Lagbanner
2022-08-13 16:00

Sunderland - QPR

Inför Sunderland v QPR
Leeds-lånet Tyler Roberts sprang bort till Rangers-klacken på the Valley i tisdags och jublade efter sitt kanonmål i debuten. Dessvärre fastande "Wembley-sången" i halsen på de 3000 tillresta och QPR åkte ut mot Charlton på straffar.

Inför Sunderland v QPR

Bara tre matcher in i säsongen så har QPR redan lyckats hitta in i sin patenterade bergochdalbane-form med högt, lågt och mittemellan. Efter en blek premiär, en magisk första halvlek hemma på Loftus Road och i veckan en klassisk tidig cup-exit mot London-rivalen Charlton så ska nu QPR försöka lista ut vart man är på väg på ett välbesökt Stadium of Light i Sunderland.

Efter en blek premiär mot Blackburn där QPR inte fick ett skott på mål (även om Kakay hade en pärla i ribban) så följde Rangers upp med en underbar första halvlek mot tippade topplaget Middlesborough där man vid tedags ledde med 3-0. Som brukligt är slängde nye managern Michael Beale in en halv ny startelva mot League One-laget Charlton. I en jämn match åkte man ut på straffar – precis som man gjorde i Ligacupens fjärde runda ifjol mot just Sunderland.

Beales företrädare Mark Warburton var betydligt mer politisk korrekt i sina uttalande efter förluster och slängde sällan laget framför bussen. Beale däremot var mera tydlig efter nederlaget mot Charlton att han hade förväntat sig mer av de spelarna han luftade i cupen. Det ligger därför nära till hands att det blir en liknade startelva som slog Boro med 3-2 förra helgen.

Man kan även ana en viss frustation hos Beale över uteblivna transfers och nu brottades han även med skador på viktiga kreatören Chris Willock, som utan att vara allt för färgad får anses som en av seriens mest lovande spelare, nya backen Kenneth Paal samt kroniskt skadade Luke Amos.

QPR, som förra säsongen rullade runt på ett halvt dussin målvakter, brydde sig för ovanlighetens skull inte om att slänga i reservkeepern i cupen. Unge Joe Walsh var en av få målvakter som inte fick chansen förra säsongen och 20-åringen ansågs inte vara redo i tisdags heller. Så om Seny Dieng fick lite konkurrens efter sin skada under vintern och våren så är han nu fullständigt ohotad nummer 1 klubben.

Framför Dieng så återfinns stabila mittlåsen Rob Dickie och Jimmy Dunne. Till höger har Osman Kakay fått inleda alla säsongens tre matcher men till vänster kommer Beale få klara sig utan nyförväret Kenneth Paal och istället få förlita sig till finländaren Niko Hämäläinen. Den nu 25-årigen Hämäläinen debuterade redan 2016 i Rangers men har bara fått ihop 31 matcher och mängder av utlåningar, utlåningar som bara blir mer och mer exotiska för varje säsong. Säsongen 2021/22 inleddes i LA Galaxy för att framåt våren avrundas i brasilanska Botofogo... Niko fick chansen med en start mot Charlton i veckan, men gjorde dessvärre en blek insats och man får förmoda att han var en av spelarna som ingick i Beales eftermatchen-rant. Men starta mot Sunderland gör han ändå.

Den stora skillanden i QPR i allmänhet och mittfältet i synnerhet mellan det bleka matchen mot Blackburn och den sprudlande första halvleken mot Middlesborough stavades främst Chris Willock. Willock missade premiären pga en skada, men stod för ett drömmål på Loftus Road och banade vägen mot den viktiga segern. Med facit på hand borde han bara spelat de överenskomna 60 minuterna, men Beale vågade inte ta av honom i tid. Nu rsaknas han återigen så beslutet kan visa sig varit en pyrhusseger.

Även skadebenägne Luke Amos fick 90 minuter mot Middlesborough men kommer inte komma till spel mot Sunderland, så man kan lugnt säga att Beale fick en tidig läxa i truppens skörhet. Mark Warburton fick ofta kritik för uttagningar och märkliga byten som han ofta refererade till ”Sports Science” och data från QPRs medicinska team, data som ofta bestämde hur mkt krassliga spelare fick spela. Kanske läge att slå Warburton (nu i West Ham) en signal och stämma av lite?

På mittfältet får Ilias Chair, Sam Fields, ojämne Steffan Johansen, Olamide Shodipo och Andre Dozzell se till att förse ensamme Lyndon Dykes på topp med lite bra bollar. Mot Charlton gjorde Leeds-lånet Tyler Roberts och 19-årige anfallaren Sinclair Armstrong två fina inhopp. Roberts stod för ett fantastiskt mål i sin Rangers-debut medan Armstrong med sin intensitet och härliga fysik på bara två inhopp nu gått om Bonne i rangordningen bakom Dykes på topp.
 

Henrik Swende2022-08-13 03:55:21
Author

Fler artiklar om QPR