Lagbanner
Michael Beale ny tränare i QPR
Michael Beale är ny tränare för QPR

Michael Beale ny tränare i QPR

Doldis tar över i W12

Efter några dagars spekulationer i media bekräftade QPR på onsdagen att Michael Beale blir klubbens nya tränare. 41-åringen lämnar därmed jobbet som assisterande tränare i Aston Villa.

Detta blir det första jobbet som huvudtränare för Beale, som skrivit på ett treårskontrakt med klubben, vilket förklarar varför många för bara några dagar sedan aldrig hade hört talas om honom.

Beale föddes 1980 och är uppvuxen i London. Han spelade för Charlton fram tills han var 21 år. Då han inte hittade någon ny klubb på högre nivå spelade han vidare i lägre divisioner samtidigt som han började träna ungdomsspelare lokalt i Bromley. Han gjorde ett bra jobb där och fick året efter chansen att träna de yngre åldersgrupperna hos Chelsea och under de följande tio åren tog han gradvis över de något äldre ungdomarna.

2012 fick han chansen att börja på heltid hos Liverpool och tog givetvis den chansen. Han började som U16-tränare och tog senare över ansvaret för U23-truppen där inte mindre än arton spelare ur hans trupp under två år gjorde A-lagsdebut.

2017 flyttade Beale till Brasilien där han blev assisterande tränare till Rogérion Ceni i Sao Paolo. Detta äventyret blev dock bara åtta månader långt och då Ceni fick lämna sin roll så byttes även staben ut och Beale återvände under en kort period till Liverpool. Att detta blev kort berodde på att Steven Gerrard, som under Beales första period i Liverpool var U18-tränare, erbjöd honom ett jobb som assisterande tränare i Rangers.

Efter drygt tre år i Glasgow tog Gerrard över Aston Villa i november förra året och tog då med sina assistenter Beale och Gary McAllister till Villa Park.

Beale har under sina år som tränare jobbat upp ett bra rykte om att vara en noggrann och taktiskt duktig coach och på sociala medier så skrivs det väldigt mycket positivt om honom från fans från både Rangers och Aston Villa. Att nu vara huvudtränare blir en nyhet för Beale och vi får hoppas att han klarar av att ta det steget.

Från QPRs ledning meddelas att man har intervjuat flertalet kandidater den senaste månaden och att Beale efter detta var styrelsens förstaval. Avgörande var bland annat faktorer som synen på individuell coachning och föredragen spelstil.

Noterbart är att Beales titel är "Head Coach", medan föregångaren Mark Warburton var Manager. Vilka som kommer att ingå i ledarstaben är inte klart ännu, men tillsvidare så är John Eustace (assisterande) kvar i klubben och det gäller även coacherna Neil Banfield och Matt Gardiner samt målvaktstränaren Gavin Ward.

---

Vi noterar även att en av de spelarna som lämnade klubben efter säsongens slut har gjort klart med en ny klubb. Det är Dominic Ball som kommer att representera Ipswich kommande säsong.

Simon Ståål2022-06-01 23:45:48

Fler artiklar om QPR