Lagbanner
Les Ferdinand lämnar QPR

Les Ferdinand lämnar QPR

Det blev i dag klart att Les Ferdinand lämnar jobbet som Director of Football för QPR


Redan i slutet av säsongen gick det rykten på twitter att Les Ferdinand och Lee Hoos skulle lämna klubben. I går (torsdag) twiitrades det om stora nyheter i klubben som inte rörde nyförvärv och i dag gick klubben ut med att Les Ferdinand slutar som Director of Football, en tjänst som han har haft sedan februari 2015.

Till officiella hemsidan säger Ferdinand: “Det här har inte varit ett enkelt beslut. Fotboll är mitt liv, jag älskar fotboll och vill stanna inom fotbollen, men jag känner att det här är rätt tidpunkt för att kliva av mitt arbete här. Det har varit tuffa tider och jag har tvingats ta några riktigt svåra beslut men varje beslut jag har fattat har varit för klubbens bästa. Den här klubben gav mig chansen. Det kommer alltid att betyda så mycket för mig och jag önskar QPR all lycka i framtiden.”

Hans storhet som spelare kan ingen säga något om men som DoF har han (med rätta) fått mycket kritik de senaste åren. En av dom som varit kritisk mot Ferdinand är Charlie Austin som bl.a ifrågasatte värvningen av Chris Martin och i dag uttryckte sig om att det blev en bra start på den här helgen.

Austin vill se Steve Gallen som Ferdinands efterträdare och Gallen är också ett namn som nämns av WLS. Han har haft samma befattning hos Charlton sedan 2020. Andra namn som WLS nämner är Kenny Jackett, för närvarande DoF i Gillingham, Luke Dowling som har haft samma arbetsuppgifter i WBA, Watford och Nottingham Forest samt Mark Warburton som härom veckan vann Uefa Conference League som assisterande manager för West Ham. I Warburtons fall skulle det dock behövas en försoning med styrelsen efter sättet som han fick lämna jobbet som manager efter förra säsongen. 

Transferfönstret öppnade i onsdags så det vore bra med en ersättare så snart som möjligt. Vi lär få anledning att återkomma i frågan


TV: Ur arkivet: Oavgjort mellan QPR och Burnley på Loftus Road
 

Jörgen Tjärnström2023-06-16 19:21:00
Author

Fler artiklar om QPR