Lagbanner
2020-10-03 16:00

Sheffield W - QPR
1 - 1

Inför Sheffield W-QPR
QPR har vunnit de 2 senaste matcherna på Hillsborough och går en tredje på lördag

Inför Sheffield W-QPR

QPR åker till klassiska Hillsborough för att försöka ta 3 poäng av tabelljumbon Sheffield W

Senaste omgången
QPR spelade oavgjort, 1-1, i hemmamatchen mot Middlesbrough. Boro tog ledningen i den 19:e minuten efter att R´s tappat markeringen på en hörna (har ni hört den förut?).Kvitteringen kom bara 8 minuter senare när Bright Osayi-Samuel, som nog var R´s bästa spelare i matchen, kom först på en retur från Boros målvakt och kunde peta bollen i mål. Det skapades bra möjligheter från båda lagen att göra fler mål och båda managers var besvikna att man inte vann matchen, så oavgjort var nog rättvist

Det var första starten i A-laget för Seny Dieng och han gjorde det bra. Var chanslös på målet och tog för sig bra i övrigt med bl.a. ett antal resoluta utboxningar när det krävdes. Kommentatorerna sa att kontraktsförhandlingarna med Joe Lumley, som har sett ut att vara Mark Warburtons förstaval, har kört fast och med långa kontrakt på Dieng och Liam Kelly kan Lumley ha gjort sitt i QPR.

Fyrbackslinjen med Lee Wallace, Yoann Barbet, Rob Dickie och Osman Kakay fick bättre hjälp med Dieng i målet, men stod också den här matchen för ett par rejäla missar som hade kunnat innebära baklängesmål om inte motståndarna strulat till det. Ryan Manning står alltjämt utanför laget då han inte heller har skrivit på ett nytt kontrakt. Han tränar dock med A-laget och spelade med ett på papperet starkt U23-lag som förlorade med 1-2 mot Millwalls dito på Harlington.

Jag fick ju som jag ville när Warburton flyttade ner Luke Amos bredvid Geoff Cameron på det defensiva mittfältet, där är väl Dominic Ball närmast att konkurrera om en plats. Nye George Thomas fick chansen från start som ytter och gjorde det bra. BOS var som sagt min MOTM medan Ilias Chair hade det svårt. Han är teknisk och kvick, men väger lite för lite och är lite väl bollkär kan jag tycka. Men vi har väl bara lättviktare i den positionen? Längst fram fick Lyndon Dykes inte särskilt mycket att jobba med, men han är onekligen en bra target-player. Få se om Warburton chockar och ställer upp med 2 forwards nu när vi har värvat Macauley Bonne.

Jag tror nog ändå att vi får se samma 11 spelare som startade mot Boro starta på lördag mot Sheffield W.


Motståndarna
Sheffield Wednesday slutade på 16:e plats förra säsongen med 56 poäng, 8 poäng från nedflyttningsplats. Den här säsongen får man börja med 12 poängs avdrag då man hade tagit upp försäljningen av hemmaarenan Hillsborough i redovisningen för säsongen 2017/18 trots att den i själva verket såldes först ett år senare.

Resultatmässigt så har dom börjat säsongen på samma sätt som QPR, 1 vinst, 1 förlust och 1 oavgjord match. Då ska det kanske tilläggas att man har mött lag som Cardiff, Watford och Bristol City som väl alla 3 är lag om ska kunna vara med och slåss om kvalplatserna. I ligacupen blev man utslagna i den tredje omgången av Fulham som vann på hemmaplan med 2-0.

Managern Garry Monk lär ställa upp en 3-4-1-2 uppställning där förra QPR-spelaren Mass Luongo har en given plats på mittfältet och där en av två forwards är Josh Windass som känns som en av dom där spelarna som alltid brukar hitta rätt mot QPR.


Inbördes möten
Lagen har mötts 26 gånger i seriesammanhang under 2000-talet och statistiken är så jämn som den kan bli. Det har blivit 9 segrar var och 8 matcher har slutat oavgjort. Förra säsongen vanns båda mötena av bortalagen. QPR vann med 1-2 på Hillsborough och Sheffield med 0-3 på KPF Stadium. QPR har vunnit de 2 senaste matcherna på Hillsborough, kan det bli en tredje på lördag?


Domare i matchen är Michael Salisbury från Lancashire som är ganska ny på den här nivån, detta blir hans fjärde match i Chippen. Förra säsongen dömde han totalt 28 matcher och delade ut 76 gula och 10 röda kort. Han dömde även 7 straffsparkar.


Avspark på Hillsborough kl. 16:00 och du kan se matchen med QPR+ Pass. Come On U R´s!

Jörgen Tjärnström2020-10-02 19:09:26
Author

Fler artiklar om QPR