag är en dålig tippare så jag kan inte säga hur det kommer att gå för dem, men det är ett väldigt bra lag med en erfaren manager. Det kommer att ta tid innan vi når vår högsta nivå, det är en naturlig process när man bygger ett lag, men vi strävar efter att bli bättre för varje dag. Vi måste spela bättre än i de 2 senaste matcherna om vi ska få med oss poäng. Vi måste spela bättre och vi måste försvara oss bättre i straffområdet, något vi gjorde bra förra säsongen, men som jag sa är det historia. Vi måste upp i nivå och förbättra alla delar av spelet” Ilias Chair och Morgan Fox är skadade medan Koki Saito väntar på arbetstillstånd, Karamoko Dembélé lär få debutera. 

Inbördes möten
Lagen har mötts 24 ggr i seriesammanhang under 2000-talet. För QPR har det slutat med 7 vinster, 10 förluster, och 7 kryss

Matchens domare
Huvuddomare är Anthony Backhouse från Cumbria, assisterad av Hugh Gilroy och Alex James. Det här är andra säsongen för Backhouse på den här nivån. Förra säsongen delade han ut 103 gula och 2 röda kort under de 23 matcher han dömde. Avspark 16:00 och matchen visas på Viaplay, inte QPR+ den här gången, Come On U R's!

Jörgen Tjärnström2024-08-16 15:26:52
Author

Fler artiklar om QPR