Hillsborough Stadium, 2023-12-16 16:00

Sheffield W - QPR

Inför Sheffield W-QPR

QPR missade chansen att ta sig över nedflyttningsstrecket när man bara fick 0-0 hemma mot Plymouth. En ny chans kommer redan på lördag då man åker upp till South Yorkshire för match mot nykomlingarna Sheffield W.

QPR spelade bara oavgjort, 0-0, hemma mot Plymouth i onsdags och missade därmed chansen att kliva ovanför nedflyttningsstrecket. Men det börjar vara tätt runt strecket nu och vi kan ta oss förbi Huddersfield, Millwall och Stoke om resultaten går vår väg i helgen.

Jag såg inte matchen i onsdags pga arbete men vad jag har förstått hade Plymouth kunnat göra ett par mål innan dom åkte på en (tveksam?) utvisning efter 25 minuter och R’s kunde ta över. Det slutade med att vi hade ett bollinnehav på 76% och 29 avslut varav 10 på mål, men lyckades inte få in bollen

Trots att vi höll nollan för tredje matchen i rad var inte Marti Cifuentes nöjd: “Vi måste bli bättre. Du kan säga att det är fjärde matchen i rad utan förlust men vi kommer aldrig att vara nöjda med oavgjort. Jag tror att killarna är missnöjda också och det är bra. Det är ett långt race, en lång serie och vi måste lära oss hur vi kan förbättra oss. Man kan se på matchen på olika sätt. Vi var riktigt dåliga första 10-15 minuterna och kunde ha släppt in två mål. Första halvlek var inte alls bra så att ha oavgjort i halvtid var inte det värsta. Vi fick många lägen i andra halvlek och när vi var en man mer i 60 minuter är det inget bra resultat. Jag är besviken över att vi bara tar en poäng i kväll”

Inför matchen mot Sheffield W säger han att vi måste ta oss an den med respekt och ödmjukhet: “Sheffield W är ett lag som har blivit bättre de senaste veckorna.Dom har definitivt blivit starkare sedan Röhl tog över för dom började inte bra, men nu har dom gjort några bra insatser. Vi ska ha stor respekt för våra motståndare och vi ska ta reda på deras styrkor och svagheter. Dom ser förmodligen den här matchen som en möjlighet att ta poäng av en motståndare som ligger nära i tabellen. Jag ska få alla att förstå att vi måste prestera på topp om vi ska få några poäng. Jag vill att vi börjar matchen bättre, jag vill att vi har bättre positioner i vissa moment och jag vill att vi byter kant snabbare. Jag vill också se högt tempo, hög fart i anfallsspelet. Det är många punkter vi kan förbättra”

Jag gissar att Albert Adomah, Morgan Fox och Rayan Kolli fortfarande saknas, dessutom är det frågetecken för Ziyad Larkeche och Jack Colback

Fakta om motståndarna Sheffield Wednesday
Klubben grundad: 1867
Hemmaplan: Hillsborough Stadium, med plats för 39732 åskådare
Placering förra säsongen: Nykomlingar, Slutade 3:a i League One och gick upp via play-off
Manager: Danny Röhl (1:a säsongen)

Nyförvärv: Reece James (LB, från  Blackpool), Juan Delgado (RB, från Pacos de Ferreira), Pol Valentin (RB, från Sporting Gijon), Di’Shon Bernard (CB, från Man Utd), Bambo Diaby (CB, från Preston), Djeidi Gassama (LW, från PSG) och Anthony Musaba (RW, från Monaco) samt lånen Devis Vasquez (GK, från Milan), Momo Diaby (DM, från Portimonense), Jeff Hendrick (CM, från Newcastle), John Buckley (CM, från Blackburn) och Ashley Fletcher (CF, från Watford)

Spelare som har lämnat: Denis Adeniran (CM, till Portimonense), Jaden Brown (LB, till Lincoln City), Fisayo Dele-Bashiru (CM, till Hatayspor), Sam Durrant (LW, till Dundalk), Ben Heneghan (CB, till Fleetwood Town), Jack Hunt (RB, till Bristol Rovers) och David Stockdale (GK, till York City)

Sheffield W är tillbaka i chippen efter 2 säsonger i League One. Där slutade dom på 3:e plats förra säsongen och efter en högdramatisk play-off semifinal mot Peterborough som avgjordes på straffar vann dom sedan finalen mot Barnsley med 1-0 och gick upp igen.

Enligt experterna förväntas dom åka ur igen och starten på säsongen blev allt annat än bra, 3 poäng via tre kryss på de 13 första matcherna. Men efter förlusten mot West Bromwich i början av oktober fick managern Xisco Munoz sparken och han ersattes av tyske Danny Röhl.

Röhl är bara 34 år men har redan haft olika tränarroller i RB Leipzig, Southampton, Bayern Munchen och det tyska landslaget. Och efter en dålig start även för honom har det lyft den senaste tiden. 1-1 hemma mot serieledarna Leicester följdes upp med två vinster i rad mot Blackburn och Stoke. I den senaste omgången blev det dock förlust med 3-1 borta mot Norwich i en jämn match om man ser enbart till statistiken.  Det innebär att dom har tagit 13 poäng på 21 matcher och ligger på 23:e plats i tabellen.

Röhl har testat flera olika uppställningar men på slutet har det varit 4-3-3 som gällt. Ser man till betygen är det den centrala mittfältaren Will Vaulks, mittbacken Di’Shon Bernard och högeryttern Callum Paterson som är de som vi får se upp för. På grund av skador saknas mittbacken Dominic Iorfa, defensiva mittfältaren Momo Diaby och högeryttern Mallik Wilks, dessutom är det frågetecken för anfallarna Michael Smith, Lee Gregory och Josh Windass

Lagen har mötts 28 ggr under 2000-talet och för vår del har det blivit 10 vinster, 9 förluster, och 9 oavgjorda matcher. Senast vi spelade i samma division var säsongen 2020/21. Då blev det 1-1 borta (Macauley Bonne kvitterade i 96:e minuten) och vinst med 4-1 hemma (två mål av Lyndon Dykes och ett var av Stefan Johansen och Chris Willock)

Matchens domare
Huvuddomare är Andy Davies från Hampshire, assisterande domare är Andrew Dallison och Darren Williams. Davies har dömt 11 matcher den här säsongen och delat ut 45 gula och 1 rött kort. Avspark 16:00 och vill du kolla på matchen kan du göra det med QPR+, Come On U R’s