Lagbanner
QPR får böta £20M för att ha brutit mot FFP
Får McClaren äntligen lite förstärkningar nu när förutsättningar klarnat?

QPR får böta £20M för att ha brutit mot FFP

Efter flera år av rättsliga turer fastställdes idag ”äntligen” bötesbeloppet för QPR när man bröt EFLs regelverk kring FFP (Financial Fair Play) säsongen 2013/14. Man tvingas böta £17M (plus £3M i advokatkostnader) som man ska betala av under 10 års tid samt att klubbens ägare tvingas kapitalisera lån på £22M. Dessutom ställs man inför ett transfer embargo i nästkommande januarifönster.

Hotet om det stora bötesbeloppet har legat som en blöt filt över QPR under flera säsonger, man har överklagat i hopp om att slippa betala men ger nu upp sina försök genom en förlikning med EFL för att kunna gå vidare. För snart ett år sedan dömdes QPR att betala £42M i böter, så förlikningen kan ses som en liten seger för QPR.

Förutom bötesbeloppet som kommer man under 2019 års januarifönster försättas under transfer embargo. Det innebär dock inget kategoriskt köpstopp, om man gör sig av med en spelare får man ersätta spelaren med en ny spelar – så länge årslönen är mindre än £600K eller 75% av vad spelaren han ersatte fick. U23-spelare får man signa när man vill, men de får dock inte debutera i A-laget förrän 2019/20.

Henrik Swende2018-07-27 13:41:09
Author

Fler artiklar om QPR