Lagbanner
Landslagsmeriterad försvarare ansluter

Landslagsmeriterad försvarare ansluter

QPR har efter en veckas spekulation aviserat värvningen av backen Reggie Cannon.

I mitten av förra veckan gick väl insatta West London Sport ut med att QPR var nära att göra klart med den 25-årige amerikanske backen Reggie Cannon, som varit klubblös sedan han lämnade portugisiska Boavista i somras. Efter några extra dagars väntan är nu Cannon klar för klubben.

Cannon är född 1998 och hamnade via en mindre akademi vid namn Solar SC hos MLS-klubben FC Dallas akademi. Efter en säsong på college med UCLA skrev Cannon, som då hade representerat USA på U17-, U18 och U19-nivå, på för FC Dallas i december 2016 och spelade 67 matcher i MLS för dem innan han inför säsongen 2020 värvades av Boavista för en uppskattad summa av 2,5 miljoner Euro. Han hade då även debuterat för USAs A-landslag. Totalt har det blivit 28 landskamper. Den senaste kom i september 2022, men därefter tappade han sin plats och togs inte ut i VM-truppen.

Under sina tre säsonger i Portugal spelade Cannon 89 matcher i liga och cup för Boavista. Han lämnade dock i somras efter en tvist om obetalda löner och kunde då inte skriva på för någon klubb innan detta var löst. Det förefaller det vara nu och Cannon har skrivit på ett fyraårskontrakt i W12. Detta kan låta långt, men vi får hoppas att klubbens scouter gjort sitt jobb, då det nämns på officeilla hemsidan att klubben haft ögonen på honom i två år.

Cannon är primärt högerback, men kan även spela i en mer central roll samt på högerkanten. Han lär även komma att testas som "wing back", men huruvida en sådan roll passar återstår att se.

Då Cannon varit klubblös under sommaren och hösten kan vi nog inte räkna med honom från start i helgen, utan han förväntas spela några matcher med U21-laget (eller Development Squad som de just nu kallas) för att få upp matchtempot.

 

Simon Ståål2023-09-26 22:30:00

Fler artiklar om QPR