Lagbanner
QPR lånar back av Wolves

QPR lånar back av Wolves

Dion Sanderson förstärker försvaret säsongen ut

QPR gjorde på tisdagskvällen klart med ett lån av Wolves mittback Dion Sanderson. 22-åringen presenterades för publiken på Kiyan Prince Foundation Stadium före matchen mot Swansea (0-0).

Sanderson började spela i Wolves pojklag som 8-åring och skrev som 18-åring på sitt första heltidskontrakt med klubben. Debuten kom i en ligacupmatch hösten 2019 och våren 2020 spenderades på lån hos Cardiff.

Säsongen 20/21 valde Wolves att låna ut Sanderson till Sunderland hela säsongen. Han spelade 26 matcher i League One, men en ryggskada gjorde att han inte kunde vara med när Sunderland försökte kvala sig tillbaka till Championship. Han utsågs av klubbens fans till årets unga spelare.

I höstas var det dags för ett nytt lån då nästa klubb blev Birmingham. Det var från början meningen att lånet skulle vara hela säsongen, men i början av januari valde Wolves att återkalla Sanderson då man hade skador samt spelare i väg på Afrikanska Mästerskapen. Sanderson satt på bänken i en match innan Wolves valde att låna ut honom igen. Det blev dock ingen återkomst till Birmingham, utan valet föll nu på QPR.

Sanderson kommer att spela i tröja nummer 28 och förväntas ingå i truppen till lördagens hemmamatch mot Reading.

QPR har under tisdagen lånat ut högerbacken Aaron Drewe till Weymouth, hemmahörande i National League, säsongen ut. Drewe, som fyller 21 om knappt tre veckor, gjorde sin första match för QPR i FA-cupen mot Rotherham då han byttes in inför förlängningen. Han gick rakt in i Weymouths startelva och spelade 90 minuter i tisdagens förlust (1-2) hemma mot Dagenham & Redbridge.

Simon Ståål2022-01-25 23:37:57

Fler artiklar om QPR