2018-03-17 13:30

Fulham - QPR
2 - 2

Oavgjort i derbyt på Craven Cottage

QPR hämtade in ett underläge med 2-0 i den svåra borta matchen mot Fulham och var nära att få med sig alla 3 poäng hem till W12

I bortamatchen mot Fulham startade QPR med en 4-4-2 formation som bestod av Alex Smithies i målet, Jake Bidwell, Joel, Lynch, Nedum Onuoha och Darnell Furlong i fyrbackslinjen, Pawel Wszolek, Luke Freeman, Massimo Luongo och Ryan Manning på mittfältet, och Ebere Eze tillsammans med Matt Smith längst fram

Jag vet inte om det var avsaknaden av Josh Scowen på mitten som gjorde att Fulham kunde dominera totalt den första halvleken, för hemmalaget ägde bollen mest hela tiden

Redan i den fjärde minuten hade man en boll i mål bakom Smithies, men målskytten Sessegnon blev helt korrekt avvinkad för offside. QPR hade inget eget spel utan fick mest försvara sig. När sman väl kom upp i anfall var passningarna och inläggen miserabla. Ett undantag kom i den 27:e minuten då ett inlägg från Bidwell på vänsterkanten hittade Wszolek vid den första stolpen, men innan han hade fått ordning på fötterna var Fulham-försvaret på plats och kunde täcka skottförsöket.

Fem minuter senare tog Fulham ledningen efter att Luongo slagit bort en passning på mittplan. Tom Cairney fick jogga ostört med bollen fram till halvmånen utanför straffområdet, där han placerade ett vänsterskott strax innanför Smithies vänstra stolpe. Pawel Wszolek fick chansen från ungefär samma läge på andra planhalvan sedan han snappat upp en lös felpassning, men målvakten kunde rädda långt nere till höger.

När det kändes som om QPR jobbat sig in i matchen kom 2-0 som en smäll på käften i minut 45. Ett snyggt mål där Fulham kortpassade sig igenom ett virrigt QPR-försvar innan Lucas Piazon kunde placera in bollen i öppet mål. I slutsekunderna av halvleken kom det viktiga reduceringsmålet. Luke Freeman lyfte in en frispark som Matt Smith nickade bakåt till Massimo Luongo som kunde trycka dit en halvvolley.

Andra halvleken började också den med ett övertag för Fulham, men inte lika markant. QPR försvarade sig bra och tog över matchen efter ungefär en kvart. Helt plötsligt var det Fulham som började slarva med passningarna och blev passiva, medan QPR kom i våg efter våg.

Matt Smith blev frispelad av Luongo, men han verkar bara kunna göra mål med skallen och i 69:e minuten byttes Smith och Eze ut mot Conor Washington och Paul Smyth. Paul Smyth låg också bakom nästa stora chans när han dribblade sig fram på vänsterkanten och slog ett lågt inlägg som Freeman styrde mot mål, men Denis Odoi blockerade skottet i målområdet .

Lika lyckosam var inte Odoi i 81:a minuten. Hans misslyckade dribbling gav Wszolek ett friläge och från straffområdeslinjen satte han kvitteringen ganska exakt på samma ställe som Fulhams 1-0 mål satt. QPR hade också en jättechans att avgöra matchen i 90.e minuten men Fulhams målvakt gjorde en fin räddning på Bidwells hårda skott mot den bortre gaveln och matchen slutade 2-2.

Något som Ian Holloway inte var helt nöjd med efteråt. ”Som det gestaldade sig är jag besviken över att vi inte tog tre poäng. Jag är jättenöjd över karaktären vi visar, men vi måste vara mer effektiva och inte ha så stor respekt för motståndarna. Vi borde ha vunnit det här”

QPR ligger kvar på 15.e plats i tabellen, nu med 15 poäng upp till play-off och 14 poäng ner till nedflyttningsstrecket. Nästa match spelas inte förrän den 30 mars, på bortaplan mot Reading