Lagbanner
Vicarage Road, 2021-02-01 20:45

Watford - QPR

Inför Watford-QPR

Inför Watford-QPR

Svår bortamatch för QPR i poängbehov

Efter en lördag där flera av lagen kring nedflyttningsstrecket plockade poäng är det på måndagen dags för QPR att försöka göra samma sak. Premier League-jagande Watford på bortaplan är dock en av de tuffare uppgifterna som man kan ställas inför i Championship.

Sky Sports TV-kameror finns på plats när QPR gör den korta resan till Vicarage Road i Watford där hemmalaget siktar på att göra sejouren i Championship ettårig. Laget trillade i somras ur Premier League efter fem säsonger, men siktar på att komma tillbaka direkt. Något som stärktes när man trots nedflyttningen fick behålla etablerade spelare som Ben Foster, Tom Cleverley och lagkaptenen och målgöraren Troy Deeney.

Laget har under hela säsongen tillhört toppen av tabellen, men trots detta bytte man manager strax före jul. Vladimir Ivic, som hämtades in från Maccabi Tel Aviv inför säsongen fick lämna då laget låg på femte plats efter nio vinster, sju oavgjorda och fyra förluster. Hans sista match blev en förlust med 0-2 borta mot Huddesfield - en match som Deeney fick se från läktaren efter att ha ställts utanför truppen av diciplinära skäl.

Dagen efter att Ivic fått lämna utnämdnes 40-årige spanjoren Xisco till ny manager. Han hämtades från Dinamo Tiblisi som han var med och ledde till ligatiteln i Georigen efter att ha tagit över som huvudtränare i augusti efter att ha varit i klubben som en del av tränarstaben under 2019 och som spelare mellan 2011 och 2014.

Som spelare var Xisco vänsterytter i klubbar som Valencia, Betis och Levante.

Xisco har fått en bra start i Watford och laget har vunnit fyra av sex ligamatcher under hans ledning och då gör det inte så mycket att man åkte ur FA-cupen direkt, speciellt inte när man ställdes mot Manchester United på bortaplan.

Watford får klara sig utan förstemålvakten Ben Foster. Foster dras med en fingerskada och Watford har i dagarna förstärkt på målvaktssidan med Rob Elliott. Elliot lämnade Newcastle i somras och har tränat med Charlton under hösten.

Under söndagen har man också gjort klart med rutinerade mittfältaren Dan Gosling, som ansluter från Bournemouth. Gosling har skrivit på fram till 2023 och tas emot med öppna armar då Ken Sema kommer att testas innan matchen medan Stipe Perica, Isaac Success, Domingos Quina, Christian Kabasele och Tom Dele-Bashiru samtliga missar matchen på grund av skador.

QPR har ett bättre skadeläge än sina motståndare. Visserligen får inlånade Jordy de Vijs vänta ytterligare ett tag på sin debut då hans skada inte läkt så som man hoppats. I övrigt är Lee Wallace tillbaka i full träning efter en skadefylld höst och förväntas att ingå i matchtruppen. I övrigt är det bara långtidsskadade Ben Amos, Tom Carroll och Charlie Owens som inte är aktuella för spel.

I de senaste matcherna har vi fått se QPR spela med tre mittbackar och försvaret har sett lite stabilare ut. Offensivt så har det varit lite bättre sedan Charlie Austin anslöt till laget, men när man nu ställs mot ett topplag på bortaplan så kan vi nog räkna med en lite defensivare formation och det som de senaste matcherna varit mer 3-5-2 kan nog bli något som liknar 5-4-1 till en börja med.

Norske mittfältaren Stefan Johansen lånades in från Fulham förra veckan, men då han inte spelat särskilt många matcher under hösten är frågan ifall han har tillräckligt med matchtempo i sig för att kunna spela från start. Chris Willock har fått spela i en lite ovan, central roll de två senaste matcherna och kan komma att starta där igen då Faysal Bettache inte riktigt verkar ha förtroendet att få spela från start ännu. På sikt kommer Johansen med sin rutin att bli vädligt viktig för QPR och det återstår att se om Mark Warburton chansar på att låta honom starta eller om det blir ett inhopp.

Måndagens match startar kl.20.45 och är inte tillgänglig via QPR+ då den visas på TV. Aktuella kanal är Viasat Sport Extra samt stream via Viaplay. Ett retro-alternativ är att följa matchen via radio då Talksport (app finns att ladda ner och det går utmärkt att hoppa över "Register/Sign in") sänder matchen på Talksport 2.

Simon Ståål2021-01-31 22:27:00

Fler artiklar om QPR