Lagbanner
2023-04-29 16:00

Stoke - QPR

Inför Stoke-QPR

Inför Stoke-QPR

QPR tog ett stort steg mot nytt kontrakt genom den överraskande vinsten mot Burnley. Men för att definitivt vara klara för chippen nästa år utan att behöva förlita sig på andra resultat krävs 3 poäng borta mot Stoke


QPR tog ett stort steg mot nytt kontrakt i chippen när man lyckades stjäla 3 poäng från seriesegrarna Burnley på Turf Moor efter mål av Sam Field och Chris Martin.

I tabellen innebär det att vi nu har 4 poäng till nedflyttningsplats och säkrar kontraktet vid seger mot Stoke. Vi blir också klara om Millwall tar poäng av Blackpool (spelas i kväll fredag) och vi tar lika många poäng som Reading tar mot Wigan (eller fler). Annars avgörs allt i sista omgången.

Jag såg inte Burnley-matchen (prioriterade en skittråkig SM-final i hockey) men har sett ett sammandrag och naturligtvis läst runt på nätet. Jag tillhör dom som kritiserat Rob Dickie för hans spel den här säsongen men när det verkligen krävdes gjorde han säsongen bästa match, så viktigt! Ainsworth lyckades också med både taktik och byten även om han kanske inte hade tänkt att vi skulle ha ett bollinnehav på under 20% och en passningsprocent just över 50. Burnleys motsvarighet till Nick London grinade om att vårt maskande var det värsta han sett och kunde inte förstå att domaren inte la till åtminstone 16 minuter, det är alltid lika skönt att kunna ta med sig 3 poäng sådana matcher. 

Gareth Ainsworth var såklart också väldigt glad efter segern: “Vi är det enda bortalaget som har lyckats vinna på Turf Moor, det är stort. Vi kollade på Burnley och hur andra lag spelat där och försökte göra det helt annars. När du lägger fram det måste du få spelarna att tro på idén och killarna trodde verkligen på det idag, Dom ska ha beröm, dom var fantastiska i dag och vi fick med oss ett bra resultat. Jag känner för spelarna som har haft det otroligt rörigt. Dom har haft tre olika tränare med olika spelsätt och personligheter, men sådana här resultat bygger starka relationer”

Inför bortamatchen mot Stoke säger han: “Det kommer att bli en tuff match, utan tvekan. Vi kan inte åka upp och tänka att dom inte har något att spela för. Om inte mina spelare är redo får jag se till att dom blir det. Men vi ser fram emot matchen och hoppas att vi får med oss ett bra resultat

Förutom långtidsskadade Osman Kakay och Leon Balogun är alla spelare tillgängliga

Motståndarna
Stoke har aldrig varit riktigt nära att ta sig tillbaka till PL sedan dom åkte ur säsongen 2017/18. Förra säsongen slutade dom på 14:e plats och där någonstans lär dom hamna den här säsongen också. Efter att ha spelat 1-1 mot Cardiff i den senaste omgången ligger dom på 16:e plats med 53 poäng. Dom har 5 matcher i rad utan vinst, 2 oavgjorda och 3 förluster.

Manager för Stoke är Alex Neil. Han har spelat lite olika formationer, vanligast är 4-2-3-1 och 3-4-1-2.  Stoke har, precis som QPR, haft väldigt många skador och använt sig av 32 spelare den här säsongen. Det är svårt att prestera bra över tid när man måste använda sig av så många spelare.
 
Offensivt är det Tyrese Campbell som sticker ut med 9 mål och 5 assist men mittfältaren Lewis Baker är tätt bakom med 7 + 5, bra siffror för en mittfältare i ett mittenlag. Den holländska högerbacken Ki-Jana Hoever lånades in från Wolves i januari och har fått höga betyg. På skadelistan hittar vi Sam Clucas, Ben Wilmot, Jacob Brown och Tom Edwards, dessutom är det tveksamt om Matija Sarkic och Axel Tuanzebe är redo för spel efter sina skador

Även om vi har gått mållösa från de 3 senaste matcherna mot Stoke har vi plusstatistik mot dom under 2000-talet. Det har blivit 11 vinster, 8 förluster och 6 oavgjorda matcher. En av dessa oavgjorda är mötet på Loftus Road i mitten av september som slutade 0-0. 

Domarna
Huvuddomare är Lewis Doughty från Blackpool och han assisteras av Phil Dermott och Greg Read.  31-åriga Doughty har dömt på den här nivån i 3 säsonger, den här säsongen har han dömt 31 matcher och delat ut 145 gula och 5 röda kort. Avspark kl.16.00 och vill du se matchen kan du göra det med QPR+, Come On U R’s!

Jörgen Tjärnström2023-04-28 16:58:32
Author

Fler artiklar om QPR