2018-04-02 16:00

QPR - Norwich
4 - 1

Matchrapport: QPR-Norwich 4-1

QPR studsade tillbaka snabbt efter 1-0 förlusten mot Reading när man på annandag påsk krossade Norwich med 4-1 hemma på Loftus Road

Ian Holloway fortsätter att göra om startuppställningen från match till match. Mot Norwich startade: Alex Smithies; Jake Bidwell - Joel Lynch - Nedum Onuoha - Darnell Furlong; Luke Freeman – Josh Scowen – Massimo Luongo – Ryan Manning; Ebere Eze - Matt Smith

Norwich började bäst och hade ett par chanser genom Nelson Oliveira som QPR-försvaret kunde städa undan med viss möda. QPR arbetade sig in i matchen och och Matt Smith hade bl.a. en nick i stolpen innan man också gjorde det första målet i 38:e minuten, dessvärre i egen kasse. Sist på bollen i en tilltrasslad situation var Ryan Manning (son senare kom att göra ett till mål i den målburen, då bakom Norwich´s målvakt). Hemmalaget kunde dessbättre kvittera bara minuten senare. Mass Luongo tråcklade sig in i straffområdet via väggspel med Matt Smith och kunde vinkla in en markboll i den bortre gaveln.Vi gick till halvtidsvila med ställningen1-1.

QPR tog över matchen i andra halvleken och tog ledningen 10 minuter in på densamma. Ett inlägg från vänsterkanten nickades rakt ut till Josh Scowen vars skott blockerades av Matt Smith. Smith hann dock först på returen och kunde nicka in bollen över målvakten från en snäv vinkel. När 3-1 målet kom i 60:e minuten kändes det som om luften gick ur Norwich-laget. En långboll från Scowen nickades ner av Smith till Ebere Eze som dribblade bort ett par försvarare och placerade bollen i målvakten vänstra hörn. Bästa chansen till en reducering hade Nelson Oliveira men han fick för dålig vinkel ute på vänsterkanten och skottet gick strax utanför Smithies vänstra stolpe. Luke Freeman var en hårsmån från att sätta en frispark efter en fin variant i 78.e minuten, men matchens sista mål kom i stället från Ryan Mnnning. En snygg nick till vänster om målvakten efter ett bra inlägg från Jake Bidwell

Norwich manager Daniel Farke sa att man visste om att QPR spelar långa bollar på Smith, men kunde inte vinna duellerna. Ian Holloway höll inte riktigt med utan tyckte man hade bra variation.”Vi har olika spelsätt. Matt gör det han är bra på lika bra som vem som helst i den här ligan och i PL. Och vi har Ebere och hans skicklighet. Jag vill att han skapar chanser och gör mål för oss. Han är en väldigt spännande, balanserad kille som vill lära sig. Fansen skapar också en härlig atmosfär för dom unga spelarna. Även om dom råkar göra ett misstag vill dom fortfarande ha bollen och försöka igen och fansen uppskattar deras hårda arbete och skicklighet, vilket bådar gott för framtiden”

QPR ligger kvar på 15:e plats i en något haltande tabell. 16 poäng från nedflyttningsstrecket med 6 matcher kvar att spela. Nästa match spelas på lördag 7/4, borta mot Hull.