Lagbanner
2024-02-14 20:45

Stoke - QPR

Inför Stoke v QPR
Marti Cifuentes har goda chanser till att föra QPR ovanför nedlfyttningsstecket den här veckan. Sker det redan i Stoke på onsdagen?

Inför Stoke v QPR

QPR krigade till sig ett 2-2-kryss hemma mot topplaget Norwich i lördags och ska under veckan möta formsvaga Stoke och Bristol City i ett försök att för första gången sedan september kliva över nedflyttningsstrecket. Först ut är Stoke borta under onsdagskvällen, ett Potters med 4 raka förluster och har inte vunnt hemma sedan oktober.

Om Marti Cifuentes fått ordning på QPRs spel och börjat sälja ut Loftus Road igen trots att poängutdelningen ännu inte är den borde kunna vara, så är ser det betydligt tyngre ut för nye Stoke tränaren Stephen Schumacher. Urusel form, bedrövligt spel och interna stridigheter i truppen och Man har 3-11 på de senaste fyra ligamatcherna  och blott 2 segrar på 15 senaste ligamatcherna och en förlust mot QPR betyder att Rangers går om Stoke och Huddersfield i tabellen. Marti har redan hunnit med att slå Stoke med QPR, han tog sin första seger som Rangersboss i november på Loftus Road med 4-2.

Då är det betydligare gladare tongångar I London W12. Det som tippades bli ett lugnt transferfönster satte fart ordenligt när Andre Dozzell oväntat kunde lånas ut till Birmingham och lite löneutrymme frigjordes. In kom inte bara 1 eller 2 utan 4 nyförvärv, samtliga har debuterat och redan visat förfötterna och plötsligt gett Marti valmöjligheter när han tar ut laget.

Mittfältaren Joe Hodge lånades in från Wolves och gjorde mål direkt i sitt första inhopp mot Blackburn och fick starta mot Norwich. Schweiziske anfallare Michael Frey, permanent övergång från Royal Antwerpen, såg lite kantig ut i sitt inhopp mot Blackburn, men när han fick hoppa in på nytt Norwich såg det betydligt bättre ut. Ett par vassa målchanser och på danska nyförvärvet Lucas Andersen perfekta inlägg kunde han spika slutresultatet mot Norwich till 2-2. Andersen kom gratis från Ålborg, där han tidigare tränats av Marti. Det fjärde nyförvärvet, mittfältslånet Hayden från Newcastle har också fort stort förtroende från Cifuentes med ett inhopp mot Blackburn och start mot Norwich.

Försvaret gick dock oförändrat i januariförstret och det är ingen våga gissning att tro att det blir samma fyra fram för Begovic som under de senaste fyra förlustfria matcherna; Reggie Cannon och Kenneth Paal på varsin kant om Steve Cook och Jake Clarke-Salter.
På mittältet är det betydligt tuffare konkurrens om positionerna i och med att alla 3 nya mittältarna gjort det bra och Marti bytte ut 4 av 5 mittältare mot Norwich. Men, förmodligen blir det nog snudd på identisk startelva som mot Norwich: defensiven tar målskytten Jack Colback och Wolves-lånet Joe Hodge hand om och framför dem Ilias Chair och Newcastle-lånet Hayden. Men bredvid dem får nog Chris Willock vila tillförmån för rivgärnet Paul Smyth.

På topp kan det bli en startdebut för Michael Frey för att vila Sinclair Armstrong lite.

COME ON YOU Rs!!!
 

Henrik Swende2024-02-13 23:56:42
Author

Fler artiklar om QPR