Hillsborough Stadium, 2024-09-14 16:00

Sheffield W - QPR

Inför Sheffield W-QPR

Landslagsuppehållet är över och QPR åker upp till Sheffield för match mot Wednesday. Vi förlorade båda mötena förra säsongen, bättre lycka den här gången?

QPR vände underläge i paus till vinst med 2-1 bortamatchen mot Luton innan uppehållet. Efter att Jimmy Dunne oturligt snubblat in med bollen i eget mål i 18:e minuten kvitterade Nicolas Madsen i den 59 minuten, fint framspelad av Michael Frey, och bara 3 minuter senare tryckte Frey själv in vad som kom att bli segermålet med en behärskad volley efter ett inlägg från Kenneth Paal. Vi har 5 poäng efter 4 matcher och ligger på 12:e plats i tabellen, en bra start med tanke på att vi har mött två av lagen som kommer från PL, på bortaplan dessutom.

Frey blev vald till matchens lirare men jag röstade på Paul Nardi i målet. Han släppte kanske en enkel retur rakt ut i banan vid baklängesmålet men stod förmodligen för en matchavgörande räddning när han klarade ett friläge från hemmalaget i upptakten av den andra halvleken, 2-0 där hade blivit tungt att ta igen. Han stod dessutom för fina parader senare också, även om han har svårt att få returerna åt sidan.

Marti Cifuentes var så klart glad över segern: “Det var en svår match där båda lagen hade övertag i olika perioder, men vi lyckades få in två mål vid rätt tidpunkt. Det var en match med 3 delar. Jag tycker att vi började bra första 20 till de får målet. Då ändrar matchen karaktär och de dominerar tills vi kan kvittera. Det visar hur den här ligan är och hur matchbilden kan förändras. Jag är mycket glad för spelarnas skull, de har jobbat hårt för att få den första vinsten. Men vi har fortfarande mycket att jobba på, det här resultatet ändrar inte min inställning”

Vi har haft 2 spelare som spelat Nations League under uppehållet. Zan Celar hoppade in i 63:e minuten när Slovenien och Österrike spelade 1-1 och han spelade 65 minuter när Slovenien vann med 3-0 mot Kazakstan. Paul Smyth har också spelat i Nations League, fast för Nordirland då. Han fick hoppa in i 83:e minuten i vinstmatchen mot Luxemburg (2-0 till Nordirland) och i 73:e i förlusten mot Bulgarien (1-0 till Bulgarien). Det har också spelats en träningsmatch där ett på papperet starkt QPR spelade 0-0 mot Brentford på deras träningsanläggning, jag vet inte hur ordinarie Brentford var. Nu väntar bortamatch mot Sheffield Wednesday, ett lag vi hade stora problem med förra säsongen

Motståndarna: Sheffield Wednesday
Klubben grundad: 4/9 1867
Hemmaplan: Hillsborough Stadium, med plats för 39732 åskådare
Placering förra säsongen: 20:e plats
Manager: Danny Röhl (2:a säsongen)

Nyförvärv: Ben Hamer (målvakt, från Watford), Max Lowe (vänsterback, från Sheffield Utd), Yan Valery (högerback, från Angers), Nathaniel Chalobah (def.mittfältare, från West Bromwich), Svante Ingelsson (off.mittfältare, från Hansa Rostock), Olaf Kobacki (vänsterytter, från Arka Gdynia), Jamal Lowe (högerytter, från Bournemouth), Charlie McNeill (forward, från Manchester Utd), Iké Ugbo (forward, från Troyes), samt lånen James Beadle (målvakt, från Brighton) och Shea Charles (def.mittfältare, från Southampton)

Spelarförluster: Cameron Dawson (målvakt, till Rotherham), Bambo Diaby (mittback, till Elche), Reece James (vänsterback, till Rotherham), Juan Delgado (högerback, till Everton), George Byers (mittfältare, till Port Vale), Will Vaulks (mittfältare, till Oxford Utd), dessutom är högeryttern Malik Wilks utlånad till Rotherham

Sheffield W var nykomlingar i serien förra säsongen och fick en tuff start. 7 poäng på de första 18 matcherna gjorde att man låg sist med 12 poäng upp till säker mark, men Danny Röhl som tog över som manager den 7:e oktober lyckades med miraklet att ta laget till ett nytt kontrakt med 3 poängs marginal.

Nu har man återigen lånat in målvakten James Beadle från Brighton som höll nollan 8 ggr på 19 matcher under våren och köpt loss forwarden Iké Ugbo som gjorde 7 mål på 18 matcher som lånespelare förra säsongen, de har också lyckats behålla mittbacken D’Shon Bernard. Frågetecknet kring centrallinjen ligger på mittfältet där Will Vaulks gick till nykomlingarna Oxford Utd. Barry Bannan gjorde förvisso 42 matcher förra säsongen men fyller 35 i december, håller han en säsong till?

De fick en kanonstart på säsongen när Plymouth krossades med 4-0 i premiären men sedan har det gått tungt. 3 förluster, inga gjorda mål och 9 insläppta. De har gått vidare i ligacupen genom att vinna mot Hull och Grimsby och ställs nu mot Blackpool på tisdag. Frågan är om Sheffield W är fågel, fisk eller mittemellan?

Nathaniel Chalobah är skadad och det finns frågetecken för mittbackstrion Dominic Iorfa, D’Shon Bernard och Michael Ihiekwe samt för Jamal Lowe. Röhl har spelat 4-2-3-1 hela säsongen och brukar spela med hög press.

Cifuentes tankar inför matchen: “Vi är i en process där vi behöver få ut så mycket som möjligt av våra starka perioder samtidigt som vi måste kunna stå emot bättre när motståndarna har övertaget. Nu har vi haft ett par veckor där vi har kunnat träna på sådant vi behöver förbättra utan att behöva förbereda oss på nästa match. Jag har fått möjligheten att lära känna de nya spelarna bättre, det är viktigt att bygga relationer. Det har bara varit ett par veckors uppehåll så vi kan inte förvänta oss att allt bara ska rulla på framöver, men det har definitivt varit ett bra uppehåll för vår del. Vi vet hur Sheffield vill spela; med hög press, aggressivitet över hela banan, högt tempo och snabba omställningar, det kommer att bli en utmaning för oss. Att det har gått dåligt efter premiären gör dem ännu farligare, vi räknar med en svår match”

Lagen har mötts 30 ggr under 2000-talet och det är en knapp fördel för Sheffield i statistiken. De har vunnit 11 matcher, QPR 10 st, och 9 matcher har slutat oavgjort. Förra säsongen vann Sheffield med 2-1 på Hillsborough och 2-0 på Loftus Road

Huvuddomare är Oliver Langford från West Midlands, assisterande domare är George Byrne och Mark Stevens. Detta blir Langfords 4:e match för säsongen och hittills har han delat ut 14 gula kort. Avspark 16:00 och du kan se matchen med QPR+, Come On U R’s!