bet365 Stadium, 2022-04-23 16:00

Stoke - QPR

Inför: Stoke-QPR

Efter vinsten hemma mot Derby i måndags lever drömmen om play-off fortfarande för QPR, men då krävs det nog vinst i de 3 matcher som återstår. Närmast mot Stoke på bortaplan

QPR vann hemmamatchen mot Derby i måndags med 1-0 genom mål av Luke Amos i 88:e min. Första vinsten sedan Luton borta den 13:e mars och första nollan sedan Reading hemma den 29:e januari. Iom segern lever Play-off drömmen fortfarande för R’s som tog sig upp till 10:e plats i tabellen med 63 poäng, det är 3 poäng upp till Sheffield Utd som just nu har den sista play-off platsen.  Då Reading samtidigt hämtade upp ett underläge med 1-4 till 4-4 under de sista 20 minuterna av sin hemmamatch mot Swansea blev det också klart att Derby följer med Barnsley ner till League One nästa säsong.

Mark Warburton tyckte att vi hade några bra chanser i första halvlek som vi inte utnyttjade och att Derby var det bättre laget i andra halvleken. Själv anser jag nog att vi skapade bättre chanser i början av andra halvleken, bl.a med bra skott av Ilias Chair och Lyndon Dykes, innan Derby tog över. MW sa att dom visste att om Derby skulle bli tvungna att chansa och satsa allt framåt skulle vi kunna såra dom med kontringar och så blev också fallet.

En fin omställning där Ilias Chair på vänsterkanten spelade in bollen centralt till Lyndon Dykes som i sin tur rullade ut den mot höger där Luke Amos fick friläge och kunde placera bollen lågt vid högra stolpen.

Tyvärr så fortsätter skadelistan att växa. Moses Odubajo skadade vaden i måndags och blir borta resten av säsongen. Lee Wallace är inte redo för spel än och inte Seny Dieng heller, men båda kan eventuellt vara aktuella nästa match. 2-3 spelare kommer att testas på hotellet inklusive Yoann Barbet.

Mitt lag skulle se ut så här: Keiren Westwood i målet, en fyrbackslinje med Sam McCallum, Yoann Barbet, Jimmy Dunne och Osman Kakay, Sam Field och Stefan Johansen som centrala mittfältare, Ilias Chair, Luke Amos och George Thomas som offensiva mittfältare och Andre Gray som forward.

Jag hoppas att Barbet kan spela då alternativet verkar vara  Dion Sanderson som jag inte tycker håller måttet. Även om Lyndon Dykes gjorde en av sina bättre matcher på länge mot Derby skulle jag vilja se Andre Gray från start. Gray har gjort flest mål av våra forwards trots att han han har haft minst speltid och om vi ska ha chans på 72 poäng måste vi gå för vinst här.

Motståndarna
Stoke har varit ett mittenlag i serien sedan dom åkte ur PL säsongen 2017/18 och så verkar det bli den här säsongen också. Just nu ligger dom på 14:e plats med 58 poäng. Under april har dom vunnit och förlorat varannan match och då det blev vinst med matchens enda mål borta mot Blackburn i måndags kan vi hoppas att trenden håller i sig.. Manager för Stoke är Michael O’Neill. Han har använt sig av ett antal olika uppställningar under säsongen, vanligast är 3-5-2.

Den interna skytteligan leds av forwarden Jacob Brown som har gjort 12 mål hittills. Andra spelare att hålla koll på är den bosniske landslagsmittfältaren Mario Vrancic och mittbacken Ben Wilmot som trots sin ringa ålder (22 år gammal) har fått prova på både Premier League- och Serie A-fotboll. Mittbacken Harry Souttar samt mittfältarna Nick Powell och Jordan Thompson missar matchen pga skador, i övrigt har Stoke full trupp

QPR har bra statistik mot Stoke under 2000-talet. Lagen har mötts 23 gånger och det har blivit 11 vinster, 7 förluster och 5 matcher har slutat oavgjort. Hemmamatchen på KPF Stadium i början av december blev det förlust med 0-2 trots 66% bollinnehav och 9 avslut på mål

Huvuddomare är rutinerade Andy Woolmer från Northamptonshire, assisterande domare är Bhupinder Gill och Michael George. Woolmer har dömt 29 matcher den här säsongen och delat ut 98 gula och 1 rött kort. Avspark på Bet 365 Stadium kl. 16:00, Come On U R’s!